Telefony komórkowe, smartfony, akcesoria - jakie wybrać? - Jaki wybrać telefon? - Październik 2010
ziomiwan - Nie Paź 10, 2010 21:56
el_crack- odpowiedź jest prosta. Galaxy S. Ona spełni Twoje wymagania w 200, a nawet w 300%.
Artfriel - Pon Paź 11, 2010 12:45
el_crack napisał/a: | jednak skusil mnie android. wybrałem samsunga galaxy s mam nadzieję ze to dobry wybór. Dziękuję za wszytskie rady. pozdrawiam |
Wybór na pewno jest trafny . Sam czekam na ten telefonik, ale jakoś na razie jest niedostępny w Playu, więc czekam i czekam. Możesz podzielić się z nami swoimi wrażeniami, jak już się troszkę pobawisz
Wiola - Wto Paź 12, 2010 11:36
Cześć, zdecydowałam się na zakup telefonu Samsung Wave. Czytając opinie o tym produkcie chcę zakupić ten telefon bez brandingu operatorskiego.Jednak taki telefon kosztuje w granicach 1350 zł. A telefon od operatora jestem w stanie zakupić w cenie ok 1000 zł. Czy warto dołożyć te 350 zł i kupić z systemem samsungowskim czy nie warto bawić się w to i kupić normalnie. Czy operatorzy bardzo ingerują w system? Czytałam,że telefon lepiej się sprawuję na oryginalnym systemie ale czy jest to warte aż 350 zł? Nie ma możliwości wgrania oryginalnego softa gdyż traci się w ten sposób gwarancję.
Proszę o rade bo jestem całkowicie zielona w tym temacie.
ziomiwan - Wto Paź 12, 2010 13:21
Wiola- bierz od obojętnie jakiego operatora byleby nie Orange, bo w dodatku dostaniesz simlocka. Co do samego systemu to nie wiem czy operatorzy coś więcej mogli namieszać w BADA OS, jeśli już to chyba tapetki tylko.
Nie warto dawać aż 350zł więcej. W razie czego są sposoby na zmianę softu na niebrandowany, ale jeśli będzie od Play lub Plusa będzie wszystko w porządku.
el_crack - Wto Paź 12, 2010 14:45
No i stalo się dzisiejszego popoludnia dostalem telefon (samsung galaxy s ) jeszcze nei zdarzylem ogarnac go, ale pierwsze wrazenia masakra. wielkos i jakosc ekranu cudowna.
PS. w instrukcji jest napisane :
-przed 1 wlaczeniem telefonu naladowac baterie do konca.
od zawsze bylme nauczony ze wlacza sie telefon rozladowuje go a potem laduje przez 12-14 godzin i tak 3 razy.
i tutaj moje pytanie czy popsulem baterie na dzien dobry?/ czy bedzie normalnie trzymac po sformatowaniu tak jak powinna?
darkgee - Wto Paź 12, 2010 16:01
Nie, niczego nie popsułeś, ale dzisiejszych baterii się nie formatuje. Normalnie jej używasz, tylko że na początku jest krótki czas działania, a później bateria zostaje uformowana i działa normalnie. Trwa to zwykle do 10 ładowań.
el_crack - Wto Paź 12, 2010 16:13
darkgee napisał/a: | dzisiejszych baterii się nie formatuje. . |
powaznie??
ziomiwan - Wto Paź 12, 2010 16:52
Kod: | http://forum.halohalo.pl/viewtopic.php?t=3468 |
Tu możesz poczytać troszkę na temat formatowania baterii.
Wiola - Wto Paź 12, 2010 17:15
Dzięki za opinie dotyczącą brandowania softu przez operatorów. Właśnie przyjechałam do domu z Samsungiem Wave. Kupiłam z niebrandowanym softem prosto z Samsung Polska Była okazja po bardzo dobrej cenie więc długo się nie zastanawiałam Jeszcze go nie odpakowałam Obym nic nie schrzaniła.
Dzięki wszystkim za pomoc przy doradzaniu, bardzo się przydały wszystkie porady.
ziomiwan - Wto Paź 12, 2010 18:12
W razie czego pisz na forum.
A i napisz co o nim sądzisz w jakimś temacie
Artfriel - Śro Paź 13, 2010 13:15
el_crack napisał/a: | No i stalo się dzisiejszego popoludnia dostalem telefon (samsung galaxy s ) jeszcze nei zdarzylem ogarnac go, ale pierwsze wrazenia masakra. wielkos i jakosc ekranu cudowna.
