To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum
Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji

Nokia, Lumia - Nokia e71 - niedziałające klawisze

Hadyn - Czw Wrz 16, 2010 15:44
Temat postu: Nokia e71 - niedziałające klawisze
Witam
mam taki problem. Kupiłem ostatnio telefon nokie e71 i po tygodniu cudownego użytkowania w telefonie przestało działać 50% przycisków. Zajrzałem do środka, i jest naderwana płytka główna oraz była płytka klawiszy (jak nie patrzeć wszystkie ukłądy są w całości). Panowie, moje pomysły się skończyły chciałbym wiedzieć co mogą mi powiedzieć na ten temat specjaliści. To zdjęcia płyty głównej ( nie robiłem zdjęć płytki klawiatury, ponieważ zakupiłem nową ktora działa tak samo..)
Proszę o pomoc

darkgee - Czw Wrz 16, 2010 16:23

Nigdy nie byłem zwolennikiem prób samodzielnego naprawiania w telefonie padniętych części. Najlepiej zanieś telefon z nową płytą główną do serwisu, to chłopaki ci to naprawią w 30min.
Swoją drogą nie wiem co mogło paść na tej płycie. Rozwalone są tylko mocowania, nie ścieżki. Może wina leży po stronie którejś tasiemki, a nie płyty głównej?

ziomiwan - Czw Wrz 16, 2010 20:26

Ja tam widzę ogniska rdzy, a więc stawiałbym na parę wodną która zrobiła niezły kipisz z elektroniką.

Najlepiej przejść się do serwisu jak radzi kolega. Ale jak dla mnie to wina wody.