Telefony stacjonarne, bezprzewodowe, faxy, centrale, sprzęt telekomunikacyjny - [TP]Stacjonarny + Neostrada - Podglądanie numerów
Krzysztof - Pon Lut 23, 2009 18:18 Temat postu: [TP]Stacjonarny + Neostrada - Podglądanie numerów Witam. Już mówię o co mi chodzi... mam linię telefoniczną od TP, mam Neostradę, ale aparat telefoniczny mam stary - nie ma wyświetlacza LCD pokazującego numer, z którego ktoś dzwoni. Tutaj pojawia się moje pytanie - jako że internet jest na linii telefonicznej, czy dało by się jakoś na komputerze przy pomocy odpowiedniego programu (o ile jest taki) podglądnąć, z jakiego numeru ktoś akurat dzwoni na mój numer?
Pozdrawiam,
Krzysztof
PS Nie jestem do końca przekonany, czy to odpowiedni dział na ten temat...
ziomiwan - Pon Lut 23, 2009 21:17
Niestety niema takiej możliwości, neostrada nie korzysta pozatym z Twojego numeru telefonu. Działa to na trochę innej zasadzie. Ale nie da się sprawdzić kto do Ciebie dzwoni na telefon stacjonarny.
Ricky - Wto Lut 24, 2009 08:39
No nie zupełnie się zgodzę - da się
Ale trzeba posiadać modem analogowy i podłączyć pod linię telefoniczną.
Oczywiście trzeba także mieć aktywną usługę CLIP.
ziomiwan - Wto Lut 24, 2009 19:14
A może powiesz mi kto w tych czasach używa modemów analogowych??? Poza tym o ile nie wiesz to gdy masz włączony takowy modem to automatycznie masz zajętą linię telefoniczną więc niewiem jak chcesz to sprawdzić.
Ricky - Śro Lut 25, 2009 10:03
ziomiwan napisał/a: | A może powiesz mi kto w tych czasach używa modemów analogowych??? Poza tym o ile nie wiesz to gdy masz włączony takowy modem to automatycznie masz zajętą linię telefoniczną więc niewiem jak chcesz to sprawdzić. |
Włączony modem nie daje zajętości... Dopiero połączenie poprzez niego.
Ja mam właśnie tak zrobione - mam w komputerze modem podłączony do linii telef., gdy ktoś do mnie dzwoni na komputerze widać kto (o ile jest włączony). A gdy się nie zgłaszam telefonem włącza się modem, który może przyjąć np. faksa lub nagrać wiadomość...
Pytasz się kto używa modemu???
Otóż każdy, kto potrzebuje wysłać faksa a nie chce mieć dodatkowego pudła w domu...
ziomiwan - Śro Lut 25, 2009 14:57
Owszem zagadam się że dopiero włączony modem daje zajętość linii telefonicznej.
Wcale nie potrzeba takiego modemu aby odebrać faks . Teraz nawet drukarka ma wbudowany moduł faksu. A modemu może używa około 2% użytkowników . Poza tym kolega wyżej pyta o co innego. Ma neo a neo nie dają na analogu
geralt - Czw Lut 26, 2009 17:14
A czy nie prościej po prostu kupić sobie nowy aparat telefoniczny. Pełno tego w necie i ceny nie są wcale jakieś z kosmosu (zmieścisz się w 100-150zł, a pewnie i taniej się da)
http://www.tp.pl/prt/pl/k...n/?_prod=679687
http://www.axus.com.pl/pr...498d9102f00ee4e
Ricky - Pią Lut 27, 2009 08:20
Pewnie, że prościej
Ale niektórzy lubią sobie trochę pokomplikować....
geralt - Pią Lut 27, 2009 14:16
No niektórzy tak, ale czasem przez takie kombinowanie więcej czasu można stracić niż to warte. Proste rozwiązania bywają najlepsze
ziomiwan - Sob Lut 28, 2009 21:15
No z kombinowaniem można wyjść gorzej niż żeby iść prostszą drogą. A do tego po co utrudniać sobie życie?
Pozdrawiam
geralt - Pon Mar 02, 2009 23:26
ziomiwan napisał/a: | kolega wyżej pyta o co innego. Ma neo a neo nie dają na analogu |
A propos neo to słyszeliście o tym: http://www.bankier.pl/wia...ku-1916234.html
Chociaż nie widziałem żeby na stronie tepsy było cos na ten temat.
ziomiwan - Pon Mar 02, 2009 23:37
Jakoś dziwne mi się to wydaje ;P
geralt - Wto Mar 03, 2009 14:50
ziomiwan napisał/a: | Jakoś dziwne mi się to wydaje ;P |
Tzn co dziwne, zniknięcie neo (no w sumie marka się już zadomowiła, to prawda), czy to że nie ma o tym na stronie TP?
ziomiwan - Wto Mar 03, 2009 16:13
To że neo ma zniknąć. Choć nie zdziwie się jeśli będzie nadal sprzedawana ale pod banderą orange obie firmy są siebie warte .
Niech zniknie całkowicie i TP i Orange i będzie super
geralt - Śro Mar 04, 2009 13:16
Heh, a co oni ci takiego złego zrobili
A tak poważnie, to wiadomo, że nie ma firm idealnych, ale ostatnio widzę, że są tam ruchy w dobrym kierunku, dziś np. czytałem, że w tepsie spadły ceny za połaczenia z VOIP na komórki (a też ostatnio podobnie zrobili ze stacjonarkami).
|
|
|