Telefony komórkowe, smartfony, akcesoria - jakie wybrać? - Jaki wybrać telefon?
MK777 - Nie Mar 08, 2009 15:33 Temat postu: Jaki telefon? W najbliższym czasie planuje przesiąść się z mojego SE k550i na nowszy
telefon, myślałem o Sony Ericssonie k850i z przyzwyczajenia do SE ale
zastanawiam się czy w podobnej cenie (ewentualnie trochę wyższej) nie
znajdę czegoś lepszego? Potrzeby:
- Praktycznie nie dzwonie ,a jedynie piszę SMSy dlatego raczej ekran
dotykowy odpada (miałem przez jeden dzień na próbę tel. z ekranem
dotykowym, po próbie napisania SMSa mooocno się zraziłem)
- Zależy mi aby wchodziła duża karta pamięci
- Dość sporo słucham muzyki, do filmów też czasem kom używam choć to
rzadziej.
- Z netu b. mało i sporadycznie korzystam
- Z aparatu fotograficznego tak średnio, gdy miałem k700 bo wejściu na
rynek to aparat był naprawdę dobry i przydawał mi się, k550i jakoś pod
tym względem nie błyszczy więc użytkowanie aparatu zmalało.
Co byście polecali?
ziomiwan - Nie Mar 08, 2009 20:22
Pytanie brzmi czy preferujesz także inne marki telefonów?? Np. Samsung, LG??
I do jakiej ceny szukasz telefonu??
darkgee - Pon Mar 09, 2009 17:32
Z SE najlepszy w tej chwili po względem cena/jakość jest C702. Spełnia wszystkie wymagane przez ciebie kategorie.
MK777 - Śro Mar 11, 2009 13:33
darkgee napisał/a: | Pytanie brzmi czy preferujesz także inne marki telefonów?? Np. Samsung, LG??
I do jakiej ceny szukasz telefonu?? |
Tak preferuje też inne, dotąd do SE byłem przywiązany ale myślę czy wśród innych marek nie znajdę czegoś konkurencyjnego.
Cena do ~1000zł
Lisekid - Czw Mar 12, 2009 18:18
Co wybrać nokie 6650 czy E51?
ziomiwan - Czw Mar 12, 2009 20:26
Z Samsunga polecam Ci U900 lub s7330 super telefony, bardzo wyraźny wyświetlacz, jakość muzyki niemalże prefekcyjna, zdjęcia wychodzą bardzo ładnie, filmiki nienajgorzej, necik śmiga jak trzeba.
Sam kupiłem S7330 i jestem bardzo zadowolony jest również możliwość zmiany motywów .
W tej cenie kupisz również mega dobrego samsuga g810 który jest naprawdę super. Bardzo dobra jakość muzyki, zdjęcia super jakości, necik śmiga.
Bardzo dobry jest również Samsung i550. Myślę że byłbyś z nich bardziej zadowolony od SE.
Lisekid, z tego co słyszałem to E51 jest słabym telefonem, a o 6650 niewiem nic..
Pozdrawiam
Borys8 - Sob Mar 21, 2009 21:24
Elo,
Potrzebuje nowego telefonu ale nie za bardzo się na tym znam i mam nadzieje, że ktoś z was mi w tym pomoże. Potrzebuje telefonu głównie muzycznego- tak jak na dobrych mp3 uporządkowywaniu piosenek zespołami i płytami oraz na układaniu playlist (najlepiej w formacie M3U- tak jak w ipodzie ale nie jest to niezbędne). Przydała by się też karta minimum 8GB. Potrzebuje też w miarę długo działającej baterii i dobrego aparatu. Najlepiej żeby dało się oglądać jakieś filmiki oraz surfować po necie. No i oczywiście jakiś fajny wygląd- tylko nie babski ;p a na dotykowym ekranie mi nie zależy. Cena w okolicach 1300 zł (może być trochę więcej aczkolwiek wolałbym mniej ;p)
Mam nadzieje że mi w czymś doradzicie. Z góry dzięki.
Artur88 - Nie Mar 22, 2009 20:15
Witam chętnie poznam wasze opinie od jakiegoś czasu szukam telefonu dla siebie, najpierw podam moje oczekiwania a później wymienię kandydatów których wybrałem do bitwy . Zależy mi na ładnym stylowym przejrzystym telefonie, podstawa odtwarzacz, aparat. Internet będzie dla mnie rzeczą obcą z której nie zamierzam korzystać. A oto kandydaci.
1. Samsung Omnia (ładna, stylowa, bardzo spodobał mi się jej wewnętrzny image menu i funkcji).
2. HTC Touch HD (jakoś nie mam zaufania do tej marki, ale wiem że posiada ogromna rzesze możliwości, i przez wielu ludzi bardzo pożądany telefon)
3. SE 995 (lepszy aparat jak 2 wcześniejszych poprzedników, odtwarzacz przyjemny, z drugiej jednak strony boje się czy nie będzie za klocowaty jak np. Nokia N95 która odpycha mnie na odległość).
