Telefony komórkowe, smartfony, akcesoria - jakie wybrać? - Jaki wybrać telefon?
Maturus - Sob Kwi 17, 2010 20:02
Ok , rozumiem was.Ale mało, który sprostał moim oczekiwaniom , jak dotychczas ulubiona firma to : Nokia , SE , nigdy nie miałem styczności z Samsungami .Dotykowy nie (zawsze pisałem o tym ) , system operacyjny (że tak powiem nie zbyt ,,mulący'' przy normalnym użytkowaniu ) , cóż nie lubię tych ,,obwódek '' w ekranie , zbyt grubego telefonu , wolałbym z solidną obudową , co do wyświetlacza wymieniłem wcześniej, ( nie wybrzydzam niczym co poleciłeś mi ziomiwan , ale nie każdy mi się podoba ), aparat 3,2 i chyba to wszystko co bym mógł wymieniać.[/u][/i]
ziomiwan - Sob Kwi 17, 2010 21:14
Klapka S5510 2,1'' drugi wyświetlacz zewnętrzny z godziną.
G400- dwa wyświetlacze po 2,2'' każdy oraz aparat 5mpx.
Do tego Samsung Corby Pro- wysuwany z boku.
F400- z najlepiej grającym mp3 na rynku, oraz wyświetlaczem 2,2'' oraz 3mpx.
Samsung M7500 Emporio Armani- klasa sama w sobie, wyświetlacz 2,2'' oraz 3mpx.
S5200- również 2,2'' oraz aparat 3,2mpx
HP iPAQ Voice Messenger- 2,4'' wyświetlacz, aparat 3mpx. (ten http://allegro.pl/item988...pa_3_1mpix.html )
MOTOROLA ZINE ZN5- 2,4'' wyświetlacz, 5mpx aparat od Kodaka.
A do tego to co wymieniliśmy wcześniej
Maturus - Nie Kwi 18, 2010 14:49
^ Te dwa jedynie z tych , ekran 2,2 " niestety odpada , jeszcze się sam rozejrzę.
rc17 - Nie Kwi 18, 2010 16:56
Witam!
Jestem nowym uzytkownikiem forum i prosze o rade w doborze telefonu:)
Obecnie jestem uzytkownikiem Noki N70 i jestem srednio zadowolony z tego modelu, a mianowicie symbian jest bardzo niestabilny, bardzo czesto się zawiesza, aparat 2mpix robi zbyt słabe zdjecia, popsuł się flesz itd.
Teraz interesuje mnie telefon z klawiaturą QWERTY, Wi-Fi, dobrym aparatem najlepiej w granicach 5mpix, GPS i jak największym wyswietlaczem, głównie po to zeby w pelnym wymiarze przegladac strony internetowe. Nie obchodzi mnie jakos strasznie jakosc dzwieku, wyglad zewnetrzny(po prostu jak najwygodniejszy, najmniejszy), ani jakosc filmów wideo. Wiadomo ze zwracam tez uwage na czas pracy baterii i jak najmniej awaryjny sytem. Nie wiem czy wszystkie symbiany się tak zawieszają bo to moj pierwszy telefon z takim system, nie korzystalem tez z Windows mobile. W maju przysluguje mi wymiana telefonu w Orange dla firm 250 ale nie wiem jakie telefony beda dla mnie dostepne, ewentualnie planuje sprzedac nowy telefon od orange i zakupic na allegro interesujacy mnie model. Jestem w stanie przeznaczyc na telefon ok 600-700zł. Bardzo prosze o pomoc w wybraniu optymalnego modelu a w razie jakichs niejasnosci odpowiem na wszelkie pytania:) Z góry dziękuję.
ziomiwan - Nie Kwi 18, 2010 17:21
Proponowałbym więc coś z Blacberry, ewentualnie Omnia Pro z qwerty. Blackberry na pewno spełniłoby wszystkie Twoje wymagania.
