Nokia, Lumia - Nokia 6280 - problem z podłaczeniem do PC !
mili - Wto Sty 30, 2007 20:36 Temat postu: Nokia 6280 - problem z podłaczeniem do PC ! Przy próbie podłączenia telefonu do komputera przez kabel USB, po kilku sekundach na ekranie wyskakuje blue screen no i reset oczywiście.Wcześnie również powtarzał się ten problem,ale można go było usunąć poprzez zrobienie porządku na karcie pamięci lub poprzez przeglądanie zawartości telefony przy użyciu Adobe Photoshop Album Starter Edition 3.0 który jest na płycie dołączonej do aparatu.Teraz nic z tego.Na pewno nie jest to wina komputera(Nokie N73 można podłączyć bez najmniejszego problemu).Jakieś pomysły?
MaciaSS - Śro Sty 31, 2007 11:14
Siamanko,
..to często spotykany problem w 6270, 6280, 6288. Słuchaj spróbuj sobie sciągnąć oprogramowanie pod ten kabel z tego linka: http://europe.nokia.com/A4144903
Możesz tam zgrywać i obrabiać zdjęcia, motać w menu, melodyjki i inne takie tam rzeczy, jeżeli jednak okaże się że kabel USB i to oprogramowanie nic nie daje, komuter dalej robi blue screena itd. to pozostaje Ci kupić sobie bluetootha..koszt tego od jakiś 12zlotych w górę, a wtedy bez podłączania do kompa - bezprzewodowo zgrasz wszystko z komóry, będziesz mógł bawić się ustawieniami i edytować praktycznie wszystko co masz zapisane na karcie. Mam nadzieje, że uda Ci się jakoś wybrnąć z tego..pozdrawiam
MaciaSS
mili - Śro Sty 31, 2007 17:41
Wielkie dzięki.Spróbuje;]
MaciaSS - Śro Sty 31, 2007 20:07
Nie ma za co..gdybyś miał jeszcz jakieś pytania problemy, śmiało pisz na forum..jak tylko będę w stanie to Ci pomogę..aha no i daj znać czy Ci sie udało
Pozdrawiam
mili - Czw Lut 01, 2007 20:08
No niestety, nie pomogło :/ Reset po 3-4 sekundach od włożenia kabla do USB i zamknięciu wszystkich programów uruchamiających się wraz w podłączaniem telefonu.Jak dla mnie to przez kabel ;)Już zamówiłem Bluetooth'a
Pozdro
MaciaSS - Czw Lut 01, 2007 22:19
Siemka,
To napewno przez kabel..dlatego podałem Ci dwa rozwiązania..ale skoro to pierwsze nie pomogło.. to bardzo dobrze zrobiłeś że zamówiłeś bluetootha .
Jak już przyjdzie i uda Ci się w końcu coś zrobić to napisz na forum
Pozdrawiam i powodzenia
|
|
|