Telefony komórkowe, smartfony, akcesoria - jakie wybrać? - Roaming
Buc - Sob Kwi 12, 2008 13:08 Temat postu: Roaming Witam!
Mam taki dylemat, mój rozmówca znajduje się w Niemczech na długim wyjeździe, jak zawsze ma włączony telefon i roaming, używa TakTakFonu. Mam pytanie, jak długo idzie SMS, który ja do niego wyślę (też mam Erę), a także ile trzeba czekać na zwrotny?
Nie dzwonimy do siebie, bo na razie nie ma takiej potrzeby, a i podróżnika koszty zjedzą.
Dzięki za odpowiedź!
Pozdrawiam
ziomiwan - Sob Kwi 12, 2008 13:36
Witam!
Nie znalazłem nic na ten temat prócz cen za smsy w roamingu. Ale sms powinien szybko dojść do odbiorcy tym bardziej że Niemcy są w Unii Europejskiej (tak to ma wpływ).
Czekać trzeba tyle ile adresat potrzebuje na napisanie sms i wysłanie no i kilka sekund/max kilka minut na przekazanie smsa do Ery itd.
Pozdrawiam
MaciaSS - Sob Kwi 12, 2008 16:58
Witam serdecznie,
Praktycznie idzie tak samo jak w Polsce..max. 2 minuty więcej może mu to zająć
Pozdrawiam
Buc - Sob Kwi 12, 2008 19:31
Dzięki za info, powiem wam szczerze, że byłem święcie przekonany, że będzie szedł kilka minut, a tu od razu dostałem potwierdzenie odbioru.
Myślałem, że kolega mnie wkręca i już przyjechał do Polski, widocznie się myliłem.
Dzięki i pozdrawiam
MaciaSS - Sob Kwi 12, 2008 20:09
Witam serdecznie,
Nie ma za co Buc ..zawsze ktoś Ci odpowie i pomoże rozwiać wszelkie wątpliwości
Pozdrawiam
Buc - Sob Kwi 12, 2008 21:43
Wiem o tym doskonale. Wielkie dzięki. Widać, że ekipa tu jest bardzo otwarta. Pozdrawiam
ziomiwan - Nie Kwi 13, 2008 21:28
Niema za co Buc. Jak już wspomniał MaciaSS zawsze ktoś odpowie i pomoże .
Pozdrawiam
Buc - Śro Kwi 16, 2008 16:20
A ja mam jeszcze jedno pytanie.
Generalnie taniej wychodzi, by odbierać telefony za granicą, niż dzwonić.
Czy zrobienie takiej akcji: puścić sygnał z telefonu do Polski, by oddzwonili będzie kosztować tego co puszcza (za granicą?)
Pozdrawiam
ziomiwan - Śro Kwi 16, 2008 20:24
Witaj!
Generalnie było (chyba jest) tak że gdy dzwonisz do kogoś za granicą to on pokrywa większość kosztów a Ty płacisz niewiele. Nie wiem czy nadal tak jest ale chyba tak.
Pozdrawiam
Buc - Śro Kwi 16, 2008 20:50
Nie rozumiesz pytania.
Ja dzwonię do kolegi bo wychodzi taniej, no bo i tak płaci.
Puszcza mi sygnał, bym zadzwonił.
Czy ten sygnał będzie go kosztować?
Pozdrawiam
MaciaSS - Śro Kwi 16, 2008 22:02
Witam serdecznie,
NIE..ten sygnał nic go nie będzie kosztował
Pozdrawiam
Buc - Śro Kwi 16, 2008 22:18
No to super. Wielki dzięki za pomoc. Jesteście wielcy
Pozdrawiam
ziomiwan - Czw Kwi 17, 2008 19:19
Oczywiście że "strzałka" nic nie kosztuje. Zarówno jak puszczasz ją z komórki jak i ze stacjonarnego. Dopiero odebrane połączenie kosztuje. Nigdy nie płaciło się za puszczenie strzałki.
Pozdrawiam
|
|
|