Telefony komórkowe, smartfony, akcesoria - jakie wybrać? - Jaki wybrać telefon? - Sierpień 2010
ardsdz - Czw Sie 12, 2010 11:15
Nie stoi jak każdy inny-stoi gorzej od telefonu z WM i Garminem, przypuśćmy. To zabawka, ale także coś od Nokii co od biedy można kupić.
dav123 - Pią Sie 13, 2010 11:21 Temat postu: Który telefon wybrać dylemat. Witam, mam dylemat co do wyboru telefonu. Waham się pomiędzy Samsungiem Delphi a LG Bali.
Samsung bardzo mi się podoba, ale bardziej przemawia do mnie Bali m.in swoim aparatem z LED flashem i innymi bajerami. Boję się tylko o to, że LG są słabe i ogólnie telefonów oni dobrych nie produkują więc teraz nie wiem, którego brać.
ardsdz - Pią Sie 13, 2010 12:23
Oczywiście, że Bali.
darkgee - Pią Sie 13, 2010 13:38
dav123, ja mam LG i nie mogę narzekać ani na wykonanie, ani na dodatki. Bali powinien być wykonany na podobnym poziomie co Swift, więc nie ma co się obawiać o jakość. LG bardzo się poprawiło (chociaż głośniczek dalej jest słaby).
pizmak - Pią Sie 13, 2010 14:00
A co powiecie na temat dotykowców np Monte... Widzialem go w gażecie i całkiem całkiem.
ardsdz - Pią Sie 13, 2010 14:17
Dalej słaby, ale na pewno bardziej się opłaca niż Delphi.
ardsdz - Pią Sie 13, 2010 14:18
Świetny telefon dotykowy za taką cenę, ale do nawigacji się kompletnie nie nadaje
pizmak - Pią Sie 13, 2010 14:43
A z dotykowcow co polecasz ??? W miare za dobre cene???
ardsdz - Pią Sie 13, 2010 14:54
Tak żeby dobrą nawigację miały? To Omnia(i900, B7300, czy dwójeczka), HTC Touch, HTC HERO(trochę tańszy i nie lubię go), Touch PRO, ew. coś starszego. Teraz już ciężko dostać coś "niedotykowego", co jest w miarę dobre(tzn. ma WM, Androida, albo BADA).
pizmak - Pią Sie 13, 2010 15:27
A co powiesz na temat samsunga omni lite>>??? Jak sie sprawuje??? POd względem gps zecz jasna:P
dav123 - Pią Sie 13, 2010 15:36
O to dzięki za rozwianie moich obaw bo właśnie bałem się, że LG będzie słaby. Mam jeszcze takie kilka pytań:
1. Jak z aparatem dobre zdjęcia robi, tak jak na 5mpx przystało?
2. Czy jest trudny w obsłudze?
3. Czytałem, że niektórzy narzekają na to, że LG mają słabe ekrany dotykowe, prawda to?
Pozdrawiam.
ardsdz - Pią Sie 13, 2010 16:28
1. Zdjęcia to nic rewelacyjnego, ale jak na komórkę są dobre.
2. Nie jest
3. To zależy od ciebie, ja na przykład nie mogłem sobie poradzić bez pazurów, teraz już nie są mi potrzebne(rysik też z resztą-używam tylko do rysowania).
ardsdz - Pią Sie 13, 2010 16:30
Dobrze, teraz na Garminie łapie fixa w jakieś 30s, trochę dłużej przy niedogodnościach-rekord 3minuty(!). Ogółem mi się podoba, choć zdarzają się nawet 7 metrowe przekłamania, ale to już zależy od wspomagania i mapy i od tego, czy stoisz w miejscu, czy chodzisz jak nakręcony
dav123 - Pią Sie 13, 2010 19:38
Mam jeszcze pytanie czy np. jak oglądam zdjęcia bądź filmy to gdy obrócę telefon to obraz też się obróci? (nie wiem jak to się fachowo nazywa)
I w jakich formatach odtwarza filmy?
Jakby ktoś mógł to niech napisze mi i wytłumaczy jak działają jakieś fajne i ciekawe funkcje tego telefonu.
ziomiwan - Pią Sie 13, 2010 20:40
Aaale... Zdjęcia są naprawdę świetnej jakości!! Moja dziewczyna ma teraz LG Bali, miałem okazję robić nim zdjęcia i są naprawdę świetnej jakości.
Wyświetlacz dotykowy działa dużo lepiej niż w LG Cookie.
Jest prosty w obsłudze.
I nie nie posiada akcelerometru dzięki któremu to zdjęcia/obraz obracałyby się.
Jakie formaty filmów? O ile się nie mylę to 3gp oraz mp4.
Nie wiem jakie funkcje.. To dość prosty telefon z dobrym aparatem fotograficznym, ciekawym menu oraz fajnie rozwiązanymi pulpitami na których to można ustawić sobie w ciekawy i śmieszny sposób kontakty.
|
|
|