Sony, Sony Ericsson - Format baterii w W800
busta_lady - Pią Sty 12, 2007 19:48 Temat postu: Format baterii w W800 Chciałam zapytać czy w telefonie SE W800i muszę formatować baterię? Mam ten telefon 1 dzień i chciałabym wiedzieć czy muszę całe 12 godzin przez trzy razy ładować czy to niepotrzebne. Widzę że ma inna baterię niż starsze modele więc lepiej zapytać. Proszę o szybkie odpowiedzi
halohalo - Pon Sty 15, 2007 21:33
Myślę że powinnanś.
cinek2 - Pon Sty 15, 2007 22:26 Temat postu: Re: Format baterii w W800
busta_lady napisał/a: | Chciałam zapytać czy w telefonie SE W800i muszę formatować baterię? Mam ten telefon 1 dzień i chciałabym wiedzieć czy muszę całe 12 godzin przez trzy razy ładować czy to niepotrzebne. Widzę że ma inna baterię niż starsze modele więc lepiej zapytać. Proszę o szybkie odpowiedzi |
A w instrukcji jak masz napisane?
MaciaSS - Wto Sty 16, 2007 09:30
Siamanko,
Nie wiem czy jeszcze jest to aktualne, troszke czasu minęło, a telefonik pewnie już używasz, ale wydaje mi się że MUSISZ sformatować bateryjkę . Jak ją dobrze sformatujesz to bateria będzie Ci 3mać długo chociaż przy takiej maszynie i takim wyświetlaczu energia znika w miarę szybko .
Pozdrawiam
andrzej_aps - Pią Maj 18, 2007 11:44 Temat postu: Re: Format baterii w W800
busta_lady napisał/a: | .... czy w telefonie SE W800i muszę formatować baterię?.... |
A jak chcesz to zrobić?
Pojęcie formatowania dotyczy nośników danych takich jak HDD (twardy dysk), karty pamięci, dyskietki,.....
Zabieg, o który pytasz, nazywa się: FORMOWANIE i dotyczy akumulatorów (tylko potocznie zwanych bateriami).
pzdr
|
|
|