GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Wysłany: Pią Kwi 23, 2010 19:38 Połączenia zagraniczne
Jakie są obecnie opcje telefonowania za granicę? Potrzebuję opcji, która przy założeniu, że parę razy jednak w tygodniu zadzwonię, nie zjadłaby mnie z butami finansowo. Obiła mi się o uszy jakaś oferta międzynarodowa, ale pewności nie mam co to było. Pewnie trochę tego jest jakie są stawki? da radę przenieść się sprzed komputera na telefon, żeby po ludzku porozmawiać z rodziną?
Telefon: Sony Xperia Z1 Compact
Sieć GSM: Heyah
Internet: Neostrada
Komunikator: GG Pomógł: 132 razy Wiek: 32 Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 2321 Skąd: Wilków
Wysłany: Sob Kwi 24, 2010 07:41
W Heyah i Erze jest 59gr/min. To chyba jedna z najtańszych ofert.
_________________ Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
Gina - oferta międzynarodowa to trochę zbyt szeroko powiedziane. Przede wszystkim do jakiego kraju chcesz dzwonić? Wiem, że Heyah ma do wielu tanio, ale oczywiście nie do wszystkich.
Głównie Niemcy, okazjonalnie Francja. W zasadzie wiem tylko, że ostatnio Kanada weszła do oferty, tak mi się obiło o uszy. Poza tym nie słyszałam wiele.
Telefon: Sony Xperia Z1 Compact
Sieć GSM: Heyah
Internet: Neostrada
Komunikator: GG Pomógł: 132 razy Wiek: 32 Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 2321 Skąd: Wilków
Wysłany: Nie Maj 02, 2010 13:34
Jedyna nie, ale najlepsza.
_________________ Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
No to z tego wynika, że chyba koniec moich poszukiwań. Sądziłam, że będzie trochę więcej opcji do obdyskutowania Dość jednogłośnie, widzę, polecacie Heyah.
Zdecydowanie, Orange ma jeszcze usługę Wybrany Kraj, ale połączenia są tam dwa razy droższe i opłata miesięczna wynosi 3zł, więc Heyah jest tutaj nieporównywalnie lepsza.
Przyjmuję póki co zatem tę opcję. Jeszcze będę zaglądać do wątku, może coś się pojawi innego
Wybrany kraj przebija chociażby tym, że nie trzeba wybierać kraju, tanio jest w bardzo dużo miejsc.
Nie każdy potrzebuje całą UE w sumie Ale jakby nie patrzeć obiektywnie oferta wygląda o niebo lepiej. Pewno są tacy kosmopolici, którzy dzwonią do kilku krajów z tej oferty. Wówczas faktycznie nie ma absolutnie nic lepszego.
Noo, to wiele mówi o podejściu do klienta. Gdzie indziej taka oferta byłaby prawdopodobnie dostępna jako dodatkowa i odpłatnie pewnie za jakieś 10 zł za miesiąc. Zwłaszcza Orange jakoś ma tendencję do wprowadzania takich opłat aktywacyjno-abonamentowych na swoje pakiety.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.