GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 10:56 Samsung Avilla S5230 czy Samsung Delphi B3410 + ankieta
Mam zamiar kupić sobie telefon z ekranem dotykowym i zastanawiam się nad tymi dwoma modelami telefonów wymienionych w nazwie tematu(Samsung Avilla S5230 | Samsung Delphi B3410 ). Możecie mi powiedzieć jakieś wady i zalety tych telefonów. Który jest lepiej kupić i dlaczego?
Z góry dzięki
ardsdz Aktywnie działa na forum Gothic Metal Growl
Telefon: Samsung Omnia Lite
Sieć GSM: Play
Internet: PlayOnline Pomógł: 37 razy Dołączył: 21 Gru 2009 Posty: 912 Skąd: Sieradz
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 17:15
Avila to bardzo dobry telefon z wyświetlaczem dotykowym. Zarówno w swojej cenie jak i rodzaju telefonu-nie ma sobie równych. Ma bardzo dobry dotykowy wyświetlacz, system działa płynne, aparat nie należy do najlepszych, ale też nie przeraża. Zdjęcia są całkiem przejrzyste i pozbawione pikselyzmu, czy rozmazania, ale przy większym przybliżeniu widać ich niedoskonałości. W ikonki nie jest trudno trafić, ale ze względu na moje kościste palce, ja tego akurat oceniać nie powinienem Co jeszcze... Muzyka-działa jak należy, nie ma jakiegoś strasznego szumu, czy łopotania. Jest dobrze. Bateria? No, nie oszukujmy się... Jak mi starczała 3dni... Fenomen to, to nie jest...
Delphi, to nieco inny telefon, zrobiony głównie z myślą o pisaniu. Klawiaturą qwerty nadrabia braki w swoim pseudodotykowym wyświetlaczu i wychodzi mu to całkiem sprawnie, jednak nie powalająco. Również jego system wydaje się mniej stabilny, ale nie na tyle, by jakoś szczególnie to przeszkadzało. Jego aparat też nieco straszy-na zdjęciach widać niestety pewne zamazania itp.
Ja jestem za Avilą.
_________________ Qualis vita, et mors ita...
Hate ... is what I feel
Fear ... deep in me
Death ... so cold and quiet
Love ... will never die
Telefon: Samsung Wave S8500
Sieć GSM: Plus
Internet: AgaNet
Komunikator: GG Pomógł: 197 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 4404 Skąd: Słupsk
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 19:59
Avila jest raczej lepsza moim zdaniem. Masz na nią wiele różnych modyfikowanych softów więc możesz zmienić jej wygląd nie do poznania.
No i bardzo dobrze działa.
_________________ Nokia 3310-> Siemens A50->SonyEricsson T230i->Samsung x200->Motorola V3->SonyEricsson K750i-> Samsung z370->Motorola Z8->Samsung U700->Samsung S7330-> Samsung U800-> S5230 Avila-> Samsung i550-> Samsung S7220/S7350-> Samsung Pixon-> Samsung Monte S5620/LG Bali-> LG Swift-> Samsung Wave S723-> Samsung Wave S8500-> Galaxy S
Kto pod kim kopie, ten znam o Tobie plotki...
ardsdz Aktywnie działa na forum Gothic Metal Growl
Telefon: Samsung Omnia Lite
Sieć GSM: Play
Internet: PlayOnline Pomógł: 37 razy Dołączył: 21 Gru 2009 Posty: 912 Skąd: Sieradz
Wysłany: Pią Maj 14, 2010 12:21
Chodzi o to, że telefon potrafi się zacząć wyłączać i ciąć, skutkiem tego jest powolna praca i pozbawienie komfortu użytkowania. Dodatkowo telefon niemiłosiernie muli. Nie we wszystkich telefonach tak się dzieje! Ale my jesteśmy ostrożni dlatego jednogłośnie polecamy Ci Avilę.
_________________ Qualis vita, et mors ita...
Hate ... is what I feel
Fear ... deep in me
Death ... so cold and quiet
Love ... will never die
Telefon: samsung avila
Sieć GSM: plus
Internet: neostrada
Komunikator: gg
Wysłany: Śro Lip 28, 2010 15:22
Witam wszystkich:) Powiem w ten sposób, posiadam w domu oba telefony (avilę mam ja, delphi ma mój mąż) ogólnie nie mam zastrzeżeń co do delphi ale avila jest o wiele lepsza: po 1) ma większy ekran i 3 pulpity co ułatwia korzystanie nawet z widgetów, na delphim po prostu nie ma na to miejsca, po 2) avila ma czulszy ekran, reaguje doskonale na dotyk, przy tym drugim można szału dostać, po 3) piękne kolory i więcej możliwości ma avila niż delphi, m.in. lepszy aparat, odtwarzacz mp3, bogatsze menu, po 4) w delphi zauważyłam starego typu podmenu, chodzi mi o to że jest takie samo jak np. w e250 co jest niewiarygodnie nudne.
Delphiego ratuje w tej sytuacji fizyczna klawiaturka qwerty, która jest megawygodna, avila ma niestety wirtualną... reasumując bardziej polecam avilę komuś kto liczy na wygląd i funkcjonalność telefonu a delphi temu kto dużo pisze smsów, bo do niczego innego się nie nadaje wg mnie. Mam nadzieję że pomogłam:) pozdrawiam
_________________ ... I have a phobia that someone always there...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.