GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Wysłany: Czw Maj 26, 2005 11:31 Zalany telefon!! co zrobić?
hej
Wysiadałam z samochodu i wpadł mi telefon do kałuży w sumie szybciutko go z niej wydostałam ale był mokry i widać było że woda dostała sie do wewnątrz. Wyłączył sie ... Boję sie go teraz włączyć, chociaż wydaje mi sie że już wysechł. Co radzicie ?
Wysłany: Pią Maj 27, 2005 19:36
wysuszyć i poradzić sie w jakimś serwisie GSM możesz go włączyć ale istnieje możliwość że dojdzie do jakiegoś uszkodzenia różnie bywa każdy przypadek jest inny
_________________ eeee.....ale ocho chodzi
Krzyś Gość
Wysłany: Nie Lip 17, 2005 22:31
Czytał gdzieś, że trzeba zalany telefon, przetrzeć jakimś płynem, czy alkoholem, czy ktoś może mi brzybliżyc o co chodzi?
wydaje mi sie ze w tym przecieraniu to chodzi o to, zeby nie dopuscic do korozji czesci metalowych... a jezeli chodzi o roztwory alkoholi to maja one wieksza lotnosc niz sama woda wiec szybciej wyparuja przez co metal bedzie narazony na ryzyko korozji przez krótszy czas... Przynajmniej takie jest moje zdanie... wg spojrzenia chemika a nie technika
telefon najlepiej rozebrać i płyte główną przetrzeć jakimś pendzelkiem otworzyć wyświetlacz i wszystko zostawić na jakąś godzinke na słońcu przetarcie telefonu jakimś płynem zadziała na jakieś jedno wyładowamnie bateria potem może być problem z zalanymi taśmami czy ekranikiem ;0 pozdro
_________________ quod me nutrit
me destruit
pieniądze to nie wszystko ale wszystko bez pieniędzy to h.. !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.