Telefony komórkowe, smartfony, akcesoria - jakie wybrać? - Jaki wybrać telefon?
vess - Pon Sie 02, 2010 23:52
ten HTC Touch PRO
http://allegro.pl/item116...aktura_vat.html
http://allegro.pl/item117..._od_lfreda.html
Warto któryś z tych brać? czy można faktycznie bardziej tego G1?
I jak by można jakiś link do jakiejś aukcji wartej uwagi
bodziudan3 - Wto Sie 03, 2010 10:17
HTC Touch Pro dużo się nie rozni od g1, wg mnie troche ladniej wyglada i ma nieznacznie wiecej pamieci RAM. Ale ta okazja z allegro bez locka, jest warta uwagi bo zadbany i nie az tak drogi. Ale popatrz jeszcze.
ardsdz - Wto Sie 03, 2010 10:51
Różni się i to bardzo! G1 ma inny system niż HTC Touch PRO! Co za tym idzie to dwa różne telefony do różnych zadań. Jeśli bardziej zależy Ci na internecie-bierz G1. Jeśli wolisz telefon "do wszystkiego" bierz HTC z Windowsem.
Oby dwie oferty są dobre. Ja ze swojej strony polecam Ci jednak tego HTC(z doświadczenie wiem, że Windows jest najlepszym systemem na początek i tak prędko Ci się nie znudzi).
bodziudan3 - Wto Sie 03, 2010 15:29
jesli chodzi o parametry wiele się nie roznia, tyle ze jeden dysponuje symbianem drugi androide, jesli miales do czynienia z ktoryms z systemow wybierz sobie ten ktory bardziej Ci odpowiada. Dysponuja klawiatura qwerty, tyle ze jeden wysuwana a drugi nie. Zastanow sie czy pasuje Ci dotykowy teledon czy raczej nie. Pamiecia dysponują tą sama praktycznie nokia ma troche wiecej wbudowanej ale karta do 16 gb. Aparat ten sam 5 mpx, ale z tą nokia mialem do czynienia i wiem ze ma bardzo dobrą lampe z funkcja latarki .
A i zapomnaielem dodac ze nokia posiada microUSB z funkcja ladowania.
Matee - Wto Sie 03, 2010 15:31
Chciałbym kupić telefon z dotykowym ekranem i klawiaturą najlepiej QWERTY i z
Wi-Fi w cenie do 1000zł i zastanawiam się nad HTC touch pro i SE Xperia x10 mini pro.
Który z nich jest lepszy? Mi osobiście bardziej podoba się SE, ale jest droższy. A może zaproponujecie
coś innego? Z góry dzięki za pomoc
ardsdz - Śro Sie 04, 2010 09:08
bodziudan3, eee... jaka Nokia, szefie??? Chyba chodzi o HTC, nie?
Matee, nie, nic innego Ci proponować nie będę HTC, czy SE? Ja wolę HTC głównie przez jego parametry i system-to telefon wielozadaniowy i powiem, że kiedy przymierzał się będę do kolejnej zmiany, to Touch PRO, a może nawet PRO 2 będzie moim faworytem.
Co do SE mam mieszane uczucia. Z testów wynika, że to dobry telefon z internetowym systemem(jeśli dać Androidowi szanę, to z pewnością się rozwinie). Z drugiej strony, to są lepsze telefony z Symbianem od X10 firmy HTC chociażby, które też na swoim pokładzie mają Androida(HTC Dream, czy Dream 2 itp.)
Moja opinia? Wolę HTC Touch PRO, ponieważ testowałem go kilka razy i jest to chyba mój ulubiony telefon poza Omnią II i iPhonem.
Matee - Śro Sie 04, 2010 14:39
A jeśli chodzi o gry, aplikacje i inne bajery to który jest lepszy?
Iron Maiden - Śro Sie 04, 2010 16:03
hej:) niedługo kończy mi się umowa w mixplusie i chcę wziąć telefon dla taty. Może być dotykowy. sama mam avilę, tacie też się podoba ale marudzi że będzie taki sam jak mój może doradzicie mi coś innego ale podobnego? może samsung f480? sama nie wiem... aha, cena tak do 300zł przy doładowaniu 30zł na max. 42miesiące. z góóry bardzo dziękuję za pomoc:) pozdrawiam
ziomiwan - Śro Sie 04, 2010 16:44
W mixie masz teraz Samsunga Monte. Jest o wiele wiele lepszy niż avila.
ardsdz - Śro Sie 04, 2010 18:08
Matee, oczywiście HTC.
menia12 - Czw Sie 05, 2010 12:53
Witam
Też mam problem z wyborem telefonu.
Chciałabym żeby miał:
- klawiaturę QWERTY (najlepiej wysuwaną poziomo)
- dotykowy wyświetlacz
- obowiązkowo WiFi
oraz żeby cena była do 400 zł.
Myślałam nad HTC TyTn II i HTC M3100. Bardziej skłaniałabym się chyba do pierwszego, ale chciałabym poznać waszą opinię i inne propozycje telefonów.
ardsdz - Czw Sie 05, 2010 14:39
menia12, jest jeszcze Corby PRO.
HTC TyTn jest trochę przestarzały, ale kiedyś był dobrym telefone. M3100? Też jest dobry i w sumie za 400 zł mógłbym się skusić i ja.
Matee - Czw Sie 05, 2010 15:35
ardsdz dzięki za pomoc tylko napisz mi jeszcze jak jest w HTC z aparatem, bo z tego co widziałem HTC chwali sobie ten 3,2 MegaPixelowy aparat z autofokusem, a opinie użytkowników są któróżne. Jest jakaś strona na której jest dużo aplikacji na ten telefon?
ziomiwan - Czw Sie 05, 2010 15:42
Ja raczej polecałbym właśnie Corby PRO. Niby ma tego WM ten TyTn, ale wygląda jak g... jak cegła.
ardsdz - Czw Sie 05, 2010 16:17
Matee, no, aparat w tym telefonie jest raczej krytycznym dodatkiem, żeby nikt mory nie darł, że nie ma, ale to czysto standardowy gadżet. Zdjęcia są przy trzykrotnym powiększeniu dosyć rozmazane, a i nieumiejętne robienie zdjęć znacząco wpływa na ich jakość. Nie wiem, dlaczego nie zastosowali czegoś jak w k800i? Szkoda, ale aparat w tym telefonie jest jak w mojej Omnii-niby jest, ale nic specjalnego. Chociaż... tak w terenie, żeby zdjęcie jakiejś ładnej dziewczynie zrobić, czy nakamerować pijaka jak próbuje się podnieść się nadaje
Aplikacje(legalne):
http://windowsmobile.com.pl/
http://bestmobile.pl/downloads.php?cat_id=7
Tego jest mnóstwo, wystarczy znaleźć aplikacje, wpisać w googlach i cieszyć "darmową" pełną wersją... ale ja piractwa nie popieram, broń Boże...
|
|
|