Operatorzy: T-Mobile, Plus GSM, Orange, PLAY - Problemy z połączeniami (przeczytaj tę dziwną sprawę)
bazmasta - Sob Paź 22, 2011 10:39 Temat postu: Problemy z połączeniami (przeczytaj tę dziwną sprawę) Witam wszystkich i zapraszam do lektury
Otóż zaczyna się tak. Obydwa (mój 1, narzecz.2) numery o których się tu wypowiem były kiedyś w orange. Przeszedłem razem z narzeczoną do Play'a. Oprócz tego tego miałem numer (mój3) z PLAY'a oryginalnie (w sumie 3 telefony i 3 w play)
Problem jest taki, że gdy matka lub ojciec dzwoni do mnie z zagranicy (ze swojego zagranicznego numeru nie EU) do mnie lub narzeczonej to wyświetla się numer z polski !!!
Próbując oddzwonić na ten numer to jest informacja że "numer jest niedostępny" Dziwne co nie? Oprócz tego to zanim matka się połączy z nami to trwa długo aż słyszy sygnał
Inna sprawa jest taka, że gdy piszę smsa do rodziny z numeru 1 lub 3 wspomnianymi już wyżej to smsy nie docierają. Wysyłam smsy które kosztują 0,50 gr Potem rodzice mówią że nic nie piszę
Nie wiem jak interpretować takie problemy. Może Orange coś utrudnia Playowi albo może ktoś się podczepia pod mój numer. Czekam na wasze opinie i porady które będą pomocne przy zgłaszaniu sprawy
ziomiwan - Czw Paź 27, 2011 20:00
Jeśli numery zostały przeniesione to orange niema już do nich dostępu.
Wina może leżeć po stronie rodziców telefonów/sieci. Ale też i Twojej.
Zadzwoń do BOK i zgłoś problem.
harnas - Śro Gru 14, 2011 23:37
U mnie też tak się zdarza, ale tylko kiedy ktoś dzwoni do mnie przez Voip.
|
|
|