Operatorzy: T-Mobile, Plus GSM, Orange, PLAY - Faq o przedluzaniu/rozwiazywaniu umowy.
WIELORYB26 - Pią Lip 09, 2010 11:50 Temat postu: Faq o przedluzaniu/rozwiazywaniu umowy. Witam, wlasnie jestem w trakcie przedluzania umowy ze swoim operatorem i wpadlem na pomysl, ze moze by podpiac zamkniety watek z 1 postem zawierajacym FAQ (ang. Frequently Asked Questions - nie wszyscy musza znac ten skrot) odnosnie ww czynnosci? Mozliwosc edycji mialby tylko dajmy na to moderator i co jakis czas dodawalby podeslane mu nowe pytania, odpowiedzi, rady. Mysle, ze wielu osobom to by sie przydalo. Np dzisiaj jak chcialem zlozyc wniosek o nie przedluzanie umowy. Standardowo powiedzieli mi, ze wlasnie w tej sekundzie otrzymali informacje, ze system im padl i niesssstety nie moga przyjac mojego wniosku. Kilka lat temu bym w to uwierzyl, przyszedl kiedy indziej i znowu stal w kolejce jak kolek ale nie ze mna te numery . Powiedzialem, ze ile razy przychodze to maja padniety system a poza tym moge zostawic wniosek i sobie go wprowadza jak im system zacznie dzialac. I nagle jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki system zaczal dzialac i rozmowa potoczyla sie dalej. To tylko przyklad, w watku moglyby np byc informacje w jakim terminie w stosunku do konca okresu rozliczeniowego (ile dni wczesniej) w ktorej sieci trzeba zlozyc wniosek o rozwiazanie umowy, zeby nie trzeba bylo dluzej czekac, "sztuczki" obslugi, ile wiecej mozna do jakiego abonamentu zarzadac minut/sms/wap itp. itd.
PS. druga sztuczka sprzedawcow ktora mi sie przypomniala: "to ja moze przyniose telefon". I jak juz przyniesie to czlowiek zaczyna tracic glowe bo porownuje swoj stary z tym nowym. Jeszcze z folia na ekranie w eleganckim pudelku, pachnacy nowoscia i sobie mysli, ze juz za chwile ten nowy lsniacy telefon moze byc jego. Dlatego radze z miejsca odmawiac.
ziomiwan - Pią Lip 09, 2010 19:30
To nie ma sensu ponieważ zasady zmieniają się niemal non stop, a każdy operator oferuje rozwiązanie umowy w innym okresie oczekiwania, to samo tyczy się przedłużania umów.
WIELORYB26 - Nie Lip 11, 2010 10:38
I wlasnie o to chodzi, zeby tutaj byly aktualne informacje co i jak u kazdego z operatorow.
ziomiwan - Nie Lip 11, 2010 14:46
Nie rozumiesz tego...
To cały czas się zmienia, można powiedzieć, że z miesiąca na miesiąc jest inaczej i taki temat niema sensu.
Informacje uzyskasz w każdym salonie swojego operatora i to jest wystarczające dla każdego.
Jeśli nie chce Ci się iść do salonu to piszesz email do danego operatora i odpisują Ci, jeśli nie email to dzwonisz do BOK i masz wszystkie informacje.
|
|
|