GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Wysłany: Sob Paź 10, 2009 14:57 Problem z nokią 5200
Witam, znowu mam problem z nokią.
Mianowicie mam nokię 5200 (dostałem) i jest z nią coś nie tak. Gdy wchodzę w galerię, telefon przestaje reagować, galeria ładuje się w nieskończoność. Nie da się zablokować klawiatury, bo się zawiesza, a najgorsze jest to, że bez karty sim da się go uruchomić, a z kartą krzyczy o jakiś kod ograniczeń.Chciałem zmienić softa przez nokia software updater, ale bez karty sim się nie da, a z kartą nie da się go włączyć, bo chce jakiś kod. Co robić?
Telefon: Sony Xperia Z1 Compact
Sieć GSM: Heyah
Internet: Neostrada
Komunikator: GG Pomógł: 132 razy Wiek: 32 Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 2321 Skąd: Wilków
Wysłany: Sob Paź 10, 2009 15:40
Telefonik jest chyba zablokowany za pomoca kodów. Musisz dać go do komisu i niech tam wgraja softa, bo raczej sam nic nie zrobisz.
_________________ Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
Okazało się że w fonie ktoś próbował chałupniczo zdjąć simlocka i mu się nie udało, więc śmigam na karcie pasującej, bo nie jest on wart zdejmowania simlocka.
Druga sprawa: chcę mu zaktualizować softa za pomocą nokia software updater, ale telefon ma skłonność do niekontrolowanego wyłączania się, tzn. traci połączenie z komputerem, ekran w telefonie robi się biały, jednak kiedy nacisnę w telefonie dowolny klawisz, telefon odżywa i nawiązuje spowrotem połączenie, ale co z tego, skoro całą aktualizację ch*j strzelił.
Nie wiem co robić.
Do serwisu na pewno go nie oddam, bo byłem w dwóch z trzech w mojej okolicy, a w każdym liczyli sobie za to po 50 zł. Wreszcie się wk**wię i go wrzucę do pieca, przynajmniej da trochę ciepła.
Podczas rozmowy nigdy nie przerywa, z zasięgiem nie miałem problemów (tzn. mam zawsze bo wokół mnie jest jakaś taka dziura jeżeli chodzi o orange), ale są z nim inne problemy. Galeria nie da się otworzyć, ładuje się w nieskończoność, pomaga tylko wyjęcie baterii. To samo z aplikacjami. Zawsze jak chcę napisać smsa lub odczytać to krzyczy że pamięc na wiadomosci nie gotowa. Jak zapisze jakis numer w ksiazce to po restarcie telefonu znika to co zapisalem. Da sie tylko gadac i robic zdjecia. Dziwne jest to, ze nie moge wejsc w galerie i karte pamieci, a po zrobieniu zdjecia moge je normalnie obejrzec.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.