Telefony komórkowe, smartfony, akcesoria - jakie wybrać? - Jak przekazać przez bluetootha rozmowę do laptopa?
unicron - Śro Maj 28, 2008 09:52 Temat postu: Jak przekazać przez bluetootha rozmowę do laptopa? Witam
U mnie w firmie będzie prowadzona prezentacja, w czasie której jeden z prelegentów ma mówić z innego miejsca przez telefon komórkowy i tu pojawia się problem, ponieważ sam system głośnomówiący w telefonie jest za cichy, dlatego też telefon ma być podpięty przez bluetootha do laptopa i przez jego kartę dźwiękową rozmowa podana ma być na zewnętrzne głośniki ze wzmacniaczem.
Jakie oprogramowanie mogę użyć aby w/w operacja sie udała?
Pozdrawiam
Unicron
darkgee - Śro Maj 28, 2008 09:58
W każdym standardowm oprogramowaniu od Bluta jest bramka dźwiękowa, tylko ona nie zawsze chce działać. To zależy od komputera. Zainstalowałem u siebie standardowe oprogramowanie i nie chce działać a u kumpla, który ma lepszy komputer na tym samym oprogramowaniu i tej samej wtyczce z Blutem działa wszystko ok.
unicron - Śro Maj 28, 2008 10:08
Z tego co wiem, to ten laptop ma wbudowanego bluetootha - czyli mówisz, ze powinno pójść bez problemów?
darkgee - Śro Maj 28, 2008 10:11
Myślę, że tak. Ale czy masz zaintalowane na nim oprogramowanie?
unicron - Śro Maj 28, 2008 10:14
Niestety nie mam go w tej chwili do dyspozycji, dlatego chciałem ściągnąć jakiś soft, który by pośredniczył w komunikacji.
darkgee - Śro Maj 28, 2008 10:21
Tutaj masz oprogramowanie do Bluta. Ja sam używam innego, ale to jest lepsze (u mnie nie chce chodzic niestety). Powinno działać.
Cytat: | http://www.instalki.pl/programy/download/bluetooth/BlueSoleil.php |
(Wersja trial)
ziomiwan - Śro Maj 28, 2008 21:35
Hmmm niewiem czy jest możliwość przekazania rozmowy telefonicznej przez bluetooth do komputera i na głośniki... Wątpię w to osobiście bo nie można prowadzić rozmowy przez bluetootha... Nie rozumiem w ogóle sposobu w jaki miałoby to zadziałać... Rozmowa przez DWA telefony z czego jeden przekazuje dźwięk na laptopa?? Pierwsze słyszę o tym a w informatyce siedze już trochę czasu... Jeśli można to napisz jaśniej...
Pozdrawiam
|
|
|