To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum
Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji

Telefony komórkowe, smartfony, akcesoria - jakie wybrać? - Jaki wybrać telefon?

OKAZJONEOPL - Śro Gru 30, 2009 14:12

Pisanie telefonów na Omni jest bardzo wygodne i ogólnie muszę przyznac że telefon mimo swojej mulimedialności jest bardzo praktyczny i wytrzymały. Myślę że nie znudzi Ci się tak szybko.
ardsdz - Śro Gru 30, 2009 17:35

Może jeszcze napiszesz, że można pisać na Omni nie patrząc na klawiaturę. Nie napisałbym wygodne, a raczej coś w stylu "nie sprawia kłopotów": po odpowiednim, wcześniejszym przyzwyczajeniu się. To nie Samsung i780, czy nokia e71, nie wyczujesz klawisza, zmuszony jestes cały czas patrzeć na klawiaturkę. Kwestia upodobania, grubości palców i samozaparcia. Nie krytykuję tego telefonu, gdyż sam korzystałem z wirtualnych klawiaturek i sprawdzały się w miarę dobrze, wolę jednak o tym poinformować.
Kasia000 - Sob Sty 23, 2010 19:02
Temat postu: KTÓRY TELEFON!?
Nokia X3, SE C902, Samsung S7350i Ultra Style, Samsung Ultra, a może LG KU990i Viewty.

Wybór ciężki, a ja mam już taki mętlik w głowie, że kompletnie nie wiem co wybrać. Ten ma ładny wygląd, ten jest funkcjonalny, ten ma gps, a ten dobry aparat....głupieje człowiek od tych ofert. Co byście mi doradzili? Proszę o pomoc!! :wink:

ziomiwan - Sob Sty 23, 2010 23:53

Mogę polecić S7350 ale bez " i " , oraz Samsunga S7220 (bo pewnie o niego chodzi), odradzam jednak ku990i bo to naprawdę zły telefon, a pisałem dlaczego w innych tematach. SE C902 okropnie wygląda, a do tego psuje się ten dotyk.
Nokia X3 szczerze nie wiem... ale znając serię muzyczną to nic ciekawego.

ardsdz - Nie Sty 24, 2010 17:30

X3 nie polecam, sam jednak byłem z KU990 zadowolony, ale wtedy jeszcze liczył się dla mnie tylko bajer i wyświetlacz, a jego okropnie mizerne wykonanie mi nie przeszkadzało. Ja lubię ten telefon.
S7220 opinie o nim są dobre, mi także się podoba, zarówno pod względem możliwości jak i wyglądu. Też dobry.
C902 nie znam nikogo, kto by go polecił...
Sam stawiam na S7220. Najlepszy z wymienionych.

ziomiwan - Nie Sty 24, 2010 18:50

A mnie bardzo pozytywnie zaskoczył S7350 który moja dziewczyna zmieniła z LG Secret, naprawdę świetna maszynka, mp3 pięknie gra, a zdjęcia robi fantastyczne, podobnie zresztą jak i S7220 bo różnią się chyba tylko obudową i wielkością wyświetlacza ;) . I zaznaczam, że ma możliwość instalacji gier i aplikacji java. Widać samsung już odchodzi powoli od blokowania softów.
ardsdz - Pon Sty 25, 2010 12:33

To zapewne jest spowodowane, tym że wpływało tyle skarg oraz, że ludzie zaczęli powoli odstawiać Samsungi. A mimo wszystko są to naprawdę dobre telefony.
Masz rację, one różnią się tylko obudową i gabarytami ekranu, ale funkcje i możliwości mają niemalże identyczne. Brać to co się bardziej spodoba...

^^zyla^^ - Sob Sty 30, 2010 21:13
Temat postu: Jaki telefon wybrać?
Witam potrzebuję pomocy w wyborze telefonu
lg cookie
nokia 6220
samsung corby
sony ericsson c902
Który z wyżej wymienionych telefonów polecicie?

ardsdz - Nie Sty 31, 2010 12:59

LG Cookie nie! Badziew, który wygląda dobrze w reklamach! A szajs jakich mało <growl>! Nie praktyczny, kiepski, jedyne co mi się w nim podoba i do czego się nie można przyczepić to wykonanie.

