Orange, Netia, Dialog i innni operatorzy stacjonarni. A także operatorzy VoIP. - Co wybrać? Neostrada 512kb/s vs. Dialog 1mbit
sirtepek - Wto Sie 25, 2009 20:26 Temat postu: Co wybrać? Neostrada 512kb/s vs. Dialog 1mbit Szacuneczek.
Mam neostrade 512 kb/s. Jestem b.zadowolony z neo, nie miałem żadnych problemów z netem. Kończy mi się umowa w neo i nie wiem co wybrać, czy przedłużyć w neo 512, czy wziąć internet w dialogu 1mbit? Telefon mam na linii TP w Dialogu.
Co sądzicie o internecie w Dialogu? Warto?
Proszę o szybką odp.
Pozdrawiam
ziomiwan - Śro Sie 26, 2009 15:36
To jest to samo prawie. Różnica jest chyba tylko w cenie i szybkości jaką wybierasz. Dialog korzysta linii TP więc różnicy większej nie odczujesz. Oczywiście poza wspomnianą ceną i szybkością.
bartosz93w - Śro Sie 26, 2009 16:46
Zależy czy dużo pobierasz. I ile kosztuje. Bo jeśli mało ściągasz, a neostrada jest tańsza to weź ją. Ale jeśli nie zależy ci na cenie. To bierz dialog:D Wtedy będzie prawie 2 razy szybciej plik ściągał.
Zaglebiak - Czw Wrz 10, 2009 09:19 Temat postu: Re: Co wybrać? Neostrada 512kb/s vs. Dialog 1mbit Jeżeli jest to łączę TP to warto jeszcze sprawdzić w Telekomunikacji czy prędkość 1 Mbit\s będzie Ci śmigać, bo potem mogą być problemy z przejście i zostaniesz bez neta.
masterkamil46 - Sob Gru 05, 2009 14:17
Dokładnie tak, najpierw poproś technika z Tpsy, żeby przyjechał i sprawdził możliwość techniczną kabli u Ciebie przy domu, jak powie Ci, że pójdzie 1m to weź sobie 1m. Albo Popatrz na oferty Orange Freedom, mają dobre ceny, a dla kogoś kto już ma u nich telefon komórkowy jest duuuużo taniej.:) także warte polecenia.
ziomiwan - Sob Gru 05, 2009 14:21
Ale w Orange trzeba brać pod uwagę zasięg jaki ma ta sieć w okolicy domu...
Poza tym, taki internet nigdy nie dorówna stałemu szerokopasmowemu łączu.
masterkamil46 - Sob Gru 05, 2009 14:36
Ale ja mówie o internecie Orange Freedom, to jest internet stacjonarny, działa na tej samej zasadzie co neostrada, nawet z tej "samej" firmy.
jarek38 - Nie Gru 06, 2009 10:47
Podepnę sie pod temat.
Czy ma ktoś z was neta z ERY po kablu?? mam ich komórke ,zastanawiam sie nad stacionarnym fonem +net. cena jest dość atrakcyjna bo za 1 mb neo. płacę 60zł ,natomiast w erze za 2mb bym tyle płacił.
Aha no i jak z IP niewiecie czy era (i inne orange,dialogi,netie) mają zmienne ip czy stałe??
masterkamil46 - Nie Gru 06, 2009 12:37
Ip jest zmienne, bo wszystko dziala na tej samej zasadzie co neo, czyli ze zmiennym ip. Mozesz sobie podlaczyc neta ze stalym adresem ip, ale wtedy duzo drożej to wychodzi.
|
|
|