Nokia, Lumia - zapisywanie smsów na karcie nokia n70
aga_82.26 - Śro Lis 12, 2008 11:30 Temat postu: zapisywanie smsów na karcie nokia n70 witam ponownie! mam pytanko jak ustawic NOKIE N70 aby wszystkie smsy wychodzace i przychodzace były automatycznie zapisywane na karcie pamieci? czy jest taka opcja czy tez trzeba kazdy przeczytany sms zapisywac osobno? z gory dziekuje za informacje!
ziomiwan - Śro Lis 12, 2008 14:42
To sms można zapisywać na karcie pamięci?? Pierwsze słysze ale niech się wypowiedzą MaciaSS i inni eksperci od Nokii.
Pozdrawiam
MaciaSS - Śro Lis 12, 2008 15:28
Witam serdecznie,
..ja też pierwsze słyszę, żeby zapisywać wiadomości na karcie pamięci.. ..nie wiem czy się da, no chyba, że masz dograny do Symbiana jakiś magiczny programik, napisany przez jakiegoś sprytnego polaczka to czemu nie
Pozdrawiam
darkgee - Śro Lis 12, 2008 17:52
Nie ma takiej możliwości. I wszystko na ten temat.
damian_xxi - Wto Mar 31, 2009 19:20
Wiem, że masa czasu minęła od ostatniego postu ale widzę, że nikt nie odpowiedział sensownie, a na googlu nie łatwo to znaleźć w ojczystym języku.
Na n70 nie znalazłem tego w opcjach, nie wiem, może gdzieś jest.
MaciaSS ta się składa, że właśnie istnieje taki programik.
MsvDriveE
Używam go od lat, a zacząłem w siemensie sx1 (super telefon), napisany został pod jego wersję symbiana, później w n6630 (skopiowałem go z danymi z karty siemensa na nową kartę do nokii i zadziałał), a obecnie w n70 i po zmianie karty na większą pojawił się komunikat, że wiadomości będą zapisywane w telefonie, bo do karty nie ma dostępu.
Nie mogłem sobie przypomnieć co to był za program.
Poszukałem trochę i znalazłem na forum sx1.pl jego nazwę, sam program łatwo znaleźć, wystarczy zainstalować, wejść w menu, osobiste i kliknąć ikonkę programu potem poczekać chwilkę.
Teraz zamiast w telefonie smsy, mmsy, maile i pliki z bluetooth będą zapisywane na karcie.
Nie wiem jak powrócić do poprzedniego stanu poza zmianą lub wyjęciem karty (mi to nie potrzebne, bo używam karty jako wbudowanej pamięci i jej nie wyciągam), więc zweryfikujcie smsy i użyjcie jakiegoś programu np smsstorer do zarchiwizowania ważnych wiadomości zanim zmienicie miejsce zapisywania wiadomości na nośnik E:\
Zwiększa to też możliwości przesyłania plików przez bluetooth, bo można dzięki temu przesyłać pliki większe od wolnej pamięci telefonu (na czym zależało mi w owym sx1-4MB w telefonie).
Mam nadzieję, że komuś przyda się ta wyczerująca odpowiedź.
Pozdrawiam
DamianP
darkgee - Nie Lip 05, 2009 08:40
Faktycznie Sorry, ale u kumpla nie mogłem znaleźć takiej opcji. Wystarczy wejść w "Wiadomości", dać "Opcje, "Ustawienia", "Inne" i w "Pamięć w użyciu" przestawić na "Karta pamięci".
agnesss - Czw Sty 19, 2012 22:15
A jak to działa w nokii C3? Bo po wejściu w 'wiadomości' i 'opcje' jest tylko 'rejestr wiadomości' 'wiadomości sim' i 'stan pamięci', z którego też niewiele wynika w kwestii zapisywania sms'ów na karcie. W 'ustawieniach' z menu też nic nie ma, albo ja tego nie umiem znaleźć. Proszę o pomoc, bo mam na telefonie zapisanych już 7000 sms'ów i zaczyna mi szwankować, a nie chcę ich usuwać.
stefanek71 - Sob Sty 21, 2012 12:34
Profilaktycznie jak nie chcesz ich sracić chyba zawsze możesz sobie zapisać na kompie
|
|
|