Maturus - Nie Kwi 18, 2010 17:48
Miał ktoś z was w dłoni Nokie e52 ? zastanawiałem się nad nią od dłuższego czasu ale do końca nie jestem przekonany do niej.I czy da się w niej wyłączyć ikony szybkiego dostępu , żeby znikły i że tak powiem ekran ( pulpit) byłby czysty tylko tapeta na nim?
rc17 - Nie Kwi 18, 2010 18:35
Aha,a jakiś konkretny model? Przyznam się, że ta firma jest mi całkowicie nieznana, jak ze stabilnością systemu, ogólną sprawnością telefonu, jakieś serwisy są dostępne w Polsce?
halohalo - Nie Kwi 18, 2010 18:35
Ja mam od dwóch tygodni, wizualnie i od strony wykonania wygląda bdb. Do tego lekka, płaska - cienka. Zmianami ustawień ikon szybkiego dostępu jeszcze nie bawiłem, choć sam też bym co nieco zmienił, niemniej myślę, że się da.
ziomiwan - Nie Kwi 18, 2010 19:24
Maturus- na forum pisałem o noki e52 mojego znajomego która 3 razy w ciągu półtora miesiąca była w serwisie .
rc17- Blackberry są niemal nie zniszczalne. A modele to np.
8520, 8900, 9000. I oczywiście normalny serwis.
rc17 - Nie Kwi 18, 2010 20:21
Kurde ten 8520 ma tylko 2mpix aparat, to trochę mało, a modele 8900 i 9000 są już dużo droższe około 1000zł. HTC TYTN II - co powiecie o tym? Moze jakies inne firmy, jakies biznesowe modele od Nokii, Sony Ericssony?
A co powiecie na temat HTC Touch2? Nie ukrywam ze spodobal mi sie wspomniany Blackberry 8900, czytalem same pozytywne opinie, ale jest troche drogi niestety... Tak jak wspomnialem zalezy mi glownie na jak najlepszym aparacie, duzym ekranie, GPS i WiFi, gdyz na uczelni mam darmowy i ponoc szybki internet, a przyda sie to na pewno na egzaminach:) Fajny jest tez SE W995, ale nie ma QWERTY;/ Podajcie pare modeli które w najlepszy sposob łączą w sobie wymienione przeze mnie cechy i powiedzmy ze nie przekrocza 800zl za nowy egzemplarz jesli to mozliwe:)
ziomiwan - Pon Kwi 19, 2010 11:57
Przecież w cenie 800zł kupisz spokojnie Blackberry 8900 w bardzo dobrym stanie.
Poza tym, dobry telefon biznesowy ma to do siebie, że ma aparat z mniejszą ilością mpx bo i nie służy do robienia zdjęć.
Samsung Corby Pro, Samsung i780...
rc17 - Wto Kwi 20, 2010 13:18
Dzięki ziomiwan, tylko że raczej chodzilo mi o nowy egzemplarz, ale chyba cięzko bedzie w takiej cenie cos nowego znalezc... Nie ukrywam ze troche sie boje kupic uzywke z allegro, no ale chyba nic innego nie pozostaje. A co z tym HTC? Czytajac inne artykuly dostrzeglem ze nie bardzo polecasz jakiekolwiek nowsze Nokie, sa az tak niekorzystne w porownaniu do innych? Przyznam ze moja obecna N70 tez mnie nie zachwyca moze oprocz wytrzymalosci na upadki:)
ardsdz - Wto Kwi 20, 2010 13:37
Może zostanę zjechany, ale ja Ci naprawdę z Nokii polecę Nokię E72, jest niesamowicie funkcjonalna i zaawansowana. Dorównuje spokojnie BB, a cena jest o wiele niższa.
rc17 - Wto Kwi 20, 2010 13:52
A używałeś jej moze? Bo troche boje sie kolejnego symbiana...
ardsdz - Wto Kwi 20, 2010 14:14
Używałem jej przez 2 tygodnie(raczej testowałem, jako że mam dostęp do komisu ) Mogę powiedzieć, że czas jej reakcji jest zadowalający, gdyż właśnie na to była postawiona jej koncepcja, Symbian działa poprawnie, nie wiesza się, nawet przy załadowanej 8gigowej karcie pamięci działał satysfakcjonujący. Jedyny problem był taki, że nie radził sobie przy 4 wzwyż aplikacji uruchomionych jednocześnie, co mnie osobiście denerwowało, ponieważ oprócz słuchania muzyki, przeglądania stron internetowych i pisania sms'ów nie mogłem robić już niczego więcej, ale ktoś mniej wymagający nawet tego nie odczuje. Aparat? Standard, poza tym nie kupuje się tego telefonu przez wzgląd na aparat. RAM-trochę mniej niż ma moja Omnia lite, ale wystarcza; wraz z procesorem do typowo biurowej pracy wystarcza. No i cena jest na pewno niższa od BB. Troszeczkę ustępuje Samsungowi i780 pod względem funkcjonalności, bo to jednak Symbian. No, cóż... jeśli chcesz, chętnie opiszę Ci tego Samsunga.
|
|
|