Telefony komórkowe, smartfony, akcesoria - jakie wybrać? - Jaki wybrać telefon?
niedobradzidzia - Wto Lip 28, 2009 09:59
Nokii N73 nie bierz, nie w tych czasach, za stara jest. Jak już to ten U900. Moim zdaniem do Nokii jest świetny. Poza tym Samsung ma teraz wiele udanycch modeli. Jakiś kolega z forum ma U900, to myślę, że co nieco Ci powie. N73 fajna jest, ale już stara, można dostać za tą cenę coś lepszego. Popatrz też na Smsunga F480, może w tej cenie dostaniesz używkę, a teżfajny jest, tylko że ma dotykowy wyświetlacz. Moja mama go ma i jest super. Reaguje bez najmniejszych problemów.
dominiqs - Śro Lip 29, 2009 08:18
Chciałbym się dowiedzieć jak jest z żywotnością baterii w u900??
niedobradzidzia - Śro Lip 29, 2009 09:28
Co do baterii mi każdy Samsung trzymał zadawalająco. W omni przy częstym używaniu 5 dni. To i myślę, że w U900 będzie podobnie bo ma troszkę mniejszy wyśwetlacz. Musisz poczytać opinie gdzieś w Internecie.
ziomiwan - Śro Lip 29, 2009 12:03
4-5dni powinien spokojnie wytrzymać przy normalnym użytkowaniu, normalnym czyli bez pisania non stop, dzwonienia po godzinie dziennie itp. Mi S7330 trzymał 3dni przy bardzo częstym użytkowaniu, a nawet bardzo bardzo intensywnym.
Także myślę że bez problemu wytrzyma 5dni. Oczywiście jeśli wyłączysz 3G pożerające baterię w zastraszającym tempie.
Pozdrawiam
dominiqs - Śro Lip 29, 2009 14:39
Mnie S7330 też nieźle trzymał, ale z tego co przeczytałem na różnych forach ma lepszą baterię od u900, a mnie zależy na słuchaniu muzyki(dobrze gra na słuchawkach), gg no i oczywiście normalne użytkowanie telefonu, tzn dzwonienie i smsowanie...
ziomiwan - Śro Lip 29, 2009 18:37
Baterie mają tej samej pojemności i oba mają litowo-jonowe więc tak samo powinny trzymać.
dominiqs - Czw Lip 30, 2009 07:26
a co powiesz o Noki 6303?? Jesteś w jakimś posiadaniu informacji dotyczących tego telefonu? Chciałbym wiedzieć czy obsługuję np Worda? W telefonie głównie mi chodzi o dobrą baterie, niezły odtwarzacz muzyki, aparat 3,2 w zupełności mi wystarczy i czasami posiedzieć na gadu...
Aha, czy Nokie oferują w opcji z budzikiem, np ustawić sobie budzik na określone dni czy trzeba ustawiać codziennie??
niedobradzidzia - Czw Lip 30, 2009 09:06
Nie zastanawiaj się nad Nokią i daj sobie z nią spokój. Co do budzika można ustawiać, ale nie jestem pewna na 100%. Wydaje mi się tylko bo coś skądś kojarzę, chyba z 5200, że tam takie coś miałam, ale nie mam jak sprawdzić.
ziomiwan - Czw Lip 30, 2009 22:37
Co do tego budzika w nokii to niewiem.. Ale noki nie polecam... od czasów 3310 nie popisali się żadnym telefonem, dobrze trzymająca bateria w tych telefonach to mit.
Cenią się teraz tylko i niewiadomo za co...
Worda podobno nie otwiera.
P.S. dominiqs, załóż sobie najlepiej osobny temat w którym będziesz pytał o każdy telefon i każdą inną rzecz zamiast zakładać nowy temat z zapytaniem o pojedyńcze telefony.
zidaso - Sob Sie 01, 2009 18:40 Temat postu: nowy telefon-pomoc Witam,proszę o pomoc,mam do wyboru SE W910i,Se W890i,Se K800i,Se C702, Se C902, Se W595, Nokie E51 oraz Nokie N73 ME. Proszę o szczerą,obiektywną pomoc,mam lekki mętlik w głowie i nie wiem który z tych telefonów byłby dla mnie najlepszy. Pozdrawiam
ziomiwan - Sob Sie 01, 2009 19:09
Zależy od tego czego wymagasz od telefonu. Napisz nam czego wymagasz od telefonu. A najlepiej też kwotę jaką dysponujesz na telefon.
P.S. Wystarczy zapytać w jednym temacie, założonym przez siebie. Pisanie w 10innych tematach i tak nic nieda.
zidaso - Sob Sie 01, 2009 21:56
cena nie gra roli,kończy mi się umowa w plusie,przede wszystkim długo trzymająca bateria,dobry głośniczek,aparat,wytrzymałość telefonu (z tym jest różnie) . A ja jest w tych telefonach z internetem?? Czyli ogółem biorąc powinien być z nich najwszechstronniejszy,coś mnie kusi do jednej z nokii,jednak wolę zasięgnąć rady expertów
ziomiwan - Sob Sie 01, 2009 22:41
Widzę że masz tam też do wyboru samsunga u900 Soul który jest super telefonem i spełniającym każdą potrzebę do tego S7220 Classic, SE w995, może nokia n95 bo niektórzy ją zachwalają ale ja jakoś jestem anty nokia.
C702 też jest dobrym telefonem ale obudowa się wyciera.
dominiqs - Wto Sie 04, 2009 14:16
Witam, szukam jakiegoś telefonu w miarę taniego i dużego tylko i wyłącznie aby mi obsługiwał gg, czasami mam problemy z kompem i dlatego też potrzebuję takiego telefonu....
proszę o jakąś sugestię, może być Nokia choć nigdy nie przepadałem za tymi telefonami:)
darkgee - Wto Sie 04, 2009 15:33
A do jakiej ceny?
|
|
|