Telefony stacjonarne, bezprzewodowe, faxy, centrale, sprzęt telekomunikacyjny - Urządzenia do podsłuchu, mini kamery itp
stefanek71 - Sob Paź 21, 2006 13:11 Temat postu: Urządzenia do podsłuchu, mini kamery itp Witam
Wczoraj w radio słyszałem jak gość który prowadzi sklep z takimi urządzeniami mówił, ze popyt na nie jest teraz ogromny. Politycy zresztą dają przykład.
Urzywaliscie kiedyś takich urządzeń?
Pochwalcie się w jakim celu i czy sie sprawdzają?
miloszlub - Nie Paź 22, 2006 21:42
A czy wogule podsłuchiwanie takimi urządzeniami jest legalne
stefanek71 - Sob Lis 11, 2006 17:01
chyba raczej nie
telemaniak83 - Nie Gru 10, 2006 17:04
Troche poszperał w internecie i muszę przyznać, że niektóre są naprawde zmyślne
linuxiak - Pią Gru 22, 2006 14:23
mój kolega sa zrobił podsłuch, który wysyła fale UKF do 300 metrów czyli nawet podsłuchiwaną osobe moża w radiu słuchać.
stefanek71 - Sob Sty 06, 2007 16:03
linuxiak napisał/a: | mój kolega sa zrobił podsłuch, który wysyła fale UKF do 300 metrów czyli nawet podsłuchiwaną osobe moża w radiu słuchać. |
Może by kolega zdradził jak to zrobić
dracula777 - Pią Lut 16, 2007 19:26
Witam Podsłuchiwanie prywatnych rozmów telefonicznych jest nielegalne
Owe podsłuchiwanie narusza prawa osobiste osób, które są podsłuchiwane. Ci, którzy podłączają się pod telefony, aby podsłuchiwać świadomi są tego, że jest to niezgodne z prawem... Powiem Wam, w tajemnicy, aby podsłuchiwać rozmowy nie trzeba specjalistycznego sprzętu. Wystarczy krótkofalówka...
andrzej_aps - Pią Maj 11, 2007 10:08
dracula777 napisał/a: | Witam Podsłuchiwanie prywatnych rozmów telefonicznych jest nielegalne | A nie prywatnych? Legalne?
W naszej polskiej rzeczywistości jest więcej tego typu nonsensów, gdzie sprzęt można kupić legalnie, ale jego używanie jest już nielegalne.
Taki kraj.
pzdr
Buc - Sob Maj 10, 2008 17:53
Ostatnio znalazłem na allegro jakiś model telefonu, gdzie jest dołączone oprogramowanie do podsłuchiwania.
A tak swoją drogą, co do nonsensów polskiego prawa to przykładem może być wykrywacz metalu - kupić możesz, używać nie...
Pozdrawiam
aloh - Nie Gru 21, 2008 21:40
Ja też się zastanawiam czy to jest legalne , podsłuchy w necie dostępne są bez ograniczeń...
haloxavi - Pon Cze 22, 2009 16:35
Podsłuchiwanie teoretycznie jest nielegalne, ale skoro tak to czemu np. Ziobro straszył nagranymi taśmami Leppera, a nikt nie sądził Ziobry za to, że podsłuchiwał.
ziomiwan - Wto Cze 23, 2009 20:38
Bo Polskie prawo jest do du***y...
Tu czegoś nie można robić ale przyrządy do tego można sprzedawać.
Czyż to nie jest głupie??
haloxavi - Śro Cze 24, 2009 10:03
W Polsce wszystko jest na opak, musimy się z tym niestety pogodzić.
piotrek89 - Wto Kwi 15, 2014 08:15
Ostatnio jak była u mnie w firmie instalacja monitoringu to też obiło mi się coś o podsłuchu. Mnie to zupełnie niepotrzebne, ale ile jest takich ludzi co z tego korzysta i narusza prywatność innych osób.
|
|
|