GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Strona Główna GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum
Forum telekomunikacyjne dotyczące tematów związanych z GSM, telefonią stacjonarną, Internetem, radiokomunikacją i szeroko rozumianą telekomunikacją.

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ
 UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: motorola, pomocy, problem, z8

MOTOROLA Z8 PROBLEM POMOCY
Autor Wiadomość
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 19:28   

To pewnie niestety tasiemka padła chyba.. Najgorsze co może być w telefonach rozsuwanych. Piękne są ale to piękno ma swoją cenę w postaci wymiany tasiemki..
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
vashyffko
Nowy(a) na forum
vash


Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 7
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 14:40   

Sorry, ale mam jeszcze jeden problem, mianowicie MMS'y i internet. Jak skonfigurować, bo niestety coś nie działa? Sieć: Heyah
 
 
     
darkgee 
Spec
Per Aspera Ad Astra



Telefon: Sony Xperia Z1 Compact
Sieć GSM: Heyah
Internet: Neostrada
Komunikator: GG
Pomógł: 132 razy
Wiek: 29
Dołączył: 15 Mar 2007
Posty: 2321
Skąd: Wilków
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 16:04   

Najlepiej wyślij SMSa o treści GPRS na bezpłatny numer 80123. Bo do twojego telefonu nie ma innych ustawień.
_________________
Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
 
 
     
vashyffko
Nowy(a) na forum
vash


Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 7
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 20:28   

"Nie zidentyfikowano modelu telefonu". Tjaa... ; /
 
 
     
wtom78
Nowy(a) na forum


Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 7
Wysłany: Śro Cze 10, 2009 23:28   

ziomiwan,


hmmm zrobilem tak jak piszesz i buuuuuuu ekran niebieski mam ale ten program do instalacji nowego softa nie chce go instalowac nie mam pojecia o co chodzi mozesz cos poradzic albo bardziej dokladnie opisac postepowanie wgrywania nowego softa
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Czw Cze 11, 2009 00:22   

wtom78, jeśli postąpisz DOKŁADNIE według moich instrukcji to napewo wszystko sie uda.


1. --> ściągnij to (to jest Twój nowy i zapewne lepszy od poprzedniego soft, oczywiście w języku polskim) http://www.4shared.com/fi...2008954sbf.html
3. http://www.tuttomotorola....on_v2.9.0.0.rar to są sterowniki które instalujesz PIERWSZE!
2. http://www.tuttomotorola....%20Lite_3.8.rar pobierasz go i instalujesz, jest to program dzięki któremu zainstalujesz nowy soft.
3. wyłączasz telefon... wciskasz *,# i przycisk włączania jednocześnie... i pojawia ci się niebieski obraz z napisami...
4. Podpinasz telefon uruchamiasz na kompie rds lite
5. Wyszukujesz w tym programem nowy program do twojej motki...klikasz ok i ci się instaluje
6. Po instalacji odpinasz telefon i go włączasz.
7. Baaang!! Telefon śmiga jak nówka a nawet lepiej, działa napewno bo sam to robiłem niedawno :)

A do tego po instalacji softu polecam swissmenager pro który przyśpieszy działanie Twojej z8.
W razie jakiś pytań służymy pomocą.

A co do softa to niedawno podawałem komuś najnowszego softa do Z8 więc poszukaj na forum.
Instalacja musi się udać jeśli masz niebieski ekran i robisz według tej listy. Prościej nieda się niestety opisać.

Pozdrawiam
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
wtom78
Nowy(a) na forum


Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 7
Wysłany: Czw Cze 11, 2009 13:03   

ziomiwan, zrobiłem wszystko według twojej listy,ale musiałem jeszcze ściągnąć te pliki i zainstalować je "Handset_USB_Driver_x64_v3.4.0" dopiero ruszyła instalacja......


...........mam pytanie czy telefon podczas instalowania sam się włączył ?tak ma być bo pisze w pkt.6 ze trzeba go włączyć samemu!

