GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Dałem babci moją starą Nokię 5110 (taka antyczna, monochromatyczna cegiełka ), aby miała tańsze połączenia na komórki: duży telefon, wygodne, wypukłe klawisze i wyraźny wyświetlacz.
Niestety, bateria jest bardzo stara i posiada efekt pamięci, a telefon trzeba doładowywać, bowiem jak totalnie padnie, to babcia nie potrafi go włączyć. A także zapomina podłączyć do zasilania. W związku z tym jestem zmuszony kupić jej nową baterię do telefonu o możliwie jak najlepszej jakości i najwyższej pojemności .
Wiem, że efekt pamięci nie występuje w bateriach litowo - polimerowych, zdaję sobie jednak sprawę, że omawiany telefon jest właściwie już zabytkiem, stąd szereg pytań:
1) Czy możliwe jest wstawienie baterii litowo polimerowej?
2) Jaka maksymalna pojemność ogniwa jest dopuszczalna w przypadku tego telefonu?
3) Jaką baterię wybrać, by nie wyrzucić pieniędzy w błoto i działa z aparatem bez zarzutów?
4) Czy są dostępne ogniwa z elementem wibracyjnym?
Witam serdecznie,
Są jeszcze baterie do tych antyków - jak dobrze poszukasz to uda Ci się nawet kupić baterię z vibra do 5110 . Największą jaką znalazłem do tego modelu(z prawdziwą pojemnością) baterię Li-Pol to:
http://www.allegro.pl/ite...0mah_li_po.html
Ta bateryjka będzie działała z tym telefonem bez problemu
Pozdrawiam
I czy zacznie działać z ładowarką impulsową, kiedyś do starej baterii podłączyłem nową ładowarkę i nie działała. Po prostu transformatorówki mi się zużywają.
Witam serdecznie,
W większości modeli vibra jest wbudowana w telefonie, a nie w baterii, ale akurat w przypadku modelu 5110(która nie ma wbudowanej vibry) można do niej dokupić baterię z wbudowaną vibrą .
Pozdrawiam
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 14:27
Bardzo dziękuję za doinformowanie mnie, zawsze byłem pewien że wszystkie mają wibracje wbudowaną w telefonie. Ale widać jest inaczej całe życie się czegoś uczymy .
Pozdrawiam
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
Chyba w większej ilości telefonów niż 5110. Miałem Nokię 6150 (cudo ) i też nie miała wibracji. Chyba taki urok wszystkich Nokii z zewnętrzną baterią, prawda?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.