To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum
Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji

Telefony komórkowe, smartfony, akcesoria - jakie wybrać? - Jaki wybrać telefon?

Maturus - Sob Kwi 10, 2010 22:09

Kombajny?? , znasz jeszce jakies modele podobnych do wymienionych wyzej? mam nadzieje, ze wiadomo o jaki typ telefonu mi chodzi : ).
bett - Sob Kwi 10, 2010 22:59

Witam. Chciałbym kupić telefon :) Zastanawiam sie nad:

Nokia 6600 slide

Nokia 6600i slide

Nie mam pojęcia który wybrać. Proszę o pomoc...

Maturus - Nie Kwi 11, 2010 10:59

Odrzuca mnie ten ekran w s7350 (240x 400) wolalbym standardowo 240 x 320 :( , co sadzicie o Nokii n85??, z Samsungow jedynie jeszcze mi odpowiada
# Samsung i8510 INNOV8 na allegro nie ma nowych z gwarancja, a nowy calkiem duzo kosztuje :( .Macie jeszcze jakies telefony na uwadze godne polecenia ? , (Samsung,SE,Nokia) wyswietlacz 2,6cala (240x 320), dobry aparat, wyswietlacz 16mln. kolorow, badz 256tys. , i glosniki zbytnio nie ciche.

ardsdz - Nie Kwi 11, 2010 11:48

Samsung i8510 INNOV8, sam miałem go wziąć.
ziomiwan - Nie Kwi 11, 2010 12:14

Maturus- kombajny tzn. urządzenia posiadające wszystko czego można chcieć, a nawet więcej.

Ten wyświetlacz w S7350 wcale nie jest taki jak Ci się wydaje. Ma normalny przyjazny kształt.

A U900? Bardzo fajny telefon, miałem podobnego do niego S7330 i sprawował się naprawdę super.

G810 nie jest to mały telefon ale działa dobrze.

Poza wymienionymi telefonami, teraz i wcześniej nie znajdziesz nic lepszego jeśli nie może być dotykowe.

Maturus - Nie Kwi 11, 2010 12:35

G810 <--- bardziej mi odpowiada jak dla mnie fajniejszy od s7350 , Samsung s7350 jako panorama moze by sie sprawdzil ale dla mnie do codziennego uzytku jak i ogolem zeby sie pobawic to raczej nie :( nie lubie waskiego ekranu a juz tym bardziej takiego dlugiego , zawsze bylem przy powszechnych (-||-) , mialem SE w880i jedynie do sluchania muzyki potrzebowalem telefonu i dzwonienia czasem jakis film obejrzec, ale totalna porazka po 2 latach wszystko trzeszczy przy karcie 4Gb telefon ocipi** ale to i tak moja wina bo nie powinienem dawac takiej karty ale mniejsza z tym , wiec jak mowie ten G810 to jest to czego szukam :) ) tylko nie moge znalezc jego nowego na allegro , zreszta czego tam sie mam spodziewac teraz allegro zeszlo na psy , znasz jakas inna strone z przyzwoitymi cenami telefonow z gwarancja?? , i co sadzisz o n85,reszte napisze pozniej narazie nie mam czasu wroce to popatrze nadal. elefonu nie kupuje nazajutrz , planuje w tym miesiacu jednak cos kupic, narazie nie wiem sam czego chce ale mam pare telefonow na uwadze : ).
Pracowac- nie pracuje wiec tez tak chcialbym miec telefon na pare lat zebym nie musial wymieniac obudowy bo sie sciera czy slider jest taki czy owaki.

Mam jeszcze pytanie do G810 czy ma on tez czarne paski w ekranie ? tzn tak jakby obwodke w wewnetrznej ekranu.Czy jest tak jak na tych zdjeciach, jest tak malo obrazu na ekranie?

Czy poprostu jest tak ze wyswietlany obraz to 2,6cala a pozostalosc sie nie liczy? i jest tak specjalnie.

ziomiwan - Nie Kwi 11, 2010 12:54

2,6'' oznacza wielkość części wyświetlacza którą widzisz i która wyświetla obraz. Tak samo jest w S7350 i każdym innym telefonie.

N85 to taki odgrzewany kotlet.

