Telefony komórkowe, smartfony, akcesoria - jakie wybrać? - Jaki wybrać telefon?
mateusz01 - Pią Mar 19, 2010 16:51
Witam
Zakupiłem dziś Omnię Lite tak jak mi radziliście i mam pytanie jaką nawigację do niej wgrać?
Pozdrawiam
darkgee - Sob Mar 20, 2010 10:21
Zależy gdzie chcesz się poruszać. Ale do Polski najlepsza będzie Automapa, a na Europę chyba TomTom.
ardsdz - Sob Mar 20, 2010 13:37
Ja używam Automapy i jestem zadowolony; jak na moje potrzeby w zupełności wystarcza, tym bardziej, że nie jest droga.
klosinio17 - Czw Kwi 01, 2010 22:27 Temat postu: Który wybrac?? Pomozcie mi wybrac najlepszy z nich.. bo w sumie mam mala wiedze na ten temat i tez malo czasu..
samsung Corby
se c510, se naite,
lg kp500 cookie
nokia 2700 classic
nokia 5130 express music
nokia 7020
samsung avila 5230
samsung b3410 delphi
ziomiwan - Czw Kwi 01, 2010 22:50
Avila będzie najlepszym wyborem według mnie, ewentualnie delphi.
ardsdz - Pią Kwi 02, 2010 09:28
Śmiej się z Cookie! Bierz Avilę!
marcin_84 - Nie Kwi 04, 2010 18:58 Temat postu: Wybór telefonu Witam wszystkich.Jestem nowy użytkownikiem forum.Potrzebuję porady co do wyboru telefonu.Mam go zamiar dostać dzięki podpisaniu nowej umowy w Play ( obecnie mam w erze)
Co do telefonu to chciałbym aby:
- miał dobry odtwarzacz mp3
- zdjęcia przyzwoitej jakosci( min. 5mpx)
- czytelny wyswietlacz i klawaiture( nie mogąś byc z byt małe)
Bajery w postaci WAP, GPRS, HSDPA i inne takie mnie nie interesują
Do telefonu moge dopłacic max 300zł przy abonamencie 49zł( na taki mnie max stać
Osobiscie myslałęm nad SE c902 ale troche mała ma klawaiture ;/.
Dklatego też prosze o jakieś rady.Być może ktos zna lepsze rozwiązanie.
ziomiwan - Pon Kwi 05, 2010 10:20
Możesz mieć:
Samsung Monte - dotykowiec.
Samsung S7220- klasyczny z wygodną klawiaturą i wyraźnym wyświetlaczem dzięki technologi OLED
Samsung U800- wygodna klawiatura, wyświetlacz przyzwoity i małe wymiary telefonu.
B7300 czyli Omnia Lite- telefon z dużymi możliwościami, dotykowiec.
i5700- dotykowiec na androidzie stworzonym do internetu.
LG gt505- dotykowiec z wszystkim co potrzeba.
I może jeszcze coś koledzy doradzą.
ardsdz - Wto Kwi 06, 2010 11:45
Oczywiście możesz mieć jeszcze Omnię i900, a ta, pomimo swojego wieku, wciąż plasuje się na liście najlepszych telefonów. Możliwość jej aktualizacji, dobry aparat i niesamowita funkcjonalność dzięki wbudowanemu mobilnemu Windowsowi, czyni z niej świetny telefon dla wymagającego użytkownika!<też macie wrażenie, że to zabrzmiało jak reklama?>
Pozatym ostatnio jestem zafascynowany Samsungiem Ultra Touch i Galaxy śmigającym na Androidzie.
Maturus - Czw Kwi 08, 2010 17:00
Mysle nad kupnem telefonu od razu mowie ze nie wchodzi w gre telefon dotykowy.Chcialbym kupic dobry telefon do 800zl badz wyzej .Telefon musi miec duzy ekran ! mam na mysli powyzej 2,2cala , zastanawialem sie nad Nokia n85 , Nokia n81, Nokia n96 , ogolnie dobrze by bylo zeby nie byl kiepski aparat przy nokii moze byc nawet 2,0 lub 3,2 bo przy 16mln kolorach to nie to samo co w SE gdyby mial byc aparat 2,0 i wyswietlacz 256tys. . Wolalbym zeby telefon nie mial symbiana ale jezeli przy symbianie telefon by mogl pociagnac troche czasu przy normalnym uzytku to moze byc.Co radzicie??
ziomiwan - Czw Kwi 08, 2010 18:11
Matrus myślę, że coś znajdziemy. Ale ja z nokii Ci nic nie pomogę wybrać, bo nie uważam tej firmy za firmę robiącą dobre telefony.
2,4 cala, zacząć można od Samsunga i550 którego kupisz w przedziale cenowym 300-400zł a jest naprawdę porządnym telefonem z dobrym aparatem.
Jeśli dotyk wraz z klawiaturą byłby ok to polecam Samsunga S8300 naprawdę super maszynka.
S7350 super aparat foto, zdjęcia robi rewelacyjne, jakość muzyki również super.
Samsung i8510- trudno znaleźć cokolwiek lepszego niż ten telefon, ma wszystko i to na najwyższym poziomie.
Samsung i7110- nieco gorszy od i8510 ale nadal super telefon o niebo lepszy od tych nokii.
S7220- niech Cię nie zwiedzie jego niska cena, bo w środku kryje się naprawdę świetny sprzęt.
