Telefony komórkowe, smartfony, akcesoria - jakie wybrać? - Jaki wybrać telefon?
ziomiwan - Pon Lut 01, 2010 23:44
Powiedz jeszcze czy interesuje Cię tylko telefon z klawiaturą czy też dotykowiec może być??
Do tej sumy mogę zaproponować świetnego samsunga S7220- naprawdę fajny telefon, wygodna klawiatura, dobry wyraźny wyświetlacz któremu słońce nie straszne dzięki technologii OLED, bateria trzyma długo, odtwarzacz mp3 gra naprawdę dobrze, do niego dostajesz przejściówkę na jack-a więc niema problemu. Do tego ma świetny aparat. Internet dobrze się przegląda, choć niema WiFi ale pakiety internetowe wystarczają.
U900 równie dobry telefon, jeśli nie lepszy, parametrami podobny, ale jest rozsuwany i z dotykowym bardzo przyjaznym panelem, naprawdę super sprzęt.
S7350- jeden z nowszych modeli, bardzo przyjazny, wygodnie się na nim pisze, zdjęcia robi super, wyświetlacz dość duży i wyraźny.
I600- model z WiFi, duży wyświetlacz, do tego windows, muzyka gra przyzwoicie, do tego klawiatura QWERTY. Super telefon biznesowy, ale i u normalnego człeka znajdzie wiele zastosowań, naprawdę wart uwagi.
B3210 CorbyTXT- jego zalety to, QWERTY, dobry odtwarzacz mp3 no i cena.
Myślę, że to jedne z najlepszych typów.
RPA - Wto Lut 02, 2010 00:05
No niestety, telefon bez wifi mało mnie interesuje, szczególnie z racji tego, że najczęściej bywam w miejscach, gdzie sieć działa (dom, uczelnia itp), poza tym nie lubię przeglądać internetu na czas lub na ilość - strasznie mnie to denerwuje.
Jakieś propozycje już z wifi? Poza samsungiem i600, który wydaje się być całkiem w porządku - poza byciem strasznie wielką krową...
Dotykowy ekran ma swoje plusy i minusy, więc może być, może go nie być... W tej cenie nie ma co wybrzydzać za bardzo.
darkgee - Wto Lut 02, 2010 10:31
Do przeglądania netu najlepszy byłby dotykowiec, ale w tej cenie nie ma takiego telefonu. Myślę, że najlepszym wyborem byłaby Nokia E51.
ziomiwan - Wto Lut 02, 2010 23:18
Jejka ale E51 i przeglądanie netu to same sprzeczności...
Może i jest to dobry telefon ale nie do internetu...
A w tej cenie, z WiFi qwerty itp najlepszy będzie chyba BlackBerry 8320 Curve lub i600 który jest świetnym telefonem. Ustawienie wyświetlacza w blackberry jest bardzo istotne, bo przy przeglądaniu internetu mamy wygodną obsługę telefonu oraz szeroki wyświetlacz.
BlackBerry 8120 Pearl
BlackBerry 8820
I MOŻE znajdziesz też samsunga i550w w tej cenie. Ale musi mieć oznaczenie W .
RPA - Wto Lut 02, 2010 23:58
O Blackberry/i600 mam takie zdanie, że to już raczej nie są telefony, a po raczej małe komputerki - jednak i tak za duże, jak na codzienne noszenie w kieszeni itd. Oczywiście, funkcjonalność wysoka, ale ja jednak potrzebuję wifi w komórce żeby w łóżku napisać czasem coś z gg, przeglądnąć ostatnie maile, ewentualnie obczaić swoje forum czy allegro - czy ekran 2" w e51 mi to uniemożliwi?
BTW: Samsung i550w stoi na Allegro w dość przyzwoitej cenie, jakiej wielkości ma on wyświetlacz? Wart jest ogólnie zainteresowania? Wygląda dość pospolicie, parametry ma nie lepsze niż wiele telefonów...
Zastanawiam się jeszcze nad Nokią e65 - trochę razi mnie to, że to slajd, no ale da się przeżyć... mam możliwość tanio ją kupić, a wygląda na to, że ma poważnej wielkości wyświetlacz i ogólnie jest dość solidna.
darkgee - Śro Lut 03, 2010 11:46
Nie wiem co wy się tak uwzięliście na ten wyświetlacz w E51. Naprawdę nie przeszkadza on w przeglądaniu neta.
Samsung i550 ma wyświetlacz 2,6", ale pamiętaj, że tylko wersja i550w ma WiFi. A tą wersje bardzo ciężko jest spotkać. Ale jeżeli by ci się udało taki znaleźć, to bierz śmiało, bo to bardzo dobry telefon.
A E65 wcale nie ma takiego dużego wyświetlacza. Ma Chyba 2,1 albo 2,2". A poza tym to ma taką trochę badziewiasta obudowę.
RPA - Śro Lut 03, 2010 14:24
Mam możliwość wziąć i550w za 330zł w dobrym stanie, warto?
darkgee - Śro Lut 03, 2010 16:53
Jak najbardziej tak. Za taka cenę to prawdziwa okazja.
_greg_ - Śro Lut 03, 2010 20:23
Hej, nadszedł dla mnie czas na kupno telefonu, a ja nie mam pojęcia o tym co dzieje się na rynku, więc liczę na waszą radę
+ najważniejsza jest wygoda pisania smsów, dlatego chciałbym telefon z qwerty, ale jeśli na jakiś dotykowcach nie najgorzej się pisze to też mogą być
+ wifi, w miarę wygodny internet
+ niezawodny, szybkie działanie
Jakieś propozycje?
Hmm, zapomniałem o kwocie. Tak maksymalnie do tysiąca, może być używka albo nówka.
darkgee - Czw Lut 04, 2010 12:11
Do 1000zł spokojnie wyrwiesz w tej cenie HTC G1 (aka Era G1, albo Google G1). Telefon działa bardzo sprawnie, ma wygodną pełną klawiaturę QWERTY i jest wręcz stworzony do pisania sms'ów.
ziomiwan - Czw Lut 04, 2010 23:42
Pewnie, że warto za 330zł! Bierz śmiało, wyświetlacz jest naprawdę duży.
darkgee - nie uwziąłem się, ale uważam, że 2'' to stanowczo za mało na internet.
_greg_- również polecam Ci G1. A jeśli nie to może jakiś Blackberry??
BlackBerry Curve 8900
BlackBerry 9700 Bold2
BlackBerry 8520 Curve
ardsdz - Pią Lut 05, 2010 14:59
Z tym, że BB to już telefony niesamowicie przystosowane do pracy, mimo swojego wyglądu i gabarytów sprawdzają się w każdych warunkach jeśli chodzi o pisanie i przeglądanie internetu. Jestem jednak bardziej za G1.
_greg_ - Czw Lut 11, 2010 22:54
G1 funkcjonalnie byłby idealny dla mnie... ale ten design po prostu mnie odstrasza. Poczytałem recenzje, pooglądałem filmiki o tym telefonie, ale chyba się nie zdecyduję. Zacząłem się rozglądać za BlackBerry. Chyba że macie jeszcze jakieś propozycje?
ziomiwan - Czw Lut 11, 2010 23:02
A może napisz nam co Tobie wpadło w oko? Wtedy powiemy co jest w porządku, a co lepiej sobie odpuścić.
_greg_ - Pią Lut 12, 2010 14:55
Zastanawiam się nad:
BlackBerry Curve 8900
HTC Touch Pro
może Nokia N97 Mini
|
|
|