Telefony komórkowe, smartfony, akcesoria - jakie wybrać? - Jaki wybrać telefon?
snupi - Wto Mar 24, 2009 17:17
a jest do niego możliwość wpięcia słuchawek ?
szukam we wszystkich markach ( oprócz chińczyków ponieważ mialem doczynienia z SciPhone i68 itp
darkgee - Wto Mar 24, 2009 17:34
Nie wiem czy ma wejście 3,5, ale na pewno jest przejściówka.
ziomiwan - Pon Mar 30, 2009 17:56
Ale chcesz jakiejś konkretnej marki??
W tej cenie dobry jest Samsung E250 który zniesie niemal wszystko.
Super samsunga u600 też możesz w tej cenie wyrwać.
Do tego LG Shine który jest całkiem nie kiepski.
Z SE zachwalanego przez kolegę z forum K800i, lub k550i ale ten jest niezbyt dobry i ma niewygodne przyciski.
Pozdrawiam
adam88_21 - Wto Mar 31, 2009 20:44
Witam wszystkich serdecznie.
Szukam telefonu do 600 zł. Zależy mi na tym by był bezawaryjny oraz posiadał niezły odtwarzacz mp3. Dodatkowe funkcje jak aparat fot są mile widziane, ale nie konieczne. Przeglądałem forum i zauwazyłem, że często doradzacie Samsungi U700 i G600. Coś poza tym? Co możecie powiedzieć o ich awaryjności, ponieważ jak kupie tel przez allegro to wysyłanie aparatu na drugi koniec Polski to pewien problem
Pozdro
Edit: Zapomniałem dodać, iż zależy mi na nowym fonie
ziomiwan - Śro Kwi 01, 2009 10:05
Wysłanie na drugi koniec polski to żaden problem .
Do tej sumy możesz kupić Samsunga i550 który jest bardzo dobry, mało awaryjny, wytrzymały, bateria trzyma długo.
S7330 lub U900- kupisz w tej cenie bez problemu, a telefon jest naprawdę mega i nie potrzeba nic więcej. Sam mam ts7330 i bardzo go sobie chwale, żadnych problemów z nim nie mam, chodzi wyśmienicie.
Jeśli interesuje Cie dotykowy to F480.
Z samsungów to tyle
adam88_21 - Śro Kwi 01, 2009 10:37
Cześć, dzięki za odpowiedź. I550 odpada, podobają mi się slide'y Dotykowe też odpadają
U900 oglądałem wcześniej, bardzo fajny, ale z przesyłką za drogo wyjdzie. Fajny jest ten S7330 i nad nim się zastanowię. Jakbyś miał wybierać pomiędzy g600 a s7330 to który byś polecił?
Cytat: | Wysłanie na drugi koniec polski to żaden problem |
Bywa, że nie zwracają kosztów przesyłki. Poza tym jakoś pewniej się czuję jak gwarancję mam na miejscu Znalazłem u siebie w mieście g600 za 530 zł i 12 m-cy gwarancji, zaraz zadzwonię i spytam się o s7330.
Pozdro
Edit : Okazało się, że na miejscu już nie ma tego g600 i został tylko U700, chyba jego wybiorę. Dzięki za pomoc raz jeszcze
ziomiwan - Śro Kwi 01, 2009 14:22
S7330 jest naprawdę super telefonem i o niebo lepszym niż U700 (też go miałem) z s7330 jestem mega zadowolony, ma wiele funkcji, lepszy aparat, a dźwięk mp3... Marzenie.
Gwarancje samsung na terenie Polski wszędzie uznaje, o ile oczywiście zakupiony był w PL.
G600 jest bardzo dobry pod względem tego co ma w sobie ale z wyglądu jest nie za ciekawy szczerze mówiąc.
Pozdrawiam
adam88_21 - Sob Kwi 04, 2009 11:57
No trudno, wyszło tak, że mam U700, na razie jestem zadowolony, mam nadzieje, że trochę mi posłuży, dzięki za pomoc Nie orientujesz się do jakiej pojemności U700 obsługuje karty Micro SD? Zastanawiam się nad 4GB ale nie chcę problemów.
ziomiwan - Sob Kwi 04, 2009 22:44
adam88_21, U700 posłuży Ci bardzo długo . Jaki kolor wybraleś? Czarny?
Miałem u700 i byłem z niego bardzo zadowolony, żadnych problemów mi nie sprawiał.
Co do karty to niewiem jak 4gb będą chodzić może trochę przymulać, ale 2gb pójdą bez jakichkolwiek problemów najlepiej sandisk choć miałem kingstona i też dobrze chodziła.
Pozdrawiam
Borys8 - Nie Kwi 05, 2009 12:31
Elo,
Szukam telefonu nowego, z jak najdłużej działającą baterią, używanego głównie do słuchania muzyki (przydała by się pamięć 8GB- wbudowana lub osobna, dobre głośniki i słuchawki- najlepiej z wejściem jak do mp3-ujek ale może też być inne, tyle że z jakąś przejściówką) i dobrym aparatem (do zdjęć i filmików). Cena: w okolicach 1400 zł. Jakieś propozycje?
Z góry dzięki.
darkgee - Nie Kwi 05, 2009 17:04
Nokia N95 8GB.
adam88_21 - Nie Kwi 05, 2009 20:17
Tak, czarny. To wolę nie ryzykować, kupię kartę 2Gb, raczej Kingstone'a, bo mam już zaufanie do tej firmy Poza tym są trochę tańsze
Jeszcze pytanie - duża jest różnica pomiędzy kartami micro Secure Digital High Capacity a microSD (Trans Flash)? (taki podział znalazłem na komputroniku ). I czy ten tel - U700 - obsługuje obie?
Ziomiwan, jak długo miałeś swojego U700?
Pozdro
ziomiwan - Nie Kwi 05, 2009 21:20
Szczerze mówiąc jest to to samo ale microSD mają ograniczenie do 2gb i większych nie robią za to microSDHC daje większe możliwości bo mają one nawet 8gb czy też 16gb. Innej różnicy między nimi niema. Kingstona też używałem i działał wyśmienicie.
Borys8, do jakiej kwoty szukasz telefonu??
Borys8 - Pon Kwi 06, 2009 16:17
darkgee napisał/a: | Nokia N95 8GB. |
Dzięki, ale z tego co słyszałem to on ma właśnie dość krótko wytrzymuje bez ładowania.
Cytat: | Borys8, do jakiej kwoty szukasz telefonu??
|
Do 1400 zł (ale jak co to jestem skłonny dorzucić trochę)
Ale dobra mam inne pytanie: Jaki w takim razie telefon (z tych nowszych) najdłużej wytrzymuje bez ładowania, pod względem:
a) "zabawy" (muzyka, aparat, ew gierki)
b) rozmowy, net, sms
ziomiwan - Pon Kwi 06, 2009 22:55
Z tego co wyczytałem w necie z opinii użytkowników to chwalą pod względem baterii samsunga i8510 ale o nówkę w tej cenie trudno będzie bo od 1700 zaczynają się nówki.
Za to kupisz M8800 Pixon w tej cenie nówkę tylko że to dotykowiec.
Albo nowy Samsung Ultra touch S8300 z wyświetlaczem OLED który zużywa o wieeele mniej energii niż wyświetlacze w innych telefonach więc bateria trzma napewno dłużej.
Co do gier w S8300 to niewiem bo nie używam nigdy telefonu do grania, a poza tym nie miałem jeszcze okazji się nim "pobawić".
Pozdrawiam
|
|
|