Nokia 6220, ale chyba Classic. Miałem ją jeszcze tydzień temu :grin: , dobra dla kogoś kto nie ziedzi w internecie tyle co ja, niestety pakiety mi nie wystarczały... Jednak gdyby nie moje zamiłowanie do siedzenia na forach to w zupełności by mi wytarczył. Świetny aparat, dobry Symbian(nie zawiesza się, jak się nic nie popsuje w nim samemu), dość dobry procesorek. Fakt, lubiłem ten telefon... Dobry był... No i ten bajer w GPS'sie... Tylko ta skrzypiąca obudowa i brak wi-fi.

Samsung Corby... Nie lubię tego śmiesznego telefoniku(chyba zacznę kopiować ten tekst), nie znoszę popularyzacji śmieci. Jak coś ma być dobre to trzeba to dobrze wykonać. No ale jak komuś wystarczy szpan dotykowym wyśietlaczem...

SE c902 to jest podobne do 6220 classic, ale nie skrzypi :smile: Ja jednak wolę Nokię.

ziomiwan - Nie Sty 31, 2010 21:59

Corby jest dobry, jest wykonany nieco inaczej niż avila, ale i jest tańszy od niej i dlatego ma nieco mniejszy wyświetlacz, nieco gorszy aparat itd.
Ale jako telefon młodzieżowy jest całkiem dobry, choć avila jest dużo lepsza od niego.

Cookie- tak jak kolega wyżej napisał.

SE C902- maleńki wyświetlacz, bardzo brzydki w dodatku przez to coś dotykowe niby po bokach owego wyświetlacza. Funkcjami nie powala, wykonanie takie sobie. Nie polecałbym go...

6220- również zbyt mały wyświetlacz... Uważam, że w dzisiejszych czasach minimalna wielkość wyświetlacza to 2,4cala. Mniejsze są nie wygodne do internetu, jak i do przeglądania czy robienia zdjęć. Funkcje względem ceny również za nim nie przemawiają...

Jeśli chcesz dotykowca z GPS-em to polecam S5600 od samsunga lub GT500 od LG.

^^zyla^^ - Nie Sty 31, 2010 22:56

A z tej listy jaki polecacie?
http://www.playmobile.pl/...ie_One_Play.pdf

ziomiwan - Pon Lut 01, 2010 00:14

Samsung GT- S8300 Ultra Touch
Samsung GT- S7350
Samsung GT- S7220 Ultra Classic
Samsung GT- S5230 Avila
LG KM900 Arena
LG BL20 Chocolate
HTC Hero
Samsung SGH- i8910 Omnia HD
Samsung SGH- I7500 Galaxy
Samsung SGH- F330+ karta pamięci 512 MB*
LG KF750
Motorola V9

ardsdz - Pon Lut 01, 2010 16:22

To ja zaokrąglę do:
Samsung GT- S7220 Ultra Classic
Samsung GT- S5230 Avila
LG KM900 Arena

Wyższa półka cenowa z deczka:
Samsung SGH- i8910 Omnia HD
Samsung SGH- I7500 Galaxy

Z nacieskiem na Avilę i Omnię HD.

ziomiwan - Pon Lut 01, 2010 19:32

Samsung GT- S8300 Ultra Touch o tym telefoniku też bym nie zapominał, bo to naprawdę ciekawa propozycja.
RPA - Pon Lut 01, 2010 22:52

Cześć! :)

Pomożecie? Miotam się z wyborem telefonu już dobry tydzień, a ciągle nie mam wizji...
Cena, jaką mogę maksymalnie zapłacić za telefon to 450zł, wolałbym zmieścić się jednak w 400.

Moje wymagania co do telefonu:
- możliwie duża niezawodność
- wifi (koniecznie!)
- wygodna klawiatura (choć to pojęcie względne), mile widziane qwerty, choć niekoniecznie.
- klarowny wyświetlacz, sprawdzający się przy przeglądaniu internetu.
- sensowny odtwarzacz mp3 (nie wymagam cudów)
- co najmniej 1gb pamięci wbudowanej lub możliwość rozszerzenia kartą pamięci
- mile widziane wejście słuchawkowe na mały jack (3,5mm), ewentualnie na bardzo mały jack (2,5mm), jednak nie jest to rzecz niezbędna.

Bajerki typu aparat tysiąc mpx i tym podobne mają dla mnie drugorzędne znaczenie. Telefon będzie wykorzystywany głównie do rozmów, internetu poprzez wifi, czasami smsów i muzyki przez słuchawki, nie jako zabawka i grający boombox.

Moje typy jak na razie to: używane Nokie n51, n95, może e63 - choć dość krowiasta...