Maturus - Nie Kwi 11, 2010 13:36

Yhm widze wlasnie na filmach jak to wyglada w g810 nie wiesz ile dokladnie w " wyswietla obraz ten telefon?.Z tego co czytam podobno jeden z lepszych telefonow nawet wiekszosc Nokii sie przy nim nie umywa.
ziomiwan - Nie Kwi 11, 2010 15:02

No ma tyle cali ile jest podane czyli 2,6''. Napisałem Ci przecież o tym...
To co podają nie jest rozmiarem szybki zakrywającej wyświetlacz, a miejscem gdzie wyświetlany jest obraz.

Jakaś nokia jest tak dobra, że nie ma lepszego odpowiednika u Samsunga? Nie sądzę.

Maturus - Nie Kwi 11, 2010 15:59

Na telepolis czytalem wiec nie wiem to nie moja wypowiedz a przytaczac tego komentarza nie bede bo nie mam zapisanego, po za tym zle mnie zrozumiales o tym wyswietlaczu ale zostawmy juz ten temat, a i tak g810i jest niezly ;) ale szukam czegos innego bo nie kazdy Samsung ma tak ze tych ''paskow'' jest nadmiar, s7350 nie ma ich az tyle .Tak jak jest Nokia N85 szukam telefonu podobnego tzn ekran cos w tym rodzaju z param. i chociaz zeby byl taki Samsung w ktorym nie ma az tak rozleglych paskow,a nie kazdy tak ma z tego co widze.
darkgee - Nie Kwi 11, 2010 16:17

Yyy... O jakie "paski" ci chodzi?
Maturus - Nie Kwi 11, 2010 16:37

?? Domysl sie?? ta czesc ekranu ktora nic nie wyswietla? masz powyzej foty w moim poscie
przyjzyj sie.

Podobnie mialem w SE w880i, lecz tam ekran byl maly i tak .

ziomiwan - Nie Kwi 11, 2010 18:21

Nie bardzo rozumiem Twój problem z jakimiś "paskami" szczerze mówiąc... W czym Ci ta obramówka przeszkadza?? I jaki masz z tym problem, bo naprawdę sam już nie rozumiem.
Maturus - Nie Kwi 11, 2010 18:49

Ehh jak juz rozwijajac ta kwestie , zawsze mialem telefon dobry nie bylo , obramowki (o O tego slowa potrzebowalem :) ) , i byl git . Pozniej mialem S E w880i przez 2 lata i to mnie poprostu odpycha, jest ekran a wokol niego ta obwodka i co to ma byc ? przez dlugi okres czasu przezucajac sie na tego SE nie moglem sie przyzwyczaic , zalezy bo jeszcze jak jest w miare mala ta obwodka to jakos tam oko na to przymknac mozna ale tak jak jest w g810i to poprostu zalamka :/ .Dobry ekran wedlug mnie to taki, ktory jest w normalnych i w wiekszosci telefonow parametrach, nie jest podluzny itd. , jezeli byscie powiedzieli ze jestem wybredny i sie nie znam i mialbym brac telefon dotykowy, to i tak bym nie wzial, za duzo do opowiadania bo chyba wiekszosc ludzi wie jak sie maja telefony dotykowe po jakims czasie uzywania .Poprostu odtracilo mnie w tym Samsungu ta obramowka , zawsze chcialem kupic telefon z duzym wyswietlaczem , pierw sie napalilem na dotykowego , po zastanowieniu wole z klawierka , ale z ekranem powyzej 2,4cala , bo zawsze sie musialem tluc za malymi ekranami, jedynie tam posiadalem kiedys Nokie 6300(ktora byla dobrym telefonem) ale sie na tego SE przezucilem . To jest tak np. jeden woli muzyczny telefon i wszystko inne ze tak powiem ''wali'' . Szukam na tym forum poprostu podpowiedzi i pomocy przynajmniej moge rozwiac watki o niektorych telefonach niz siedziec i czytac opinie o telefonie gdzie co 3 osoba sie sprzecza z inna. To by bylo na tyle :razz: szukam dalej telefonow.
ziomiwan - Nie Kwi 11, 2010 19:34

Hmmm G800?
Nie wiem.. Nie przychodzi mi do głowy coś takiego.
A ta obramówka w niczym nie przeszkadza, ale każdy ma swój gust.