GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 19:35 Problem z kartą pamięci
Zakupiłem niedawno używaną nokię 6500 slide. Problem polega na tym, że telefon całkiem często, nie wykrywa karty pamięci. Po kilku sekundach wszystko wraca do normy. Przykładem najwidoczniejszym jest znikanie tapety z wyświetlacza zapisanej na karcie pamięci czy też przerywanie utworów muzycznych podczas przesłuchwania. Nie mam drugiej karty, nie mam tez od kogo jej pożyczyć. I tu nasuwa się pytanie. Czy problem tkwi w karcie czy w czytniku czy może w telefonie? Nie wiem czy zamawiać nową kartę pamięci. Proszę o pomoc.
Zauważyłem, że ukazuje się komunikat: "karta pamięci wyjęta". Dodam, że wszystkie styki w slocie są nienaruszone i czyste.
Telefon: Sony Xperia Z1 Compact
Sieć GSM: Heyah
Internet: Neostrada
Komunikator: GG Pomógł: 132 razy Wiek: 32 Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 2321 Skąd: Wilków
Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 14:40
Musisz spróbować z inną kartą, bo tak to nie wiadomo. Bo może to być karta, ale też źle ustawione styki.
_________________ Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.