4. Samsung Omnia HD (na pewno następca kandydata z pod 1 ale czemu mam wątpliwości niby nowszy lepszy aparat, ale menu już nie tak przyjemne jak u poprzednika, dodatkowo BRAK WINDOWSA który chyba daje telefonowi więcej możliwości, i wygląd lekko gorszy, więc czy warto czekać aż się pojawi?).
Czekam na wasze sugestie oraz podpowiedz
ziomiwan - Nie Mar 22, 2009 21:44
Borys8, w tej cenie polecam jak najbardziej Samsunga i8510 8gb, telefon ma wszystko czego potrzebujesz z tego co się orientuję i wiele więcej. Widziałem do tej ceny lekko używany na allegro.
Do tego dobrym wyborem jest też I900 Omnia oraz samsung m8800 PIXON, Samsung g810, mają to czego wymagasz od telefonu i mieszczą się w tej cenie. Co do innych marek to hmm trudno będzie znaleźć coś co spełania wszystkie wymagania. Bo N95 nie polecam bo jest słaba...
Artur88, Samsung Omnia HD chyba na Symbianie ma wyjść o ile się nie mylę co daje równie duże pole do popisu. Jeśli nie większe, a telefon będzie naprawdę świetny i znów najlepszy na rynku. Myślę że najlepiej poczekać na niego bo będzie naprawdę super.
Omnia normalna też jest niczego sobie i osobiście uważam że lepsza od iPhona 3g.
SE hmmm myśle ze masz na myśli W995 który wygląda mi na plastikową zabawkę... A myślałem że po C702 będą coraz lepsze...
Pozdrawiam
Artur88 - Pon Mar 23, 2009 11:37
ziomiwan tylko taka kwestia co do Symbiana jakoś zawsze miałem złe zdanie co do tego systemu jakoś wyżej cenie Windowsa więcej możliwości, jakoś cienko widze navi na w tej omni hd, przykładowo w zwykłej omni wygląda fajnie ten windows, menu w hd omni wyglada jak w SE C902, widziałem prezentacje na youtubie i gdyby była ona na windowsie nie zastanawiałbym się nawet. Przekonuje mnie do niej to, że jest nowsza lepszy aparat nagrywa filmy w HD.
ziomiwan - Pon Mar 23, 2009 20:34
Ale menu możesz dowolnie zmieniać, możesz ściągać i instalować różne motywy które nie będą nawet w 10% przypominać tej która jest fabrycznie.
crashik - Wto Mar 24, 2009 13:55
Artur88 napisał/a: | Witam chętnie poznam wasze opinie od jakiegoś czasu szukam telefonu dla siebie, najpierw podam moje oczekiwania a później wymienię kandydatów których wybrałem do bitwy . Zależy mi na ładnym stylowym przejrzystym telefonie, podstawa odtwarzacz, aparat. Internet będzie dla mnie rzeczą obcą z której nie zamierzam korzystać. A oto kandydaci.
1. Samsung Omnia (ładna, stylowa, bardzo spodobał mi się jej wewnętrzny image menu i funkcji).
2. HTC Touch HD (jakoś nie mam zaufania do tej marki, ale wiem że posiada ogromna rzesze możliwości, i przez wielu ludzi bardzo pożądany telefon)
3. SE 995 (lepszy aparat jak 2 wcześniejszych poprzedników, odtwarzacz przyjemny, z drugiej jednak strony boje się czy nie będzie za klocowaty jak np. Nokia N95 która odpycha mnie na odległość).
4. Samsung Omnia HD (na pewno następca kandydata z pod 1 ale czemu mam wątpliwości niby nowszy lepszy aparat, ale menu już nie tak przyjemne jak u poprzednika, dodatkowo BRAK WINDOWSA który chyba daje telefonowi więcej możliwości, i wygląd lekko gorszy, więc czy warto czekać aż się pojawi?).
Czekam na wasze sugestie oraz podpowiedz |
Czemu pierwsza Omnia?? U mnie jest 1. Sony Ericsson Xperia X1. Lepszy jest i szybszy, ona tez ma dotykowy ekran i nawet jeszcze QWERTY klawiature. I Omnia nie ma zwykłego kabla usb!!
dobemon - Wto Mar 24, 2009 13:58
mnie się bardzo podoba, a według tego, co mówią, to jest lepszy od S. Omnii
snupi - Wto Mar 24, 2009 16:33 Temat postu: Wybór telefonu ? witam.
Chciałbym prosić o poradę w wyborze telefonu. Potrzebuje WiFi , najlepiej dotykowy i z rozsuwaną klawiaturą ( coś jak htc ) . zdecydowany byłem na ku990 lecz nie ma on Wi Fi i tylko to powstrzymuje mnie przed kupnem. Jednym słowem coś w stylu ku990 z WIFI. Zależy mi również na mp3 i filmach. Moje zasoby finansowe to troche ponad 500 zł.
Z góry dziękuje.
darkgee - Wto Mar 24, 2009 17:09
W takiej cenie rozejrzyj się na Allegro za HTC TyTN (SPV M3100). Ma wszystko co chcesz.
|
|
|