To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum
Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji

Telefony komórkowe, smartfony, akcesoria - jakie wybrać? - Jaki wybrać telefon?

misia - Nie Gru 28, 2008 12:18

dzieki za pomoc :grin: mam jeszcze jedno pytanie czy to prawda że w tym lg rozmówca może mnie słabo słyszeć?
darkgee - Nie Gru 28, 2008 14:14

Przy słabym zasięgu: owszem. Ale to jest normalne we wszystkich telefonach. Ogólnie z jakością rozmów nie powinno być najmniejszego problemu.
misia - Nie Gru 28, 2008 19:28

zastanawiam się nad kupieniem go w sklepie internetowym. tylko trochę dziwi mnie rozbieżność cen od 537 do 716zł... czy jak kupie np w tańszym sklepie to może być gorsza jakość?
halohalo - Nie Gru 28, 2008 20:12

Jakość powinna być taka sama. Niższa cena oznacza po prostu mniejszą marżę danego sklepu.
Natomiast w porównarkach cenowych masz także rekomendacje danego sklepu. Porównaj co inni piszą o sklepie: obsługa, dostawa, reklamacje. Sama też sprawdź na stronie sklepu czy są jakieś dane kontaktowe oprócz emala, czy sklep ma gdzieś siedzibę, odziały itp i wybierz według Ciebie najlepszy spośród najtańszych.

ziomiwan - Nie Gru 28, 2008 20:52

KC550 jest całkiem dobrym telefonem ale czy wytrzyma dwa lata to wątpię... Zdjęcia robi dobre, gra dość ładnie, ogólnie jest ok.
U600 ładny, zdjęcia jak na 3,2mpx są super, mp3 po ustawieniu eq gra pięknie, bardzo dobry telefon.
D900i dobry ale gorszy od pozostałych.
5310 nie powaliła mnie na kolana jakością dźwięku, KC500 i U600 grają równie dobrze a może i lepiej. Zdjęcia słabe.
Rozbieżności cen są normalne. Wszędzie występuje takie coś, nieraz są nawet większe rozbieżności cen. Zastanów się też nad kupnem go na allegro, pewnie są dużo tańsze a przy płatności przy odbiorze masz pewność że go otrzymasz i będzie taki jak chcesz ;) .
Zaoszczędzisz przy tym trochę kaski.
Pozdrawiam

misia - Pon Gru 29, 2008 11:35

A ten samsung wytrzymie tyle? z tego co czytałam w różnych opiniach to wyświetlacz lubi się zepsuć (widać "martwe" pixele) To prawda? a oprócz nich jaki może być inny do 550zł o podobnych funkcjach?
darkgee - Pon Gru 29, 2008 11:54

Jeżeli nie pasują ci te modele to do 550zł znajdziesz używanego SE C702. Telefonik bardzo fajny. Używany nie powinieneś nosić śladów używania, bo telefon jest zbudowany z wzmocnionych materiałów. Aparat robi dobre fotki, a muzyka gra naprawdę dobrze.
ziomiwan - Pon Gru 29, 2008 23:59

W U600 martwe piksele??? Nie nie nie nie nie. Nigdy czegoś takiego nie spotkałem jeszcze a widziałem już wiele U600, U700 i nie tylko tych modeli samsungów, w żadnym nic takiego nie miało miejsca.
U600 wytrzyma 2 i 3 lata jak nie więcej.
C702 też jest całkiem dobry, jeśli ktoś oczywiście preferuje SE, sam niewiem czy bym kupił alee..
Pozdrawiam

darkgee - Wto Gru 30, 2008 12:02

ziomiwan, C702 to obok Xperii X1 to najlepszy SE jaki wyszedł w tym roku.
Bambi - Nie Sty 04, 2009 23:15
Temat postu: Zakup telefonu
Witam wszystkich szukam prostego i solidnego telefonu z funkcjami:
-slot kart pamieci
-odtwarzacz mp3
-aparat
za cene do 400zl
Przegladalem różne modele telefonów (spodobal mi sie m.in SE g502, Samsung d900i, Motorola L9), ale kompletnie nie wiem co wybrac- jaka marke i model.
Mam nadzieje ze pomoze mi ktos cos wybrac, za co z gory dziekuje

ziomiwan - Pon Sty 05, 2009 00:06

A może Samsung U700?? Mam też taki do sprzedania i ma wszystko czego potrzebujesz.
MP3 gra bardzo dobrze bo mam ustawiony equalizer czego nie ustawisz normalnie.
Zdjęcia robi wyraźne i bardzo ładne.
Slot kart pamięci microSD.
HSDPA, wideorozmowy, wygodne dotykowe klawisze.
Jeśli jestes zainteresowany mogę podać link do allegro, przesłać dodatkowe foto, opisać to co chcesz itd.
Lub GG 5810499
Pozdrawiam

Bambi - Pon Sty 05, 2009 07:41

szczerze to on mi sie nie podoba :razz: ale dzieki.
moze jakis SE? nie wiem sam

MaciaSS - Pon Sty 05, 2009 11:02

Witam serdecznie,
Koleżanko a patrzyłas coś z Nokii - nic Ci nie wpadło w oko ?
Z modeli które podałaś nie ma nic ciekawego..ewentualnie można zainteresowac się D900i..reszty nie polecam :???:
Pozdrawiam :cool:

darkgee - Pon Sty 05, 2009 17:05

Z SE to mogę polecić K800i. Ma wszystko, to co potrzebujesz. Na G502 nie zwracałbym uwagi, bo to słaby telefon jest. Z nokii natomiast 6280/88. Duży wyświetlacz, głośny i dosyć dobry aparat.
misiekk2210 - Sob Sty 10, 2009 18:09

ja osobiscie wybralbym v3x telefon jest masywniejszy ma 2.0 aparat no i wideo rozmowe , sam ja mam i nie narzekam.