Dostęp mobilny - internet komórkowy, LTE, WiFi, WiMAX... - problem z orange freedom
kotecek - Czw Kwi 10, 2008 10:49 Temat postu: problem z orange freedom hejka. ostatnio zainstalowałam sobie internet z orange freedom. Instalacja modemu udała się pomyślnie, problem pojawił się przy logowaniu. Pojawia się komunikat nieznany błąd podczas pobierania informacji RAS. Pani z biura obsługi poleciła mi usunąc z kompa programy typu nokia czy sony ericson pc suit i potem ponownie zainstalować modem. Tak też zrobiłam. Niestety błąd nadal się pojawia. Co robić? Przeinstalować system? Czy może trzeba zmienić ustawienia w kompie?
[/b]
kotecek - Nie Kwi 13, 2008 16:22
Hejka. Po wielu trudach i nieprzespanych nocach udało mi się rozwiązać problem. Niestety konieczne było przeinstalowanie systemu. Wbrew pozorom nie jest to takie trudne. Zanim jednak to zrobicie wgrajcie na płytki wszystkie dokumenty, filmy, muzykę itp (łącznie z instalkami programów). Zajęcie pracochłonne ale warte zachodu. Jeśli ktoś nie ma pojecia jak przeinstalować system podaje link z instrukcją z której ja korzystałam
http://komputery.katalogi..._XP-t46168.html
Życzę powodzenia i pozdrawiam serdecznie użytkowników
ziomiwan - Nie Kwi 13, 2008 21:19
Witaj!
Zgrywanie na płytki tych wszystkich rzeczy nie jest potrzebne. Wystraczy druga partycja .
A reinstalacja systemu jest dziecinnie prosta .
Pozdrawiam
kotecek - Nie Kwi 13, 2008 21:52
Hejka
Zależy dla kogo prosta? Dla mnie akurat to była czarna magia, bo jeśli chodzi o kompa to jestem samoukiem i w wielu sprawach jestem zielona. Ale jak na blondynę to sobie dałam radę i jestem z siebie dumna. Pozdrwiam
ziomiwan - Nie Kwi 13, 2008 22:02
Trzeba było napisać na forum że chcesz to zrobić a napisałbym Ci krok po kroku co trzeba zrobić . No ale jeśli sama sobie poradziłaś to Gratuluje!
Jeśli będziesz miała jakieś problemy z telefonami, komputerem pisz napewno ktoś pomoże!
Pozdrawiam
kotecek - Pon Kwi 14, 2008 07:33
Cześć. Racja, powinnam zaznaczyć, że nie mam pojęcia instalowaniu systemu. Ale ja zazwyczaj szybciej myślę niż piszę Bo w myślach miałam pytanie o instalkę, ale jak widać nie napisałam. Mój błąd. Jak będę miała jakiś problem, a na pewno będę, to się zgłoszę. Dzięki. Pozdrawiam
|
|
|