GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Czyli tak jak pisałam zdania na temat obu programów są podzielone, zastanawiam się bo za chwilę będę będę zmieniać telefon i chcę wziąć sobie z jakimś dobrym programem operacyjnym.
Cóż będę dalej szukać mocnych stron każdego z nich.
Telefon: SPV M3100
Sieć GSM: Play
Wysłany: Śro Mar 09, 2011 13:33
Witam
Jeśli mogę się podłączyć do temu, bo widzę że tutaj podobny problem . Otóż aktualnie jestem posiadaczem SPV M3100, z którego jest średnio zadowolony, więc zamierzam go wymienić na coś innego, na pewno nie z Windowsem. Po chwili poszukiwań znalazłem właśnie tego LG GT540, który wydaje mi się na prawdę ciekawy. No i tutaj pojawia się kilka moich pytań - Android jest w wersji 1.6, ale widziałem że niektóre mają od razu wgrane 2.1, ławo się aktualizuje go czy lepiej poszukać z 2.1 od razu ? Jak tam aparat w tym LG, da się robić niezłe zdjęcia(tak żeby coś było na nich widać), lampy widzę że nie ma? Kolejne pytanie to czy da się wgrywać na androida certyfikaty ? Ponieważ, żeby na uczelni móc korzystać z Wi-Fi potrzebuje imiennego certyfikatu. To chyba tyle tych pytań jak sobie coś przypomnę to dopiszę . Ogólnie szukam telefonu głównie do internetu, który będzie w miarę szybko chodził, bezproblemowy i szybki dostęp do dzwonienia i wysyłania smsów, a także robił w miarę niezłe zdjęcia, jak trzeba zrobić zdjęcie notatek czy po prostu normalnych zdjęć(mój aktualny po prostu robi tak słabe zdjęcia, że mój stary samsung robił znacznie lepsze :/), no i plusem byłby dostęp do jakiś gierek może, ale to myślę że a androidzie nie ma z tym problemów
Pozdrawiam
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Śro Mar 09, 2011 17:42
Zdjęcia GT540 robi nawet nawet niezłe.
Łatwo się aktualizuje to jakieś 5-10minut pracy.
Certyfikatów żadnych nie potrzeba. Andorid Market posiada dość dużą bazę programów i gier więc na pewno nie będzie z tym problemu.
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
Telefon: SPV M3100
Sieć GSM: Play
Wysłany: Śro Mar 09, 2011 21:36
ziomiwan napisał/a:
Certyfikatów żadnych nie potrzeba.
No właśnie problem jest taki, że sieć WiFi na mojej uczelni jest tak skonstruowana, żeby się zalogować trzeba posiadać wgrany imienny certyfikat jaki jest w windowsach - nie ma żadnego hasła i inaczej się nie da. Dotychczas miałem Windows mobile, więc problemu z tym nie było, ale nie wiem jak teraz będzie.
Sprawdziłem dzisiaj salonie i na prawdę fajnie, chociaż bardzo dobre wrażenie zrobił HTC Desire, ale to już niestety wyższa półka cenowa. Prawdopodobnie kupię tego Swifta. Jeszcze jedno słyszałem opinie o tym, że Android często sam się łączy z netem szukając aktualizacji różnych itp. Ile w tym prawdy ?
Wysłany: Śro Mar 09, 2011 23:28
Prawdy w tym 250%, że łączy się samoczynnie z internetem.
Jednak jest na to sposób i znajduje się on w andorid market i nazywa się APN ON/OFF co pozwala włączać i wyłączać internet kiedy Ci się podoba.
Co do instalowania certyfikatów o których mowa to nie wiem, nigdy nie używałem czegoś takiego. Ale podejrzewam, że będzie taka możliwość.
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
No i tutaj pojawia się kilka moich pytań - Android jest w wersji 1.6, ale widziałem że niektóre mają od razu wgrane 2.1, ławo się aktualizuje go czy lepiej poszukać z 2.1 od razu ?
Jeszcze tak dorzuce, że jest w sklepach następca GT540 z androidem 2.2, jeśli oczywiście interesuje cie lepsza wersja. Model nazywa sie P500
Jeśli chcesz kupić LG to zdecydowanie polecam następcę GT540 czyli P500, który jest bardziej zaawansowany technologicznie, ma więcej przydatny funkcji no i jest przede wszystkim nowszy, GT540 to oczywiście też dobry model ale jego największa popularność przypada na rok 2010, teraz trzeba wybrać z czegoś nowszego moim zdaniem.
Wysłany: Czw Mar 10, 2011 23:12
Tylko dlaczego zapominacie o jednej ważnej rzeczy. O cenie. P500 jest droższy, a jak sądzę, kolega ma na wydanie mniej więcej 400zł na telefon...
Pewnie, że można polecić od razu najnowszy telefon, ale trzeba pamiętać o tym, że na to potrzeba pieniędzy...
Ale zawsze można wziąć telefon w jakiś dobrej ofercie, ale wziąć na firmę, jest kilka możliwości więc jeśli ktoś z was zakochał się w P500 to z pewnością znajdzie możliwości zakupienia go
Wysłany: Śro Mar 16, 2011 22:54
błono- aby wziąć na firmę, trzeba takową posiadać. Poza tym, na firmę nie oznacza, że cena telefonu spada do 1zł albo o kilkaset zł. jest tak samo jak z abonamentem dla klientów indywidualnych, im większy abonament tym niższa cena, czyli jedno i to samo....
nie chcę podważać Twojej opinii, ale wydaje mi się że warunki dla osób, które biorą telefon na firmę, a między klientami indywidualnymi jest znacząca. Może podaj operatora z którego korzystasz, a uda mi się pokazać Ci czy koszty zakupu telefonu na firmę nie są mniejsze, wtedy będzie się do czego odnieść.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.