Sony, Sony Ericsson - sony z710i
sonko - Nie Sty 10, 2010 15:49 Temat postu: sony z710i mam problem ponieważ miałam samsunga i zmieniam tel na sony er. z710i i mam problem z smsami- na mojej karcie w samsungu miesci sie tylko 20 smsow a na telefonie 200.. gdy przekladam karte do sony to te 20 smsow z karty mam- w "wiadomosci zapisane" i tyle. nie idzie tych wiadomosci z karty przerzucic jakos na tela ani do folderu przychodzace zeby byly one w tel. wtedy zwalniam karte i z samsunga przenosze na sony kolejne wiadomosci.. a zalezy mi zeby te wiadomosci zgrac z jednego na drugi tel. nie wie ktos czy sa jakies opcje odnosnie tego albo cos? prosze o pomoc znawcow ustawien sony ericssonow.
darkgee - Nie Sty 10, 2010 18:28
Najlepiej jakbyś zgrał je na kompa z Samsunga przy pomocy PC Suite Samaunga i wgraj je na SE przy pomocy PC Suite od SE.
sonko - Nie Sty 10, 2010 20:14
hmm mam do sony oprogramowanie na kompie ale samsung nie wiem czy ma opcje usb swoja droga myslalam ze przez usb pc suite nie da sie wiadomosci zgrac na kompa albo wgrac na telefon..
samsunga moge podlaczyc do usb to samo z sony ericssonem ale nie mam pojecia jak transfernąc smsy i czy da się w ogóle? pozdrawiam.
ziomiwan - Nie Sty 10, 2010 21:07
Edytuj posty, bo będzie warn.
Nie wiem czy się da skopiować smsy chociażby z samsunga. Miałem wiele samsungów, ale nigdy nie kopiowałem smsów z nich bo i po co??
sonko - Nie Sty 10, 2010 21:42
własciwie to ja ich nie chce kopiowac- jakby była taka mozliwość wrzucenia ich na kompa przez usb a potem zgrania ich przez usb na drugi tel to by było przecudownie ale nie mam pojęcia :/
ziomiwan - Nie Sty 10, 2010 22:46
A co to niby byłoby?? Kopiowanie, a przenoszenie to jakaś różnica??...
sonko - Pon Sty 11, 2010 15:32
ok fakt- jak kto to ujmie ale czy moglabym sie dowiedziec jak moge to zrobic i czy w ogole moge przez usb na kompa i z kompa- na takiej zasadzie hm?
darkgee - Pon Sty 11, 2010 16:26
Przecież o tym ci właśnie pisałem. Niemożliwe, abyś nie miał opcji USB. Ja w swojej starej Nokii 6100 maiłem nawet PC Suite.
ardsdz - Pon Sty 11, 2010 19:24
Pierwszy raz o czyś takim słyszę panowie... Oczywiście, że można to zrobić. I to bez problemu.
Kopiujesz USB sms'y na komputer i wgrywasz także przez USB na komórkę, czyli poprostu kpiujesz, albo wycinasz i wklejasz, czy co tam preferujesz...
Samsung ma USB, nawet modele bez kolorowego wyświetlacza miały(niektóre rzecz jasna), podłącz, otwórz folder(najlepiej przez program, choć można i bez niego, jak się postarasz), skopiuj, podłącz drugi i wklej. Nie wiem w czym problem. Nie trzeba mieć do tego programu w przypadku SE.
sonko - Wto Sty 12, 2010 13:38
to super- ciesze sie-skombinuje usb do samsunga i oprogramowanie i ok. tylko jeszcze jedno pytanie- jezeli bede te wiadomosci wrzucala na sony ericssona to wtedy beda one lecialy do folderu wiadomosci zapisane-a tam wiadomosci sa zapisywane tylko i wylacznie na karcie..a na karcie miesci sie malutko esow i nie ma opcji wgrania ich do folderu przychodzace. tak ma kazdy sony er. czyli w tym wypadku pewnie opcja dokupienia karty pamieci..hm nie wiem wlasnie jak to jest z tymi se. dzieki za wszystkie odp;)
ardsdz - Wto Sty 12, 2010 14:34
Jeśli masz kartę pamięci to poprostu w trybie USB Soniaka wybierasz opcję pełnego połączenia telefonu z komputerem, a system Windows, czy co tam posiadasz, wykrywa kartę pamięci i dysk telefonu tak jak pendrive'a, albo inny nośnik danych. Wchodzisz w kartę, albo dysk telefonu, wybierasz opcję Message(wiadomości), potem wklejasz tam gdzie chcesz. Tak jest we wszystkich SE, które miałem okazję wypróbować.
Można też to zrobić PCSuitem na SE; jest to o wiele łatwiejsze rozwiązanie, gdyż to prościutki w obsłudze programik.
Na przyszłość: pisz nieco bardziej składnie i przemyśl to o co chcesz zapytać, bo naprawdę, mimo że jestem humanistą, to ciężko mi Ciebie zrozumieć.
ziomiwan - Wto Sty 12, 2010 21:22
A ja ostrzegę przed pisaniem w taki sposób. Chciałem odpowiedzieć na Twój post sonko, ale nerwy za bardzo mnie ruszyły i nie chce być nie miły.
PISZ JAK CZŁOWIEK! Używaj dużych liter tam gdzie trzeba. Stawiaj NORMALNIE kropki i inne znaki interpunkcyjne. W przeciwnym wypadku dostaniesz warna, a temat poleci do kosza.
|
|
|