Dyskusja ogólna - Czy to możliwe.
milosnik_km - Pią Wrz 15, 2006 17:43 Temat postu: Czy to możliwe. Witam, spotkała mnie dzisiaj taka sytuacja. Siedze sobie na przystanku i słucham radia przez Walkmana. Ktoś zamówił taksówke... nikt sie nie zgłasza i taksówkarz mówi przez radio coś do centrali. W tej chwili kiedy on mówił w moim radiu zrobiła sie taka przerwa i komponowała sie z szumem ze stacji radiowej (w moim przypadku to były na falach 90,7 MHz Trójmiasto) z głosem z taksówki... Patrzałem sie w jego strone, kiedy on zacznie coś mówić... zaczął to znowu była przerwa, zgłośniłem i było słychać męski głos i tą stację radiową. Czy jakbym miał na innych falach, albo w AM to było by wyrażnie słychać co on mówił... albo inaczej: czy to jest wogóle możliwe? Pozdrawiam!
telemaniak83 - Nie Gru 10, 2006 17:08
Moze na innych falach bys słyszał, ale pewnie takiego zakresu w tym Walkmanie nie masz
cinek2 - Śro Gru 13, 2006 23:18
telemaniak83 napisał/a: | Moze na innych falach bys słyszał, ale pewnie takiego zakresu w tym Walkmanie nie masz |
Też mi się tak wydaje
stefanek71 - Śro Gru 20, 2006 23:37
W każdym razie ciekawe
andrzej_aps - Wto Maj 15, 2007 11:51 Temat postu: Re: Czy to możliwe.
milosnik_km napisał/a: | ....spotkała mnie dzisiaj taka sytuacja.....słucham radia przez Walkmana........taksówkarz mówi przez radio coś do centrali. W tej chwili kiedy on mówił w moim radiu zrobiła sie taka przerwa i komponowała sie z szumem ze stacji radiowej....... czy to jest wogóle możliwe?.... |
Prawdopodobnie gość (taksówkarz) miał zainstalowany niezły dopalacz końcówki mocy nadajnika (tak ze 300W!!!!!!). Robią tak, żeby zawsze przebić się przez zakłócenia, konkurencję (innych taksówkarzy bez dopalacza), nie mieć problemów z zasięgiem. Taka moc nadajnika to oczywiście "bandytyzm". Pomijam sprawy choćby przepisów. Ale zdrowy rozsądek (chyba go brak takim ludziom) powinien przestrzegać przed "kuchenką mikrofalową" wożoną w bagażniku
Dla zysku jednak ludzie nie takie rzeczy robią
Pozdrawiam
olimpus - Pią Paź 26, 2007 21:02
hehe dobra baja.ciekawa opcja.
nuśka - Wto Maj 05, 2009 16:45
Mi często zdarzają się przebitki na radiu, szczególnie w centrum Warszawy, pod pałacem kultury. Tam kompletnie się stacje mieszają i nic nie można wyłapać.
montana - Śro Maj 06, 2009 08:53
normalne....mi zdarza się słyszeć na radio jak ludzie przez CB sobie rozmawiają:) jakie sprzężenia na liniach często powstają więc nie martw się to nie kosmici
haloxavi - Wto Cze 09, 2009 17:08
Prawie niemożliwe, chociaż żyjemy w takich czasach, że trudno stwierdzić czy coś jest nierealne.
|
|
|