......... i nic z tego nie pomogło telefon dalej się wyłącza gaśnie jak bym mu baterie wyciągnął , czasem go włączę i pogadam z 5min i dopiero sie wyłączy a czasem nie zdążę wklepać pinu i gaśnie.....
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Czw Cze 11, 2009 20:59   

A spróbuj z innym softem. Na forum jest gdzieś bo niedawno podawałem komuś.
A jeśli nie pomoże to możliwe że płytka główna uszkodzona albo coś z baterią.
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
wtom78
Nowy(a) na forum


Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 7
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 22:52   

ok to nie soft to usterka mechaniczna ,póki telefonu nie rozsunę nie wyłącza się ale jak tylko rozsunę zaraz się wyłącza ,na początku widać była jeszcze słabo uszkodzona ale teraz już za każdym razem tak się dzieje :cry:


.......chce naprawę zrobić sam bo chłopaki z komisu wiedza mniej ode mnie jak się do tego zabrać a po drugie chcą za dużo kasy za to za samo wgranie softu 50zł-60zł , jedyne co mnie teraz interesuje którą taśmę mam zamówić która jest odpowiedzialna za ten psikus w moim telefonie jedna to ta z głośniczkiem a druga w kształcie litery " L" pewnie dowiem się która to jak ją rozbiorę :roll:
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 23:15   

Niewiem która to ale robiąc samemu to a nie wiedząc zbyt wiele w tym temacie wiele ryzykujesz. Taśma może być przylutowana do płytki przez co będziesz potrzebować małej lutownicy.
I chodzi tu o taśmę LCD tylko że na allegro widzę że jedni podają że taśma lcd w nim jest taka
Kod:
http://www.allegro.pl/item647721880_tasma_lcd_motorola_z8.html
a inni że taka
Kod:
http://www.allegro.pl/item659942184_nowa_kompletna_tasma_lcd_motorola_z8_f_v_gw.html


Nigdy tego nie robiłem więc nie wiem jak wymienić i nie robiłbym tego na Twoim miejscu. Jakby nie było w komisie mają odpowiednie narzędzia do takich napraw, czego Ty jak sądzę nie posiadasz.
Za wymianę zapłacisz około 70zł nie więcej.
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
wtom78
Nowy(a) na forum


Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 7
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 20:50   

wymieniłem tasiemkę i co zadowolony ze wszystko ok rozmawiam sobie i telefon się sam wyłączył :evil: :evil:
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Pią Cze 19, 2009 00:22   

wtom78 napisał/a:
wymieniłem tasiemkę i co zadowolony ze wszystko ok rozmawiam sobie i telefon się sam wyłączył :evil: :evil:

Więc soft zawinił.
Choć znalazłem też info że robi się tak też od jakiejś tasiemki od baterii. Ale niewiem o co dokładnie chodzi.
Proponuję zainstalować porządnego softa.
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
wtom78
Nowy(a) na forum


Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 7
Wysłany: Sob Cze 20, 2009 22:22   

Udało się zlokalizować awarię ! poszukałem więcej o tej tasiemce od baterii, łączy ona konektor od baterii z płytą główną , też często w tym miejscu się przeciera :mrgreen: i telefon po rozłożeniu wyłącza się a w pozycji złożonej działa poprawnie, jest możliwość ściągnięcia zdjęć z dokładnym opisem jak to zrobić . chłopaki z komisu zrobią to za 30zł :mrgreen: :mrgreen:

dzięki za pomoc
 
     
ziomiwan 
Nowy Operator
Pro Publico Bono



Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG
Pomógł: 197 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 4404
Skąd: Słupsk
Wysłany: Sob Cze 20, 2009 22:29   

wtom78, niema za co ;)
Cieszę się że udało się pomóc ;)
Pozdrawiam i zapraszam ponownie ;)
_________________
Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S

Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
 
 
     
wtom78
Nowy(a) na forum


Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 7
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 09:38   

ok jak już mój fonik działa to teraz chciałbym go troszkę podrasować tzn. próbowałem wgrać Swiss manager pro v1.60 ale podczas instalacji na telefonie wyskakuje mi tekst "Komponent nie przeszedł testu zabezpieczeń. Nie można zainstalować." ?????


pytanie następne chodzi o wybieranie głosowe, w opisie telefonu pisze że jest ale jak z niego skorzystać to w instrukcji nie znalazłem a jak przypisać nazwę głosową tez brak instrukcji ????


kolejne pytanie chodzi o przypisywanie różnych dźwięków do różnych numerów telefonów,ewentualnie jak zmienić styl dzwonka SMS też nie potrafię tego znaleźć :shock:
 
     
Ciekawe artykuły znalezione w sieci




Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group





Forum WędkarskieWędkarstwo

Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
mapa strony
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10

Nasz Portal:


halohalo.pl - to co najciekawsze w telekomunikacji


Polecamy:









Po godzinach:


Kredyty, Karty, Konta - najlepsze oferty!





Dodaj link, reklamę >>