To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum
Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji

Telefony komórkowe, smartfony, akcesoria - jakie wybrać? - Jaki wybrać telefon?

ziomiwan - Czw Paź 29, 2009 23:46

Avila S5230, U900 Soul - moim zdaniem dwa najlepsze telefony jakie masz do wyboru.
A wybór pośród tych dwóch zależy od tego czy chciałbyś dotykowy czy z przyciskami.
W avili możesz instalować aplikacje i gry bez problemu, w u900 przez neta albo innym sposobem ale dość skomplikowanym.
WiFi żaden z wymienionych telefonów nie posiada.

lordjimm - Nie Lis 01, 2009 20:56

Dzięki za pomoc. Wybrałem Avile i jak narazie jestem coraz bardziej z telefonu zadowolony. Widze w nim spory potencjał :)
Jeszcze raz Wielkie Dzięki :)

carlottaa - Pon Lis 02, 2009 11:12
Temat postu: Pomóżcie wybrać telefon
Witam.
Chciałabym prosić Was o pomoc w wyborze telefonu, ponieważ ja w ogóle się na telefonach nie znam.. Mogę przeznaczyć na niego max 600 zł. Jestem dziewczyną więc chciałabym cienki telefon z dużym wyświetlaczem. Bajery jak najbardziej mile widziane. Szczerze nie jestem przekonana do telefonów dotykowych, ale może dam się na jakis namówić. Liczę na propozycje.
Pozdrawiam! ;*

ziomiwan - Pon Lis 02, 2009 11:42

Ciesz się, że udało nam się pomóc.
Zapraszamy ponownie w każdej sprawie, oraz do czynnego uczestniczenia w życiu forum.

ziomiwan - Pon Lis 02, 2009 11:45

Prościej byłoby gdybyś wybrała np. z allegro telefony które Ci się podobają.
Napisała co wymagasz od telefonu, a my wtedy pomożemy Ci wybrać najlepszy ;) .

carlottaa - Pon Lis 02, 2009 14:57

Aktualnie podobają mi się telefony: LG KU990i, Samsung S5230, Nokia 6500 Slide, Samsung S7350, Samsung S8300, Nokia N95 i Nokia N81.
Zdaję sobie sprawę z tego, że nie wszystkie (zwłaszcza Nokie) będzie łatwo dostać za tą cenę. Wizualnie telefony te są jak najbardziej w moim guście.
Od telefonu oczekuję standardów takich jak MP3 (aktualnie słucham sporo muzyki w telefonie, ale zamierzam zainwestować w mp4), Bluetooth, możliwość dokupienia karty pamięci, aparat może być bardzo kiepski, bo i tak prawie nigdy nie używam.
Bardzo zależy mi, żebym mogła wgrać sobie Gingera. WiFi byłoby dla mnie marzeniem :)
Dodam, że od 2 lat jestem właścicielką Samsunga J600

ziomiwan - Pon Lis 02, 2009 15:54

KU990 sam chciałem kupić ale okazało się, że ma bardzo kiepską reakcję na dotyk.
Avila czyli S5230 jest bardzo ciekawym telefonem i nie nudzi się tak szybko, mp3 gra na nim naprawdę wyśmienicie (po dokupieniu zestawu słuchawkowego do innego telefonu ale to koszy 20zł link mogę podać), zdjęcia robi nie najgorsze, a nawet można powiedzieć, że dobre. Obsługa telefonu jest prosta i intuicyjna. Naprawdę bardzo dobry telefonik.

S8300- to chyba najlepszy z wymienionych przez Ciebie modeli telefonów. Nie powinnaś na nic w nim narzekać ;) w dodatku ma i dotyk i klasyczną klawiaturę, naprawdę świetny telefon i tego właśnie polecam najbardziej. Mp3 gra również super.

darkgee - Czw Lis 05, 2009 17:08

Albo SAmsung U900 czy też S7220. Bardzo fajne telefoniki tyle, że bez Wi-Fi.
yachoO_Oohcay - Sob Lis 07, 2009 17:20

Na Twoim miejscu wybrałbym Nokie 5610, Lg ku990, Lg kc550 lub sony ericsson c903.
darkgee - Sob Lis 14, 2009 11:34

Wszystkie oferuja takie same funkcje, tzn. wysyłanie SMS'ów i dzwonienie. Jezeli zależy ci na którymś z tych telefonów, to bierz Nokie, bo pochodzi ona jeszcze z czasów, kiedy praktycznie kazda Nokia była telefonem wybitnym.

P.S. Jakie 1000-1500zł chcesz stracić, jezeli 3310 kupisz na Allegro za 50zł?

sebamax05 - Sob Lis 14, 2009 22:01
Temat postu: Porady, Pytanie, Prośba ! Co najlepiej kupić ?!
Mam problem, szukałem wszędzie gdzie można ale nie umiem znaleźć telefonu który mnie interesuje a powinien mieć :

- Aparat 5 megapixeli
- Wifi
- 13 milionów Kolorów
- Karta pamięci powyżej 2 GB
- Nie chce dotykowego ekranu.

Proszę o wszystkie możliwe propozycje !! Z Góry dziękuje :) !!!

ziomiwan - Sob Lis 14, 2009 23:21

Wszystkie możliwe?
Najlepszy z tym wszystkim co chcesz jest i8510 innov . Ma to czego chcesz i wiele więcej.
Ponadto G810.
Oba samsungi. A więcej mogę Ci jutro wymienić. Bo teraz muszę lecieć spać bo jutro od rana mam zajęcia.

darkgee - Nie Lis 15, 2009 09:52

sebamax05, duzo jest telefonów z parametrami jakie podałeś. Jakbys podał jeszcze kwotę jaka dysponujesz, to by było miło.
bipo - Wto Lis 24, 2009 00:44
Temat postu: pomoc w wyborze telefonu :)
Witam :)
Poszukuję telefonu w granicach 500-700zł :) interesują mnie se, albo nokia :) telefon powinien mieć wi-fi oraz aparat minimum 3,2mpx w górę :) ważne, żeby zdjęcia były jakościowo takie jak w se k800i albo lepsze ;) telefon nie może mieć klawiatury qwerty, nie może być jakiś gruby bo ma być dla dziewczyny ;) ) a wiadomo dziewczyny grubych telefonów nie lubią :)
i proszę nie pisać, że podobne tematy były, albo użyj opcji szukaj ;p wybór telefonu jest dla każdego indywidualną sprawą :D
Z góry dziękuję za pomoc :D

darkgee - Wto Lis 24, 2009 17:19

Jedna sprawa: nowy czy używany? Bo z nowych to sie nic nie znajdzie.