Omnia Pro B7330- QWERTY, wytrzymały, szybki, znakomity.
LG GD900- jego klawiatura jest bardziej niż zaskakująca, ale w obsłudze wygodna.
Blackberry jeszcze są super telefonami, ale aparat foto jest tam na nieco dalszym planie.
Maturus - Czw Kwi 08, 2010 18:45
Zalezy pod jakim wzgledem dobry telefon, Samsung SGH-i550 o.O zaciekawil mnie tylko nie wiem dlaczego nie za bardzo mnie ciagnie do Samsungow, przejzalem polowe tego co tu polecasz ,tak telefony te sa nawet fajne , inaczej poprostu szukam czegos na bazie wymienionych przez Ciebie ofert z innej firmy :/ nigdy w zyciu nie bylem uzytkownikiem Samsunga zawsze bardziej mnie ciaglo do SE lub Nokii .Blackberry?? raczej mi sie to nie widzi :/ Samsung S8300 zgadzam sie ,,naprawdę super maszynka'' nawet nie spodziewalem sie po Samsungu takiego przelomu z telefonami dotykowymi .
Omnia Pro B7330 <---- nie lubie takiego typu telefonow typu Nokii e63. A tak pozatym jaki problem maja Nokie?? mialem kiedys przez pol roku Nokie 6300 , naprawde dobry telefon pozniej przezucilem sie na SE w880i(nie spodziewalem sie takiego telefonu na poczatku byl dobry ale po dluzszym czasie nie spodobal mi sie , ekran maly :/ przywieszal mi sie czasem ,ale byl chudy i dobry do sluchania muzyki ).Tak jak pisalem poprzedniego posta, Samsung i550 ( ekran naprawde duzy spodobal mi sie , ale podobny jest do SE k550i z obudowy ) jezeli z chudszych telefonow to wolalbym z duzym ekranem , rozsuwane cos w podobie tych Samsungow co wymieniles naprawde duze ekrany, i niemalo funkcji . Jak narazie szukam dalej nie moge sie zdecydowac, szukalem tylko po Nokiach , SE czasem na cos innego zucilem okiem . Nie mam zbytnio czasu zeby posiedziec 5h na necie i poszukac i dowiedziec sie o kazdym telefonie jaki jest , dlatego zwracam sie tu na forum, jezeli masz jakies rozeznanie wsrod SE to prosilbym o ,,wrzucenie'' paru nazw , oraz kogos kto zna sie troche na Nokiach .
ziomiwan - Czw Kwi 08, 2010 20:40
SE również bardzo zepsuło się ostatnimi czasy, robią bardzo kiepskie telefony pod względem technicznym. Bardzo kiepskie obudowy które się ścierają po kilku dniach itp itd.
Nokie? Przestarzałe komponenty i zbyt wysoka cena jak za to co dają.
Samsung obecnie jest najlepszym producentem telefonów komórkowych, goni go również LG ze swoimi dotykowcami.
A Samsunga i550 sam mam i mam go do sprzedania za 330zł. Telefon o tyle ciekawy, że zamiast joysticków i przycisków kierunkowych posiada trackballa, bardzo fajna rzecz i bardzo przydatna. Ma GPS-a który działa precyzyjnie, aparat robi dobre zdjęcia, no i wielkie możliwości dzięki symbianowi, a do tego telefon posiada wyjście jack na słuchawki.
Maturus - Czw Kwi 08, 2010 20:54
Ja telefon wolalbym kupic nowy zastanawiam sie najwyzej kiedys usiade dluzej i popatrze.
Tak jak bym mial dac cos do porownania o co mi wogole chodzi w telefonie to to ze jezeli juz nie jest dotykowy to zeby nie byl gruby( nie lubie powracac do telefonu, ktory jest nowszy[ma wiecej funkcji przycmi mnie cos zeby kupic pochwalic sie itd.. ] ale gdy sie nosi w kieszeni to roznica jest )na Samsunga moze sie nawet wkoncu kiedys przezuce jedynie ze sam narazie nie wiem czego chce , chcialbym cos dobrego do odtwarzania muzyki nie musi to byc jakis specjalny telefon bo od czego sa tez MP3 , aparat przy 256tys. kolorach przynajmniej 3,2 i to co cenie to dobra jakos obrazu :/ ,dlatego Nokie zawsze byly dla mnie fajne bo mialy duzo kolorow , ale przy niektorych modelach i bateriach to lipaa, bateria siadala po dluzszym uzytkowaniu jedynie wymiana baterii na lepsza cos zmienila .Tak jak bym mial cos do czegos budowa porownywac to np. Nokia e52 chuda , ekran duzy poprostu nie ma sie co rozpisywac reklamuja ja teraz przewaznie.Z rozsuwanych tez cos mogloby byc tylko bez przesady , a mowiac o dotykowach raczej nie przepadalbym, przy tym ze telefon bym chcial miec dluzej niz rok.
A tak ogolnie czym wyrozniaja sie Sagem'y? tzn (Nokie maja zazwyczaj dobry wyswietlacz[sa wyjatki ] , SE bardziej muzyczne) ,a Sagem'y?
ardsdz - Pią Kwi 09, 2010 15:53
Sagemy wyróżniają się tym, że się niczym nie wyróżniają. Ta firma upada.
|
|
|