GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Strona Główna GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum
Forum telekomunikacyjne dotyczące tematów związanych z GSM, telefonią stacjonarną, Internetem, radiokomunikacją i szeroko rozumianą telekomunikacją.

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ
 UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: motorola, pomocy, problem, z8

MOTOROLA Z8 PROBLEM POMOCY
Autor Wiadomość
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Czw Kwi 09, 2009 23:35   

Czyli tasiemka poszła. Jedyna rada to zanieść do komisu/serwisu żeby wymienili. Ile to kosztuje niewiem bo nie robiłem tego.
Masz go od nowego i tak się robi czy to używka była?
Pozdrawiam
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
schweni190 
Nowy(a) na forum


Wiek: 31
Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 3
Skąd: wałbrzych
Wysłany: Nie Kwi 12, 2009 13:29   

Telefon mam od nowosci. Tez tak mysle ze to tasma w komisie mi powiedzieli ze podejrzewaja dwie rzeczy albo tasme albo soc tam innego. Powiedzieli ze nie sa w stanie mi pomoc bo nie beda sciagali 2 czesci na ktorych straca. Wiec chyba bede musial przejsc sie do innego komisu.
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Nie Kwi 12, 2009 19:22   

schweni190, wymiana taśmy w nim może być trochę kosztowna. Tak mi się przynajmniej wydaje. Ale cóż.
Tasiemka na 99% bo płytka główna wątpię choć też istnieje taka możliwość. Idzi do innego serwisu i niech sprawdzą.
Pozdrawiam
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
kosmyk1906
Nowy(a) na forum


Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 2
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 17:12   

Witam. Mam problem z moją motorolka z8. kiedy ją rozsuwam to nie działa wyświetlacz, a gdy z powrotem ja zsunę to działa jak należy. tak jest za każdym razem. Podejrzewam że to taśma ale nie jestem pewien. Zatem proszę o pomoc co może być w niej nie tak. Z góry dziękiuje :grin:
_________________
Kosmyk999
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 09:37   

Raczej tasiemka się wytarła i nie łączy na rozsuniętym a na zsuniętym jakoś się stykają odwody i dlatego działa wtedy.
Niestety taśma do wymiany...
Pozdrawiam
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
vashyffko
Nowy(a) na forum
vash


Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 7
Wysłany: Sob Maj 16, 2009 09:13   

Witam. Wpisując w google swój problem, odnalazłem Wasze forum. Mam motorole z8 i ostatnio zaczęła coś wymyślać. Wyłącza się, podczas rozmów się potrafi wyłączać, podczas jakiejkolwiek czynności itp. Bateria, która jest stosunkowo naładowana w zupełności po wyłączeniu i włączeniu pokazuje, że jest pusta. Próbowałem wgrać softa, ściągnąłem wszystko na kompa i próbowałem # + * i guzik włączający telefon i nie działa.
Czy instalować soft, czy to pomoże? I dlaczego nie działa mi ta kombinacja przycisków, proszę o pomoc.
 
 
     
kosmyk1906
Nowy(a) na forum


Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 2
Wysłany: Sob Maj 16, 2009 14:58   

A ja mam jeszcze takie pytanie... Czy ktoś próbował zdjąć obudowę z motoroli z8? jak tak to prosze o wskazówki jak to zrobić.
_________________
Kosmyk999
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 00:48   

vashyffko napisał/a:
Witam. Wpisując w google swój problem, odnalazłem Wasze forum. Mam motorole z8 i ostatnio zaczęła coś wymyślać. Wyłącza się, podczas rozmów się potrafi wyłączać, podczas jakiejkolwiek czynności itp. Bateria, która jest stosunkowo naładowana w zupełności po wyłączeniu i włączeniu pokazuje, że jest pusta. Próbowałem wgrać softa, ściągnąłem wszystko na kompa i próbowałem # + * i guzik włączający telefon i nie działa.
Czy instalować soft, czy to pomoże? I dlaczego nie działa mi ta kombinacja przycisków, proszę o pomoc.

Nie działa bo musisz je wcisnąć JEDNOCZEŚNIE tj. w tym samym momencie mieć wciśnięte te przyciski.
To wina softu na 99%.

Cytat:
A ja mam jeszcze takie pytanie... Czy ktoś próbował zdjąć obudowę z motoroli z8? jak tak to prosze o wskazówki jak to zrobić.

Całą obudowe?? Hmmm ja nie miałem okazji ale i tak bym tego nie robił bo zbyt dużo kawałków w niej jest ;P . Pewnie na zatrzaski jest.
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
vashyffko
Nowy(a) na forum
vash


Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 7
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 12:42   

Taa... wiem co to znaczy jednocześnie, jednakże dalej coś nie wychodzi, a wciskam równocześnie.
 
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 13:12   

vashyffko, więc napewno nie robisz tego jak należy bo niema możliwości aby nie włączył się ten ekranik
Wyłącz telefon. I wciśnij jeszcze raz * # i przycisk włączania jednocześnie. MUSI Ci się pojawić wymienony wcześniej ekranik.
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
vashyffko
Nowy(a) na forum
vash


Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 7
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 14:07   

No dobra, jak ktoś by mial problemy jeszcze to trzeba te przyciski PRZYTRZYMAĆ :)

Zaczynam próbę zmiany softa :P Trzymajcie kciuki.
 
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 14:25   

Wcisnąłeś je tylko i puściłeś?????....
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
vashyffko
Nowy(a) na forum
vash


Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 7
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 14:40   

Jak napisałeś "wcisnąć" to wcisnąłem :P Nie było napisane "przytrzymaj". Ważne, że działa, elegancko po polsku. Jakie są przydatne programy do Motoroli?

P.S. Trochę się zapędziłem... dalej się wyłącza ; /
 
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 19:24   

Może kiepski soft wrzuciłeś???

Tu znalazłem jakąś naj świeżynkę ;)
Kod:
http://www.4shared.com/file/96559000/c840fd2d/ELEGANCE_Z8_V1_2388.html

Podobno ani razu nikomu nie resetnął sie z tym sofcikiem a do tego jest modowany ;)
Pozdrawiam i życzę udanego flashowania.
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
vashyffko
Nowy(a) na forum
vash


Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 7
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 20:40   

Z softem już chyba jest wszystko okej, sęk w tym, że mój telefon ma takie objawy jak ktoś już pisał, czyli jak rozsuwam telefon - wyłącza się. Do naprawy.
 
 
     
Ciekawe artykuły znalezione w sieci




Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group





Forum WędkarskieWędkarstwo

Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
mapa strony
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10

Nasz Portal:


halohalo.pl - to co najciekawsze w telekomunikacji


Polecamy:









Po godzinach:


Kredyty, Karty, Konta - najlepsze oferty!





Dodaj link, reklamę >>