To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum
Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji

Operatorzy: T-Mobile, Plus GSM, Orange, PLAY - Ruch bez Ery

ziomiwan - Śro Kwi 14, 2010 10:24

Gina- i tu się mylisz. Wielu, bardzo wielu ludzi nie posiada konta bankowego, a w większości są to osoby nieco starsze po 45roku życia, którym to jest ono zbędne, bo wynagrodzenie z pracy dostają w gotówce do czego mają prawo.
Weźmy też i nastolatków bez konta bankowego których jest ogrom.
A w małej miejscowości nie masz tak wielu miejsc gdzie możesz kupić doładowanie czyż nie?

Sam doładowuję sobie MixPlusa zawsze poprzez mBank, ale jednak wiem, że nie każdy ma konto.

Gina - Śro Kwi 14, 2010 22:00

No ok :) niech tak będzie. Nie mam danych demograficznych, ani Ty ich nie masz, jakkolwiek wracam do ogólnego wniosku - dobrze, że jest tyle opcji doładowania. Naprawdę chwilowe wypadnięcie Ruchu z obiegu dramatu robi. Słyszałam zresztą, że mają teraz jakoś niedługo renegocjować swoją umowę - powinno generalnie wszystko funkcjonowac jak należy.
haloxavi - Czw Kwi 15, 2010 10:44

W coraz większej liczbie zakładów pracy konto jest wymagane do rozliczania się, ale oczywiście wciąż wielu ludzie go nie posiada. Odnośnie odpadnięcia Ruchu, to nawet gdyby to przecież zdrapki kupić można w każdym spożywczaku.
harnas - Czw Kwi 15, 2010 17:37

Wychodzi na to, że doszli do porozumienia. Zdrapki mogą przydać się w nagłych wypadkach, choć sądze, że to będzie coraz większa nisza. Online wychodzi taniej, najpierw Tak Tak, potem Play dają zawsze 10% ekstra za doładowanie przez stronę operatora, tylko w Play obowiązuje 30dni ważności bonusu, w TT można wykorzystać kiedy się chce. Taniej i prościej. Poczekajmy kilka lat-będzie można za bezcen na allegro sprzedawać muzealne karty zdrapki.
Gina - Czw Kwi 15, 2010 19:21

Hejowo też ma czasami bonus w postaci 20% do kwoty doładowania, ale nie są one zawsze tylko jakoś terminowo wyskakują a potem znikają :)
haloxavi - Czw Kwi 29, 2010 12:03

I właśnie w TT fajne jest to, że ten bonus 10% dostępny jest stale i bez ograniczeń czasowych ;-)
ziomiwan - Czw Kwi 29, 2010 19:07

To chyba norma te 10% za doładowanie przez stronę. W Plusie dostajemy teraz 20% procent więcej za takie doładowanie.
harnas - Pią Kwi 30, 2010 17:23

ziomiwan napisał/a:
To chyba norma te 10% za doładowanie przez stronę. W Plusie dostajemy teraz 20% procent więcej za takie doładowanie.

Norma. 10% w TT mozna wykorzystać na wszystkie usługi. To równiez norma w Play, ale tam bonus ma 30dni ważności. Heyah tez jakiś czas temu dawała 20% za doładowanie przez heyah.pl. Teraz Plus, choć były czasy, kiedy dawali nawet 30%. No, i szkoda, że tylko kilka dni trwa promocja, bo mogli by pomyśleć o takiej normie, jak w TT.

ziomiwan - Pią Kwi 30, 2010 21:44

Ale Plus cały czas daje 10%, a 20% jest teraz.
Gina - Pią Maj 07, 2010 15:21

Tośmy nie wiedzieli :-) ja przynajmniej nie wiedziałam. To czasowa zwyżka czy już zostanie tak jak jest teraz? Co z doładowaniami online robi Orange? też się bawi w takie bonusiki?
ziomiwan - Pią Maj 07, 2010 20:58

Raczej nie zostanie z tego co czytałem to "Wiosenna Promocja".
Gina - Śro Maj 12, 2010 13:10

I tak fajnie :-) 10% permanentne to też fajna sprawa. Wiosenna promocja pewnie po to, żeby ludzi przekierować z innych dróg doładowania na doładowania online. Mnie dziwi, że nie wszyscy korzystają, ale jak widać to nie takie oczywiste jeszcze.
haloxavi - Śro Maj 12, 2010 14:38

Hmm... a możecie czymś potwierdzić te 10% w Plusie? Byłem pewien, że taki bonus dostaje się tylko w Erze i Play, a tu proszę...
ziomiwan - Śro Maj 12, 2010 17:08

Potwierdzić stroną Plusa na której zawsze w zakładce doładuj telefon jest napisane "Doładuj telefon przez stronę Plusa, a dostaniesz 10% kwoty doładowania"??
Gina - Śro Maj 12, 2010 20:18

Hehe :) jak ktoś nie korzysta i nie ma plusa to nie wie :) Jak widać wchodzi to powoli do standardu, a myśleliśmy, ze to nasza sieć jako jedyna jest taka cudowna, widać ją gonią jak mogą. :P