To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum
Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji

Telefony komórkowe, smartfony, akcesoria - jakie wybrać? - Jaki wybrać telefon?

darkgee - Pon Wrz 22, 2008 20:18

Myśle, że te warunki spełnia Sagem my411X.
ziomiwan - Pon Wrz 22, 2008 21:21

Sagema my411x całkiem całkiem fajny telefon.
Samsung e250, l760, x700(bardzo fajny telefonik, ostatnio zakupiłem taki dla dziewczyny i jest naprawdę wart uwagi).
motorola l6(przyjemny telefon),

Jeszcze ktoś Ci może jakąś nokie doradzi.
Pozdrawiam

MaciaSS - Wto Wrz 23, 2008 14:38

Witam serdecznie,
..ze wszystkich modeli, najwięcej przytulisz na muzycznym W910i, ale drogi jest jak na nowa umowę.. :(
Pozdrawiam :cool:

darkgee - Wto Wrz 23, 2008 15:47

A jaka to różnica MaciaSS, przecież on go i tak opyli, a widać dalej chce płacić abonament (jak się nie mylę to 25/30 zł miesięcznie). Więc wyjdzie na to, że tylko na tym skorzysta.
toniesabzdury - Wto Wrz 23, 2008 15:50

dokladnie, ja korzystam z SE P310 czy jakoś tak z Franci i mi starczy ;P wiec ten chce sprzedac i 200 zl zarobic chociaz

pozdrawiam

MaciaSS - Śro Wrz 24, 2008 07:17

Witam serdecznie,
..skoro cena za telefon nie ma znaczenia i styknie Ci jak przytulisz na nim 200 złotych to okej, nie było tematu ;)

kamzo21 - Nie Paź 12, 2008 09:29
Temat postu: Jaki telefon kupić?
Mam do wybory Nokie 6300, Sony Ericssona K770i oraz Samsunga D900i.

Co o nich myślicie? Jakie mają wady ,a jakie zalety?

Dzięki za pomoc!

darkgee - Nie Paź 12, 2008 12:58

Z miejsca odradzam ci 6300. Nie warto zawracać sobie nią głowy.
A co do dwóch pozostałych to prezentują one mniej więcej ten sam poziom. Samsung ma większy ekran o 0.2 cala, wyjście TV i żadnych różnic większy nie ma. W dodatku Samsung jest tańszy, wiec to jego polecałbym ci bardziej.

kamzo21 - Nie Paź 12, 2008 13:07

Akurat cena nie ma tutaj różnicy.

A dlaczego 6300 nie? Nokia ma lepszy wyświetlacz.

kat.kate - Nie Paź 12, 2008 20:24

ze względu na to, że jestem na tym forum pierwszy raz, nie chce otwierać nowego tematu, napiszę w tym.
Chcę zmienić telefon i mam do wyboru kilka modeli:
- LG shine
- Nokia E51
- Nokia 5310
- Nokia 6300
- Sony Er K800i
cena nie gra roli. który waszym zdaniem powinnam wybrać i dlaczego. jakie są wady i zalety poszczególnych modeli. proszę pomóżcie mi. z góry dziękuję za odpowiedzi.

darkgee - Pon Paź 13, 2008 09:54

Z miejsca odpada LG i 6300, bo tym nie warto truć sobie głowy.
Natomiast co do reszty to:

-E51- fajny biznesowy telefonik, taka namiastka N95. Co prawda do muzyki ani do zdjęć się nie nadaje, ale ma WI-FI i Symbiana co daje mu duże możliwości.

-5310- fajna muzyczna Nokia, która poza odtwarzaniem muzyki nie ma nic szczególnego do zaoferowania.

-K800i- możesz nim popstrykać fotki i posłuchać muzy dobrej jakości. Jego wadą jest to, ze jest cięższy i grubszy (sporo) od dwóch pozostałych telefonów.

Od ciebie zależy co wybierzesz i jakie funkcje będą przydatne dla ciebie.

SE i Samsung nie maja większych wad. Natomiast Nokia jest jakaś nie taka. Nie potrafię ci powiedzieć co dokładnie jest w niej nie tak, ale po prostu odrzuca od siebie użytkownika. Aha i na 6300 zapomnij o mp3 dobrej jakości. Tak beznadziejnych mp3 nie słyszałem w żadnym telefonie.

ziomiwan - Śro Paź 15, 2008 22:05

Znów zwracam się do was koledzy i koleżanki z prośbą o wybór telefonu. Tym razem chcę zrobić prezent na urodziny dla dziewczyny bo ma strasznie wyglądającego se k310i(?) i chcę żeby miała coś normalnego.
No więc telefon w granicach 400zł. Żeby był ładny (bo chyba takie się podobają dziewczyną ;) ) i miał jakies 2mpx o ile to możliwe. Może być rozsuwany lub klasyczny ale nie z klapką ;) .
No i nowy mniej więcej.
Macie jakieś propozycje?
Pozdrawiam

MaciaSS - Czw Paź 16, 2008 09:28

Witam serdecznie,
..telefonik ma być nowy czy używany, bo rozumien, że pod pojęciem:
ziomiwan napisał/a:
nowy mniej więcej.
? chodzi Ci o to, żeby nie był to jakiś antyk z 2003roku ;) ?
Aha no i jeszcze jedno.. czy Twoja dziewczyna preferuje jakieś marki telefonów ??

ziomiwan - Czw Paź 16, 2008 20:42

Niechce SE i nokii. A w miarę nowy chodzi o to żeby był nieużywany albo w bardzo dobrym stanie choć lepiej nowy oczywiście.
Pozdrawiam

darkgee - Pią Paź 17, 2008 08:25

No to co może być najlepszego dla dziewczyny? Oczywiscie D900i :mrgreen: