To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum
Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji

Telefony komórkowe, smartfony, akcesoria - jakie wybrać? - Jaki wybrać telefon?

kocurtychy - Nie Kwi 11, 2010 20:04

Witam
Mam pytanie. Postanowiłem przenieść sie z mojej starej juz noki n73ME na jakiś nowy telefon. Wymagania jakie mam to takie, aby był ukierunkowany na muzyke(fajnie grał w słuchawkach)bateria w miare długo trzymała(choc zdaje sobie sprawe ze bedzie cięzko) oraz aby był dosc wytrzymaly(oczywiscie nie bede nim rzucał po scianach), miłym dodatkiem byłoby wifi oraz tak mi sie wydaje ze wejscie minijack. Czy ktos jest w stanie mi cos doradzić?? Cena tak maks 700-750zł

PS. Byłem juz bliski(jednego kliknięcia brakowało) zakupu noki 5530 ale jakos w ostatniej chwili zrezygnowałem i im wiecej czytam na internecie(a dzis prawie cały dzien szukam czegoś) o tym fonie to tym bardziej upewniam sie w mojej dobrej decyzji, ale moze to tylko moje zdanie.

PS2. tak z ostatnich chwil to nokia 5310 mnie zainteresowała, ale nic nie narzucam licze na wasze zdanie i obojetnie czy bedzie dotykowy czy nie, choc z dotykowym nigdy nie miałem do czynienia

dzięki za pomoc z góry bo mam duży mętlik w głowie

ziomiwan - Nie Kwi 11, 2010 21:30

Jeśli chcesz czegoś z dźwiękiem na najwyższym poziomie to Samsung F400 który ma sprzęt grający od firmy Bang & Olufsen.
Do tego dotykowy M7600 który również ma sprzęt od Bang & Olufsen który to jest producentem najlepszego sprzętu grającego na świecie.

kocurtychy - Pon Kwi 12, 2010 09:15

A coś więcej o tych fonach?? Bo widzę ze one są mało dostępne w Polsce żeby nie powiedzieć ze jest po kilka egzemplarzy na allegro, ciężko też mi się nadziać na opinie innych użytkowników na temat tych telefonów. chodzi mi o podstawy takie jak szybkość działania, awaryjność, długość trzymania baterii,budowa(czy nie jakaś tandeta ze za moment coś odpadnie), w dotykowym działanie ekranu dotykowego(bo gdzieś natrafiłem na opinie ze nie działa on najlepiej)

PS.Czemu tak tutaj ukierunkowujecie wszystkich na samsungi? Takie dobre sa?

ziomiwan - Pon Kwi 12, 2010 17:26

Gdyby nie były dobre to chyba nikomu nie polecalibyśmy ich prawda?

Są mało dostępne, bo niewiele ich zostało wypuszczonych na nasz rynek.
Szybkość działania jak zawsze w Samsungach, zero zawieszeń, zero resetów, płynne szybkie działania, obudowy zrobione z porządnych i wytrzymałych materiałów.
Wyświetlacz w M7600 działa tak jak działać powinien czyli dobrze.
I tak miałem je w ręku.

kocurtychy - Pon Kwi 12, 2010 18:47

To jeszcze jedno pytanko ostatnie już i nie zawracam Ci głowy. jakby troche przymknąć oko na muzyke(bo mikser jakos tak specjalnie nie jest mi potrzebny tylko fajnie zeby w słuchawkach grał)a miał w sobie wi-fi t co mozesz w cenie do 700zł polecic. bo ztego co poczytałem to te dwa modele m7600 i f400 wifi nie maja
Gagarin - Pon Kwi 12, 2010 20:02

teraz jest taka masa telefonów, że naprawdę nie wiadomo co wybrać , ja się długo zastanawiałem i sie zdecydowałem w końcu na telefon firmy Vordon, jest to iphone i muszę powiedzieć, że jestem zaskoczony, dobrze chodzi, jeszcze lepiej wygląda , ma duży wyświetlacz dotykowy, jakby ktoś chciał wydać rozsądne pieniądze, na fajny gadżet to polecam
Maturus - Pon Kwi 12, 2010 20:22

Nie kazdy Samsung jest taki wymarzony , trzeba pamietac ze jezeli ktos juz dlugo ma kontakt z ta firma inaczej na to patrzy ! , a Z Gagarin, sie zgodze jest bardzo duzo telefonow , nawet powstalo wiele firm wzorujacych na modelach niektorych firm . Jakies sugestie do Nokii 6710? lub polecacie cos nadal z Samsungow? cena moze byc wyzsza , ekran 2,4 " lub wiekszy (nie zbyt duzo obwodki).
ziomiwan - Pon Kwi 12, 2010 22:47

Gagarin - to nie żaden iPhone... To badziewna podróbka która z iPhone niema nic wspólnego.
Gagarin - Wto Kwi 13, 2010 06:38

no tak przepraszam , użyłem złej nomenklatury , aphona mam firmy Vordon , a nie iphona, ale mimo to że to nie jest to samo jestem zadowolony
kocurtychy - Wto Kwi 13, 2010 07:49

ziomiwanczy mozesz mi napisać co doradzasz za fona gdybym nie nastawiał sie na muzyczke tak bardzo a chciałbym wi-fi...czy np to jest dobrym wyborem?
http://www.komorkomaniak....komorkomaniaka/

lub moze cos innego polecisz?

edyta

PS.co do tego telefonu z linka na dole nadziałem sie na taki komentarz "co do wifi to jest róznie. zalezy na jaka strone sie trafi. jak sie otworzy taką z reklamami we flashu lub jakis wielki portal to bedzie komunikat o małej pamieci i przegladarka jej nie otworzy."
Tak działaja wszystkie telefony z wi-fi?? nokie, samsungi, se czy to tylko ten typ tak ma??

ziomiwan - Wto Kwi 13, 2010 09:23

Monte jest dobrym telefonem i polecam go jak najbardziej.
Telefony komórkowe nie otwierają wszystkich witryn w odpowiedni sposób, bo nie posiadają obsługi wszystkich flash itp.

Ale Monte będzie naprawdę dobrym wyborem.

Gagarin- z iPhonem skakałbyś dopiero ze szczęścia ;)

Gagarin - Wto Kwi 13, 2010 21:19

no pewnie tak , pewnie ma masę bajerów i w ogóle , no ale na razie trzeba się cieszyc z tego co się ma i ja jestem zadowolony i nie narzekam na sprzęt
Maturus - Pią Kwi 16, 2010 15:56

Telefon do 800zł , ekran powyżej 2 " 240 x 320 ,dobry dźwięk , 16mln kolorów , dobra obudowa. Odpada : S7350 , i8510 . Jakieś dalsze sugestie??
darkgee - Sob Kwi 17, 2010 09:17

Sporo jest takich telefonów. Może jeszcze jakieś dodatkowe kryteria, jak np. system operacyjny, ulubiony producent, dotykowy czy nie?
ziomiwan - Sob Kwi 17, 2010 18:39

Przecież na wymienialiśmy Ci tego pełno...