Telefony komórkowe, smartfony, akcesoria - jakie wybrać? - Jaki wybrać telefon?
ardsdz - Sob Kwi 24, 2010 10:38
To podaj jakieś telefony, a my ci je opiszemy i ocenimy.
ziomiwan - Sob Kwi 24, 2010 11:04
Można spokojnie zrobić tapetę na pełen ekran. Instrukcje są na wyciągnięcie ręki.
i7110 różni się m.in. tym, że ma 5mpx aparat, WiFi, o ile się nie mylę to lepszy procesor i więcej pamięci, ogólnie jest to ulepszony i550.
Maturus - Sob Kwi 24, 2010 11:15
Tak jak podałem poprzednio
*Nokia n78
*Samsung i7110 : ) (trochę masywny)
Poszukam jeszcze i podam moje propozycje.
ardsdz - Sob Kwi 24, 2010 11:59
Coś mnie odstrasza ta Nokia, niestabilna niczym N95, ale nieco lepiej zrobiona. Szkoda, że spaprali sprawę. Droga, nieporęczna, a mogło być dobrze. Mało RAMu i słaby procesor w porównaniu do Samsunga.
Powiedz na czym Ci najbardziej zależy, a my postaramy się dobrać telefon do Twoich potrzeb, ok?
Maturus - Sob Kwi 24, 2010 12:13
Najbardziej na ekranie bez obwódki ! i jak by był przy tym ekran 2,4" do 2,6 " przy wyświetlaczu 16mln lub 256tys. aparat 3,2 lub lepszy , dźwięk w głośnikach w miare : ) , to chyba na tyle.
ardsdz - Sob Kwi 24, 2010 12:24
OMNIA LITE! Hehe...
Samsung i780
Samsung i7110(najbardziej mi odpowiada, dobry jest jak na swoją cenę )
To jak?
Maturus - Sob Kwi 24, 2010 13:03
DOTYKOWE ODPADAJĄ !
Samsung i780 też odpada , i7110 (jak niczego innego nie znajdę to się nad nim zastanowię)
Takto jak polecacie Samsungi , w nich wybór też jest dosyć spory , czyli każda Nokia odpada? (jeżeli jest Nokia z dobrą obudową i wymienionymi poprzednimi wymaganiami , to nie musi być jakieś cudo techniki , jedynie dobra obudowa i ekran taki : ) ) w niedziele jeszcze usiądę i popatrzę dłużej i powymieniam tu parę modeli jak mi przypadną do gustu.
Samsung i8510 opłaca się kupować używkę ?
ardsdz - Sob Kwi 24, 2010 14:49
Tak, w zależności od ceny i jego stanu.
Nokie odpadają, bo się używek nie opłaca kupować, bo są i tak drogie.
Ten Samsung poprzedni też jest dobry. Tak ogólnie.
Maturus - Sob Kwi 24, 2010 15:00
Nokii nigdy bym nie kupił używanej , jak możesz to zobacz na allegro i8510 jest tam parę modeli, które można nawet kupić , na i8510 bardzo się napaliłem ;p myślę , że nawet go kupię i znowu pytanie do was czy da się skróty z ekranu usunąć ? czy wgrać coś co by pozwalało pozostać tapecie wolnej ;s ?
Na zdjęciu poniżej tego nie rozumiem , każde zdjęcie jakie znalazłem było z paskami i skrótami na tapecie , znalazłem jedno zdjęcie ale nie wiem czy to poprostu nie był obrazek z galerii. Do czegoś można się ''doczepić'' do tego telefonu?
ardsdz - Sob Kwi 24, 2010 15:12
Nie, to dobry telefon. Te paski, to mi się wydaje, że od motywu zależy. Co do skrótów, to na pewno da się je usunąć-jakimś patchem pewnie, albo system inny... nie, chyba jednak patch wystarczy
Mam Ci te linki z allegro podesłać tutaj? Czy to Ty mi je dasz, a ja mam ocenić?
Maturus - Sob Kwi 24, 2010 15:22
Hehe nie trzeba ja już widziałem wszystko tylko czy Ty widziałeś i czy się w ogóle opłaca kupić tam jakiś telefon, tam jest tylko jedna strona tych telefonów i co o tym sądzisz? ,tzn bo np. obudowa jak uszkodzona to wymienić można na nową koszt to jakieś 70zł , bateria jak ktoś ja zajechał i źle formatował to tam duży problem nie jest chyba że coś w środq zepsute etc. ale takto telefon się ładnie prezentuję myślę , że spokojnie posłużył by mi parę lat ma to czego oczekiwałem chyba na tym telefonie zakończę moje poszukiwania : ))
ardsdz - Sob Kwi 24, 2010 15:42
Są i opłaca się.
Maturus - Sob Kwi 24, 2010 20:45
Kupować , poczekać na lepszą okazję czy dać sobie spokój.?
ziomiwan - Sob Kwi 24, 2010 22:43
Baterii od kilku dobrych lat się nie formatuje!
A co do i8510 to jest najlepszy telefon chyba. A te ikonki można usunać.
Maturus - Nie Kwi 25, 2010 10:18
'' Baterii od kilku dobrych lat się nie formatuje! ''
Jak bym kupił nową do tego telefonu i ją formatował ? chyba źle mnie zrozumiałeś.
Chyba raczej kupię go nawet , skoro ikonki można usunąć , tylko gdyby aparat nie był 8mpix to telefon może by miał mniejsze gabaryty i byłby tańszy , ale i tak jest to telefon który spełnia moje oczekiwania!. Podobno bateria zanim dobrze się rozkręci (zanim będzie dłużej trzymać) trzeba trochę poczekać? ,i programy pozamykać niektóre przez co się bateria czerpie.
|
|
|