To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum
Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji

Telefony komórkowe, smartfony, akcesoria - jakie wybrać? - Jaki wybrać telefon?

ziomiwan - Pią Maj 01, 2009 12:29

Dlatego nie polecam noki Raczq, słabizna i do tego droga jakby naprawde była warta swojej ceny, a do tego okropny wygląd w porównaniu do samsunga czy nawet se.
Mój S7330 spadł mi już wiele razy na ziemię i to z niemałej wysokości, a chodzi nadal jak trzeba, bez zwiech, bez jakichkolwiek problemów, do tego nawet obudowa się nie porysowała.
Nokia zostaje w tyle coraz bardziej za samsungami i se.
Bierz samsunga a nie będziesz żałować gwarantuje.

Raczq - Pon Maj 04, 2009 18:06

Dobrze powolam sie na ciebie jakby co;D Mam nadzieje ze sa jakies fajne propmocje na te telefony;D
nuśka - Wto Maj 05, 2009 16:14

Raczq http://www.komorkomaniak....kowy-twardziel/

B2100 będzie dostępny za 460 zł, ale nie wiem kiedy dokładnie będzie dostępny, bo toto to jeszcze świeżynka jest :)

A z tą nokią to chyba pecha miałeś, bo ja jeszcze nigdy tak nie miałem, żeby przestał działać, włączać się czy coś. Tak czy siak z tym Samsungiem nie ma prawa się nic stać.

Raczq - Śro Maj 06, 2009 18:40

ok dzieki za pomoc nuska ;D

hm...owszem te stare nokie sa nawet spoko i sa wytrzymale, no ale jesli chodzi o te nowe to sa beznadziejne pod wzgledem chociazby wytzrmalosci..w sumie z funkcjami tez sa troche w tyle...

macbike - Śro Maj 20, 2009 13:08
Temat postu: Jaki telefon wybrac?
Witam! :grin:
Już niedługo skończy mi się umowa z Plusem. Zamierzam zostac w tej sieci. Niestety nowe taryfy, które Plus zaproponował nie odpowiadają mi z jednego powodu: brakuje rozmów bez limitu z jednym numerem w sieci. Najnowsze taryfy ograniczają te usługę do 200min miesięcznie, co dla mnie jest zbyt niskim pułapem.

W związku z tym, szukam nowego telefonu, który dostanę w Taryfach Kubali 25 (w tej opcji za 10zł miesięcznie rozmawiam ile chce z jedną osobą).

Moje wymagania:

Aparat fotograficzny min. 1,3 mega.

Oczywiście mile widziany jest też odtwarzacz MP3 i troche miejsca na karcie. Ale bez tego udogodnienia sobie jakoś poradzę.

Jaki telefon w cenie do 200zł wybrac? W sklepie Plusa, trudno się zorientowac ile konkretny aparat kosztuje w Taryfach Kubali - ceny są dostosowane do nowych taryf.
Myślałem o takich opcjach jak:
- LG Shine - w tym abonamencie nie będzie za drogi?;
- Samsung J700;
- Samsung L170;

Co o tym myślicie? Proszę o obiektywne opinie :wink:

darkgee - Śro Maj 20, 2009 16:16

Z tych modeli zdecydowanie J700. Zdecydowanie najlepszy. L170 Trochę za słaby jak na swoją cenę, a LG powinien nazywać się "Scheis",a nie "Shine".
ziomiwan - Śro Maj 20, 2009 19:27

Zgadzam się całkowicie z darkgee, z tych które wymieniłeś najlepszy jest J700.
A co do darmowego numeru to masz go chociażby w mixie 5cięć czy też normanym simplusie. Ja mam mixa bez 5cięć i mam darmowy numer co prawda za 10zł ale dla mnie to i tak jak darmo ;)

macbike - Śro Maj 20, 2009 21:04

Drugi telefon mam w 36i6, ale darmowy numer w abonamencie jest dla mnie konieczny. Dlaczego LG odradzacie? :wink:

Może macie swoje propozycje? Będe wdzięczny za sugestie. :grin:

ziomiwan - Śro Maj 20, 2009 22:37

Strasznie wadliwy model tego LG a do tego bardzo się rysuje...

Przejrzałem wszystkie dostępne telefony w plusie w tej cenie i J700 będzie najlepszy. Świetny jest też L700 ale trochę za drogi by wyszedł.
J700 powinien Ci dobrze i długo posłużyć :)

macbike - Czw Maj 21, 2009 14:24

Dzięki, jeśli cena w mojej taryfie nie będzie kosmiczna - to zdecyduje się na J700. :wink:

Gdyby ktoś miał jeszcze swoją propozycję, to chętnie się z nią zapoznam. :cool:

Pozdrawiam!

bociek - Czw Maj 21, 2009 14:55

Ale ile te dwa telefony kosztują? Bo np. w zetafonie w Orange dostaniesz je za złotówkę, zarówno j700 jak LG, shine. A zamawiając przez stronę dostaniesz 40% bonusu więc 25=35pln. Jak dla mnie przy stawkach 29groszy za minutę oferta warta uwagi. Chyba że masz dużo znajomych w plusie którzy jakieś pakiety mają wewnątrzsieciowe.
macbike - Sob Maj 23, 2009 11:31

Właśnie ze względu na pikiety obowiązujące wewnątrz sieci, nie rozważam rozstania z Plusem. Inne sieci podniosą moje koszty, bo rzeczywiście najwięcej rozmawiam właśnie w Plusie.
Jeszcze nie miałem czasu pójśc do salonu, zrobie to pewnie we wtorek. Myślicie, że ceny telefonów w Taryfach Kubali 25 (oferta obowiązująca dwa lata temu) będą wyższe czy niższe od obecnych taryf (Syberyjskie 25)?

maki3322 - Sob Maj 23, 2009 12:40

witam. co do zakupu tego j700 to zastanowilbym sie dwa razy. z wlasnego doswiadczenia wiem ze to strasznie wadliwy telefon.pracowalem w serwisie telefonicznym i nie bylo tygodnia zeby nie trafial sie tam j700, inie byly to telefony stare czy jakos specjanlnie styrane. wiec moim zdaniem przemyslalbym to. pozdrawiam
ziomiwan - Sob Maj 23, 2009 17:06

Myślę że ceny będą takie same jak w nowych taryfach.
Co do J700 to znajomi mają ten telefon i nie narzekają ;) . Wszystko zależy od tego jak używamy telefonu i czy dbamy o niego. Jeśli rzucamy nim, nie szanujemy to napewno długo nam nie posłuży.

bociek - Pon Maj 25, 2009 15:16

j700 to tylko propozycja, za niewielkie pieniądze można w zetafonie też zamówić LG Shine za 29pln. Ważne żeby była dobra oferta a taka przy zamówieniu przez e-sklep jest.