To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum
Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji

Telefony komórkowe, smartfony, akcesoria - jakie wybrać? - Jaki wybrać telefon?

Gustek - Pią Sty 30, 2009 12:08

Witam :)
Poszukuję telefonu komórkowego w cenie do 250 złotych. Zastanawiałem się nad samsungiem d600, bądź SE k300i (boję się, że z tym joypad będzie nawalać).
Proszę o pomoc w wyborze i ewentualnie nowe propozycje.
Z góry dziękuję :) .

slim0207 - Sob Sty 31, 2009 11:50

Witam, ponownie potrzebuję Waszej opinii dotyczącej wyboru telefonu.Nokia6500 Slide lub Nokia6300
ziomiwan - Sob Sty 31, 2009 13:01

slim0207, jeśli już któraś z tych dwóch to bez wątpienia 6500slide, jest dużo lepsza od 6300 która jest według mnie słabym telefonem. 6500slide mimo swoich rozmiarów jest dobrym telefonem.
slim0207 - Sob Sty 31, 2009 17:34

Dziękuję bardzo,a jeśli mógłbym jeszcze wybrać(oprócz Nokii6500slide i6300)Nokie:6500clasic,5220,5300,5310,N73,E51,3110 to która jest lepsza,nie potrzebuję aparatu ani mp3,zależy mi na dobrej baterii,w miarę wytrzymały na upadki i wyposażony w bluetooth.Przepraszam,wiem,że w pierwszym pytaniu powinienem napisać te informację.
JayJay - Pon Lut 02, 2009 19:44
Temat postu: Który wybrać?
Chcę kupić nowy telefon w ofercie abonamentowej Play (45zł/miesiąc przez 2 lata) i zastanawiam się który wybrać. Nie chcę dużo dopłacać, max. 50zł. Nie mam jakichś wielkich wymagać odnośnie aparatu, odtwarzacza mp3, bo mam te rzeczy osobno i nie jestem zwolennikiem pakowania wszystkiego w telefon. Chodzi mi o to, żeby telefon był ładny i łatwy w obsłudze. Przeglądając różne modele wybrałem te najbardziej mnie interesujące:

Nokia N73
Motorola V9
Sony Ericsson W910i
Samsung SGH-U700

Który z nich jest najlepszy? Najbardziej podoba mi się SE, Motorola też fajna, bo lubię klapki, ale słyszałem że awaryjna... Jak myślicie? Który najlepszy?

ziomiwan - Pon Lut 02, 2009 20:10

Z tego co się orientuje to V9 jest na linuxie więc prosty w obsłudze nie będzie.
Nokia hmm troszkę już przestarzała ale nie najgorsza.
W910i jest według mnie słaby w sensie mało wytrzymały i taki strasznie plastikowy.
U700 sam jestem jego posiadaczem i jestem mega zadowolony z niego, prosty w obsłudze, szybko działa, dobrze łapie zasięg... Kolor czarny jest ładniejszy ;) .
Pozdrawiam

phuss - Pią Lut 06, 2009 17:26
Temat postu: jaki telefon
Witam forumowiczów
Muszę kupić nowy telefon i mam problem.
Co do wymagań to mam trzy.
1. telefon ma być dość ładny i wytrzymały
2. aparat 3,2 ; 5 mpx,
3. najważniejsze bateria musi długo trzymać
Reszta bajerow nie ma znaczenia, cena telefonu tez nie
co polecacie
pozdrawiam

ziomiwan - Sob Lut 07, 2009 23:19

phuss, myślę że jednak cena ma znaczenie bo ceny telefonów sięgają nawet 3tys.
Więc powiedz do jakiej ceny maks oraz może wymień co Cie interesuje z telefonów.
Pozdrawiam

phuss - Nie Lut 08, 2009 12:16

ziomiwan, kończy mi się umowa a jestem tzw. "klientem biznesowym" więc telefon otrzymam za przysłowiowe złotówki.
Cały czas użytkowałem nokie, obecna to e65, może być nokia ale nie musi. Najważniejsze dla mnie to długo trzymająca bateria i dobry aparat.

ziomiwan - Nie Lut 08, 2009 18:21

Jeśli chcesz najlepszy telefon na rynku a do tego wytrzymały to polecam bez wątpienia samsunga i8510 innov jest naprawdę maga telefonem który robi super zdjęcia 8mpx, posiada nawigacje i co tylko można włożyć do telefonu, bateria trzyma w nim 3-4dni spokojnie według opinii użytkowników tego telefonu. Do tego też polecam M8800 Pixon również samsung, bateria tak samo długo trzyma co w nowoczesnych telefonach jest rzadkością ostatnimi czasy. Według mnie najlepszy telefony na naszym rynku w tej chwili.
Pozdrawiam

djstefan - Nie Lut 15, 2009 10:09
Temat postu: Pomoc w wyborze tel
Witam, mam dylemat :D Wymieniam telefon, co za tym idize mam kilka kandydatow i nie wiem ktory wybrac :

-N95
-N96 (slyszalem ze gorszy od 95)
-Omnia
-Nokia 5800
-HTC Touch HD
-SE X1

Moze ktos poleci cos innego ? Wazne by byl dotykowy wyswietlacz (pomijajac przedstawione N-ki), i raczej z windowsem (pomijajac nokie ;p), bo wifi koniecznie musi byc, gps tez raczej.

ziomiwan - Nie Lut 15, 2009 14:44

Ja chyba bym się skusił na HTC Touch HD bo to bardzo ciekawa maszynka. Z piękną rozdzielczością obrazu.
A na drugim miejscu polecam Ci Samsunga Omnie która jest równie dobra jak HTC.
Nokiie bardziej bym Ci odradzał...
Pozdrawiam

zoony - Pon Lut 16, 2009 19:08

Witam, może ktoś z forum mi doradzi na podstawie własnych doświadczeń w wyborze dobrego sprawdzonego telefonu? Zastanawiam się nad orange w umowie 24, 30 miesięcznej o wysokości karty 25 zł, nokia lub sony z radiem, mp3, i aparatem dobrej jakości, bez klapki, nie rozsuwany.
ziomiwan - Wto Lut 17, 2009 14:52

Napisz nam co masz do wyboru. I dlaczego akurat orange?? Ma najwyższe ceny i ogólnie jest to najgorsza sieć komórkowa.
zoony - Wto Lut 17, 2009 21:13

Akurat orange bo jestem ich klientką od samego początku, dlatego tak z przyzwyczajenia. Co do ich oferty to jeszcze się z nią bliżej nie zapoznałam. Liczyłam po prostu na wstępne wasze typy, żeby wiedzieć za czym się rozglądać. Pomocna będzie mi jakakolwiek sugestia, może być związana też z innym operatorem.