To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum
Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji

Telefony komórkowe, smartfony, akcesoria - jakie wybrać? - Jaki wybrać telefon?

ziomiwan - Wto Wrz 01, 2009 19:30

Omnia jest bardzo bardzo fajnym telefonem. Jeśli dotykowy telefon wchodzi w grę to nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz. Naprawdę rewelacyjny telefon, spełniający wszystkie wymagania.
svenson - Pią Wrz 11, 2009 18:34
Temat postu: Telefon komórkowy
Witam, mam telefon SE k510i, już 3 lata. Pora go zmienić. Dysponuję kwotą około 1000 złotych. Chciałbym zakupić nowy telefon. Chyba szczególnie wielkich wymogów nie mam, ale telefon niezbędnie musi posiadać:

- Dobry aparat

- Jak najwięcej pamięci

- Aby ładnie grał (bez 'charczenia')

- Najlepiej, gdyby się nie wieszał

- Mocna, tudzież wytrzymała bateria.

- By miał dużo kompatybilnych programów (żeby nie było problemów ze znalezieniem oprogramowania jak do Iphone'a)

- Mało wadliwy.

Proszę o propozycje telefonów wraz z sugerowaną ceną .

Z góry dziękuję i sercecznie pozdrawiam .

Admick - Pią Wrz 11, 2009 18:47
Temat postu: Jaki telefon odpowiedni dla mnie.
Oto lista telefonów jakie mogę wybrać:
-SE C510,
-SE C902,
-SAMSUNG C5212,
-SAMSUNG S7220 ULTRA CLASSIC,
-SAMSUNG S5230 AVILA,
-NOKIA 6210 NAVI,
-NOKIA E63,
-SAMSUNG S7330,
-SAMSUNG U900 SOUL,
-SE C702,
-SAMSUNG F480,
-NOKIA 6500 SLIDE,
-SAMSUNG U800.

O to moje wymagania co do telefonu:
Obudowa : klasyczna/ rozsuwana
3G: Przydało by się
Karta Pamięci: oczywiście że tak,
Producent: SAMSUNG/NOKIA/SE,
Aparat: Chociaż 2/3 MP.
MP3: Bardzo dobra jakość
Połączenia Video: tak
Radio:tak/nie (ale lepiej tak)
Bluetooth:tak
Dotykowy:tak albo nie
Przypomnienie o spotkaniu: tak
Kalendarz: tak
Zegar: tak
Data: tak
Budzik: tak
Kalkulator:tak
Profile:tak
Przyzwoicie duży ekran: min. 2"
I jakieś zabezpieczenia przed kradzieżą ,no i przyzwoicie dobra bateria min.2-3 dni.

bartosz93w - Pią Wrz 11, 2009 19:16

Jeśli masz połączenia wideo to musisz mieć 3G.

Ja mam SAMSUNG S5230 AVILA i ma wszystko to co chcesz. Prócz rozmów video. Ale moim za bardzo to nie jest przydatne. Bo nie zawsze jest zasięg 3G.

bartosz93w - Pią Wrz 11, 2009 19:19

Na pewno odradzam ci SE serii "W"

Mało wadliwy.
To nokia

Ale ja sam nie lubię nokii nie wiem czemu.

Proponuje poszukać czegoś w Samsungach.

ziomiwan - Pią Wrz 11, 2009 21:21

Ja również proponuję Ci poprzeglądać telefony samsunga np. na allegro i napisać nam co Ci wpadło w oko a my naprowadzimy Cię na najlepszy.
Ale może Samsung Omnia?

ziomiwan - Pią Wrz 11, 2009 21:23

Ja polecam z tych telefonów albo -SAMSUNG S7220 ULTRA CLASSIC albo Avilę dwa najlepsze telefony w tych cenach. Jednak bardziej skłaniałbym się na S7220 bo ma wyświetlacz w nowej technologii OLED oraz lepszy aparat, bo posiadanie 3G dla mnie nie jest ani plusem ani minusem, jest to zbędne moim zdaniem.
darkgee - Sob Wrz 12, 2009 09:23

Ja jak koledzy wyzej polecam Avilę. 3G jest tylko zdednym dodatkiem, który tylko bardziej czerpie baterię.
Admick - Sob Wrz 12, 2009 11:59

a zapomniałęm dodać lampę błyskową/latarkę jeszcze potrzebuję.
darkgee - Sob Wrz 12, 2009 14:08

To w takim razie S7220, bo Avila nie posiada lampy. S7220, to jest to samo co Avila, tyle że nie ma dotykowego ekranu.
Admick - Pon Wrz 14, 2009 05:47

Jeszcze jedno. S7350 czy u900 ? Proszę o różnicę.
ziomiwan - Pon Wrz 14, 2009 09:46

Jeśli masz na myśli S7350 a nie 7220 to różnice są w wyglądzie obudowy i rozmiaru.
sanrara - Czw Wrz 17, 2009 10:08

Jestem zachwycony Avilą łatwość obsługi, lekki, długa żywotność baterii, odpowiednie wymiary, sporo dodatkowych funkcji, duży wyświetlacz, super niska cena w mixplusie, intuicyjność obsługi, kompatybilność, design, łatwość użycia, małe rozmiary.
sanrara - Czw Wrz 17, 2009 10:10

Polecam Avilę, kupiłem ją niedawno przy przeniesieniu numeru do Plusa. Obsługa jest bardzo intuicyjna, rysik jest zbędny. Widgety to bardzo dobry pomysł. No i te 3 pulpity, od początku wiedziałem jak je wykorzystać. Bardzo fajną funkcją jest rozpoznawanie muzyki, bardzo przydatne. Klawiatura QWERTY jest bardzo dobrze rozwiązana. Bez problemu można trafić w wybraną literę a pisanie jest dużo szybsze niż na klawiaturze alfanumerycznej. POLECAM
polonesss - Wto Wrz 29, 2009 22:24
Temat postu: Proszę o pomoc
Chce przedłużyć umowę w orange i prosze o rade co do wyboru telefonu! Muszę wybrać z: samsung avila, samsung u800, sony ericsson c510, sony ericsson c902, nokia 6300.
Z gory dziekuje ze rady:)