PS. w instrukcji jest napisane :
-przed 1 wlaczeniem telefonu naladowac baterie do konca.
od zawsze bylme nauczony ze wlacza sie telefon rozladowuje go a potem laduje przez 12-14 godzin i tak 3 razy.
i tutaj moje pytanie czy popsulem baterie na dzien dobry?/ czy bedzie normalnie trzymac po sformatowaniu tak jak powinna? |
A mogę spytać skąd wziąłeś telefon? Czy kupiłeś go po prostu w jakimś sklepie czy może wziąłeś w którejś z sieci? Jeśli tak, to abonament, mix czy tzw. karta? Czekam już ponad 2 tygodnie na ten telefon w Play i ciągle jest on niedostępny. Wczoraj w eShopie był dostępny przez godzinę i tyle, ale akurat nie miałem możliwości zamówienia. Bardzo szybko schodzą w Playu.
ziomiwan - Śro Paź 13, 2010 18:53
Artfriel- przeszedłeś się po wszystkich salonach Play dostępnych w okolicy? Nie patrz czasami na to, że w jednym powiedzą Ci, że niema i w żadnym innym salonie w mieście też nie, bo to bzdury.
Zawsze lepiej przejść się, a zazwyczaj znajduje się salon w którym jest dany telefon.
Encefalogram - Śro Paź 13, 2010 21:27
Witam ponownie. Rozglądałem się jeszcze w ofertach telefonów w PLAY i poszukującym zwrócę uwagę na HTC Wildfire. To budżetowy smartfon HTC z Androidem na pokładzie. Za bardzo rozsądną kwotę, jaką przyjdzie za niego wyłożyć, telefon oferuje naprawdę sporo. Do jego słabych stron należy zaliczyć niewysoką rozdzielczość ekranu i problemy z bardziej wymagającymi grami (gdzieś trzeba było przyciąć koszty, aby uzyskać dobry telefon za małą kasę), ale za to plusów całe mnóstwo. Wymienię tylko kilka podstawowych:
- sensowne rozmiary
- przyzwoita bateria
-WiFi i GPS
- pojemnościowy ekran dotykowy o dużej czułości
- Android, a nie jakiś BADA OS, co to może się rozwinie, a może nie. Z Androidem nie ma tego problemu, bo ma chyba największe możliwe zaplecze, a zatem setki tysięcy aplikacji do ściągnięcia.
Do tego oczywiście od diabła innych fajnych rzeczy, o których można poczytać w recenzjach i pooglądać na YouTube.
HTC Wildfire jest zwykle określany jako młodszy brat HTC Desire i faktycznie tak jest - porównywałem oba telefony; Desire ma lepszy ekran i trochę biznesowych udogodnień, ale jest też większy gabarytowo i dużo droższy. Jeśli ktoś się krzywi na nie-amoledowy ekran i problemy z grami 3D, to już sam sobie musi odpowiedzieć, czy te dwie rzeczy są aż tak istotne, żeby w zamian za nie wyłożyć na telefon np. 1000 czy 1500 zł.
Jeśli ktoś rozpoczyna przygodę ze smartfonami i chciałby z jednej strony pobawić się internetem, gpsem, facebookami i tweeterami w telefonie, a z drugiej nie chce wydawać grubej kasy na sam telefon, HTC Wildfire jest godną rozpatrzenia pozycją. Można go dostać w Play (abonament LongPlay Telefon 49 zł) za 149 zł. Myślę, że w kwocie ok 300-400 zł to może być dla wielu optymalny zakup.
rosomak94 - Czw Paź 14, 2010 09:59
Cześc
Na przełomie listopada a grudnia chcialbym wymienic telefon teraz mam se k770i
Zainteresowały mnie 3 telefony se elm ,se Xperia10 i Xperia10mini ale mogą byc też inne
Telefon będzie używany do robienia zdjęc , słuchania muzyki i radia(nie musi byc tego).
Chciałbym też aby bateria trzymała
Prosze o wasze propozycje
Artfriel - Czw Paź 14, 2010 12:48
@Ziomiwan
Właśnie problem w tym, że mieszkam w małym mieście i nie mam zbytniej możliwości aktualnie na sprawdzenie innych miast z powodu braku auta. Z drugiej strony, biorę abonament i nie będzie on na mnie, więc musiałbym też wziąć tą drugą osobę ze sobą, żeby złożyła podpis (w tym przypadku jest to moja babcia), a nie będę przecież tak ciągać drugiej osoby. U nas jest jeden salon no i niestety chyba trochę mało kompetentne kadry.
@Rosomak94
Trochę 'kupowate' te telefony wybrałeś. Napisz jaką kwotę możesz wydać na telefon, jeśli jest to pre-paid. Natomiast, jeśli chciałbyś w jakimś abonamencie to podaj telefony, które możesz wziąć.
|
|
|