To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum
Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji

Telefony komórkowe, smartfony, akcesoria - jakie wybrać? - Jaki wybrać telefon?

ziomiwan - Nie Kwi 20, 2008 19:18

SE od razu odpadają.
Sagem my511 hmm całkiem fajny telefonik, wzięłem go ostatnio w plusie i całkiem fajnie się sprawował. Ma wszystko to co najważniejsze, jest mały poręczny.
LG shine- lepszy od my511 i to właśnie jego wybrałbym spośród tych telefonów które wypisałeś. Bo ma najciekawsze opcje a poza tym jest całkiem udanym modelem od lg. I wygląda dużo lepiej od pozostałych, prosty w obsłudze naprawde wart swojej ceny, dziwne aż że jest tak niska. Zdecydowanie wybrałbym LG Shine.
I k550i napewno nie byłby dobry, wiem bo miałem go przez chwile. W lg masz super jakość mp3.
Pozdrawiam

adame9000 - Czw Maj 01, 2008 21:20

Siemka, mam dylemat... Muszę sobie kupić nowy telefonik, a mam na to tylko 300zł. Tylko ta cena wchodzi w grę. Chciałbym jakis dobrze prezentujący się telefonik :) Nie mam sprecyzowanych żądań co do firmy, typu obudowy itp. Z góry dzieki za pomoc
Buc - Pią Maj 02, 2008 08:27

Może Nokia 6030

Pozdrawiam

peterlech - Czw Maj 08, 2008 22:33

elo
biorę własnie jakiś abonamenti nie wiem jaki telefon wybrac:/

ogólnie chce telefon do słuchania muzyki, sporadycznego robienia zdjec. Ogólnie chce żeby był duży wyswietlach ale nie dotykowy. I w miarę nie duży telefon, obudowa jest mi obojetna:P

co polecacie??

Buc - Pią Maj 09, 2008 12:06

Nokia 6300 - sam takiej używam, ale będziesz musiał kupić do niej baterię polimerową, bo cienko trzyma na słuchaniu i kartę pamięci.

Pozdrawiam

ziomiwan - Pią Maj 09, 2008 22:43

Witam!
Powiedz może jakie telefony Cię interesują. Od razu odradzam SE. Jeśli nie duży to raczej odpada większość nokii.
Pozdrawiam

peterlech - Sob Maj 10, 2008 12:49

no własnie nie wiem jakie mnie interesuja.. was sie o zdanie pytam ktory najlepszy'

szukam takiego telefonu:
- robienia zdjec
- sluchania radia mp3
- obudowa mnie nie obchodzi
- zdecydowałem ze rozmiar jest mi obojetny
- duzy wyswietlacz, ale nie dotykowy

wiec jakie modele polecacie??

Buc - Sob Maj 10, 2008 15:36

Nokia 6300 - aparat 2mpix, dobrej jakości MP3 i radio, co powoli wychodzi już z użycia, duży, wyraźny wyświetlacz, metalowa obudowa ze stali nierdzewnej. Sam używam i gorąco polecam.

Pozdrawiam

peterlech - Sob Maj 10, 2008 16:03

a ile ci trzyma bateria na tej baterii polimerowej??
Buc - Sob Maj 10, 2008 17:35

jeszcze nie kupiłem polimerowej - planuję zmianę telefonu
ziomiwan - Sob Maj 10, 2008 18:51

Nie nie nie daj sobie spokój z 6300 ;) .
Samsung U600 - U700 spełnia wszystkie Twoje kryteria i to w baaardzo wysokiej jakości wszystko.
Jeszcze powiedz w jakim przedziale cenowym ma sie znajdować ten telefonik. Bo wymieniać można dużo ale na ile Cię stać ;) albo powiedz jakie masz do wyboru w tym abonamencie.
Pozdrawiam

niedobradzidzia - Pon Maj 12, 2008 12:14

peterlech napisał/a:
a ile ci trzyma bateria na tej baterii polimerowej??

Mój chłopak kupił baterię polimerową o pojemności 2500 i co? Szajs, trzymała mu niecałe 2 dni i to ledwo. Najczęściej 1,5 dnia. Kiepsko, kiepsko, ale może trafił na felernę baterię. :/

Buc - Pon Maj 12, 2008 12:15

Taka bateria w 6300? Coś mi się wierzyć nie chce. Chyba, że w buc muzyki słucha.

Pozdrawiam

niedobradzidzia - Pon Maj 12, 2008 12:17

Buc napisał/a:
Taka bateria w 6300?

Nie, w Nokii N70. Wrócił spowrotem na 970 i jest dobrze :)

Buc - Pon Maj 12, 2008 12:19

Baterie polimerowe zazwyczaj mają mniejszą pojemność od jonowych, to jest zależne od używania, nawet od tapety na wyświetlaczu, zauważyłem. N70 to niezła kobyła, wydaje mi się.

Pozdrawiam