GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 13:43 Bezproblemowy solidny telefon, znasz taki ?
Witam
niedlugo sprzedam swoj telefon ( samsung pixon m8800 ) i bede musial kupic sobie inny nowy. Mam nadzieje ze pomozecie mi w doborze odpowiedniego. Nie znam sie na telefonach ale wiem co jest mi potrzebne zebym byl z niego zadowolony.
Najwazniejsza jest bezawaryjnosc, nie chce telefonu napchanego bajerami ktore sie psuja. Wazna tez jest bateria, musi trzymac dlugo. Telefon musi byc wykonany z solidnych materialow, najlepiej jakis metal zeby sie nie rysowal. Aparat nie jest mi w ogole potrzebny, tak samo dotykowy wyswietlacz. Zalezy mi za to na WiFi i odtwarzaniu mp3, do tego slot na karty pamieci. W telefonie moze byc Symbian ale nie zaden windows.
Cena to sprawa drugorzedna ale dobrze byloby jakby telefon sie miescil w 800 zl.
Macie jakies propozycje ? podoba mi sie nokia 6730 ale nie ma WiFi.
ardsdz Aktywnie działa na forum Gothic Metal Growl
Telefon: Samsung Omnia Lite
Sieć GSM: Play
Internet: PlayOnline Pomógł: 37 razy Dołączył: 21 Gru 2009 Posty: 912 Skąd: Sieradz
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 14:03
Nokia E72, wytrzymała, bezawaryjna, muzykę polepszymy programami, Symbian.
Nokia E66, wytrzymała, dobra obudowa, kiepski aparat, GPS, wi-fi, muzyka dobra, Symbian.
Nokia N95... nie, zagalopowałem się...
SE Yari(wytrzymały jest, chociaż plastik, a Wy co myśleliście, że słaby???)i ogółem do bani, ble!
Nokia E51
Nokia E52, ulepszona E51, chociaż Ziomiwan mówi, że sąproblemy...
_________________ Qualis vita, et mors ita...
Hate ... is what I feel
Fear ... deep in me
Death ... so cold and quiet
Love ... will never die
Nokia E72, wytrzymała, bezawaryjna, muzykę polepszymy programami, Symbian.
Nokia E66, wytrzymała, dobra obudowa, kiepski aparat, GPS, wi-fi, muzyka dobra, Symbian.
Nokia N95... nie, zagalopowałem się...
SE Yari(wytrzymały jest, chociaż plastik, a Wy co myśleliście, że słaby???)i ogółem do bani, ble!
Nokia E51
Nokia E52, ulepszona E51, chociaż Ziomiwan mówi, że sąproblemy...
e72 - za drogi i za duzy
e66 - bardzo ciekawy telefon, jak wyglada sprawa z jego awaryjnoscia ? bateria pewnie trzyma 2-3 dni ?
n95 - odpada, nie chce takiej cegly. chce zgrabny telefon
se yari - fajny ale mam wrazenie ze po 2 latach bedzie wygladac jak zlom
e51 - ZAJEBISTY! przypadl mi do gustu, wlasnie mniej wiecej czegos takiego szukam
e52 - czym sie rozni od e51 po za wygladem i aparatem ktory jest mi w ogole nie potrzebny ?
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 16:08
E51 odradzam ze względu na mały wyświetlacz, mało wygodny przy przeglądaniu internetu.
E52- bardzo awaryjny telefon, pisałem o tym w innych tematach. Różni się od e51 przede wszystkim wielkością wyświetlacza.
E66- i tą nokię mogę polecić, dobrze wykonana, nie słyszałem o poważniejszych awariach, ładnie wygląda i ma to co mieć powinna. Myślę, że byłbyś z niej zadowolony.
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
ardsdz Aktywnie działa na forum Gothic Metal Growl
Telefon: Samsung Omnia Lite
Sieć GSM: Play
Internet: PlayOnline Pomógł: 37 razy Dołączył: 21 Gru 2009 Posty: 912 Skąd: Sieradz
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 13:13
E52 różni się od E51 wielkością wyświetlacza, aparatem, i nieco szybszym taktowaniem procesora. Jest to zrozumiałe ze względu na wyższą cenę, hehe.
E66- to chyba najlepszy z tych, które wcześniej wymieniłem. Bateria trzyma średnio 3dni. Ma wytrzymałą obudowę. Symbian 9.2 działa sprawnie, nie wiesza się(jak ja lubię to dramatyczne słowo ). Telefon ogółem też szybko reaguje. Wi-fi? Jak w każdym. Zależy od odległości i przeszkód, mi tam wystarczało. Aparat? Nie zależy Ci. No, to tak na 4+/5-. Moja ocena, ale ja nie lubię Symbiana.
_________________ Qualis vita, et mors ita...
Hate ... is what I feel
Fear ... deep in me
Death ... so cold and quiet
Love ... will never die
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.