GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Wysłany: Wto Gru 21, 2010 14:52 Neostrada a TP/ Plusy i minusy
hej
Jakie są plusy i minusy internetu w Tp? i jakie są różnice miedzy np: Netia a Tp?
Chodzi mi bardziej nie tylko o jakość, ale również obsługę klienta, szybkość naprawiania awarii etc?
Telefon: Sony Xperia Z1 Compact
Sieć GSM: Heyah
Internet: Neostrada
Komunikator: GG Pomógł: 132 razy Wiek: 32 Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 2321 Skąd: Wilków
Wysłany: Śro Gru 22, 2010 15:19
TP jest niesamowicie stabilne, bo Netia lubi raz w miesiącu się zrestartować (ale to może od routera zależeć)
Z obsługi wiem tylko tyle, że w BOK-u TP siedzą przeważnie same ciołki. Ale jak trzeba coś naprawić, to TP się bierze za to natychmiast.
W dodatku jeżeli nie mieszkasz w mieście, to TP oferuje z reguły wyższą prędkość.
_________________ Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
W TP na pewno możesz przetestować neostradę, w Netii z tego co wiem tego nie ma. Jeżeli chodzi o promocje, nie różnią się one zbytnio, zarówno TP jak i Netia dają bony na zakupy w sklepach internetowych, różnica jest jedynie w wartości bonów - TP do 150pln, Netia do 100pln
Telefon: Samsung Galaxy S
Sieć GSM: Play Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 18 Cze 2010 Posty: 100 Skąd: Podlasie
Wysłany: Czw Gru 23, 2010 16:26
Używam internetu w TP od ładnych paru lat i przyznaję, że nigdy nie narzekałem na jakość ich usług. W przeciągu kilku lat miałem dosłownie parę problemów z internetem, które były natychmiast naprawiane, a konsultanci TP zawsze byli w stanie mi pomóc i trafiałem na miłych ludzi.
Komunikator: GG Pomógł: 132 razy Wiek: 32 Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 2321 Skąd: Wilków
Wysłany: Czw Gru 23, 2010 18:48
Kiedy miałem Neostradę, to przez 2 lata nie działał mi jeden raz (!) i to nie z ich winy. Także jakość świadczenia usługi jest bardzo wysoka. I nie dziwię się, że reklamują, że ludzie do nich wracają.
_________________ Nokia 6100->Sony Ericsson K300i->Motorola e770v->Sony Ericsson K800i->Nokia E51-> Nokia 5530-> LG GT540 Swift-> HTC 7 Trophy-> Samsung Galaxy S-> LG L9-> OnePlus One-> Sony Xperia Z1 Compact
Kiedy miałem Neostradę, to przez 2 lata nie działał mi jeden raz (!) i to nie z ich winy. Także jakość świadczenia usługi jest bardzo wysoka. I nie dziwię się, że reklamują, że ludzie do nich wracają.
Zmienia się też technika, dziś to zupełnie inny net niż kiedyś, TP cały czas modernizuje łącza (taką mają umowę z UKE), do tego jak dodać obniżki jesienne i świąteczne promocje, to wydaje się, że mają jedną z lepszych ofert na rynku. Być może jednak konkurencja zaoferuje coś nowego, było ok
Wysłany: Pon Gru 27, 2010 17:00
Teraz UPC ma internet 10Mb/s za 10zł, ale tylko w pakiecie z innymi usługami, w których najtańsza kosztuje 90zł. Także promocja średnia.
Promocja UPC była by genialna gdyby nie to "ale" czyli konieczność dobrania telewizji czy telefonu. Podobnie by mogła zrobić TPSA mówiąc, będzie tanio jak będzie TP albo coś innego z oferty, ale to gwóźdź do trumny więc dobrze, że tak nie zrobili, a wręcz odwrotnie dali dodatki do internetu na okres świąt
Wysłany: Czw Sty 13, 2011 20:06
Zależy gdzie. W Neostradzie opłacalne jest najbardziej opłacalne jest 20Mb/s, ponieważ jest tylko 10zł droższy od 6Mb/s i kosztuje 69zł/miesiąc.
W Netii najbardziej opłacalne jest 8Mb/s, ponieważ kosztuje również tylko 10zł więcej, niż 4Mb/s i kosztuje 59zł. Jest jeszcze net 20Mb/s, ale jest po tej samej cenie. Jednakże mają teraz promocję, w której przez pierwsze 10. miesięcy płacisz cenę bez podatku VAT, czyli za 8Mb/s płacisz 48.70zł, a za 20Mb/s 56.83zł. Dodatkowo jeżeli masz u nich telefon za min. 60zł/miesiąc, to niższa stawka za neta jest stała.
@darkgee, Faktycznie w jednej i drugiej sieci różnice cen między wyższym prędkościami są niewielkie. Jęsli chodzi o ta promocję Netii, to zdaje się , że Tp wprowadziła coś podobnego - tzn. mam na mysli darmowy internet w pierwszych dwóch miesiącach.
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 15:52
No jest coś takiego, ale i w tym jest haczyk. Z tego co mi wiadomo, to promocja dotyczy tylko tych, którzy mają telefon w TP. Ci którzy płacą tylko za utrzymanie linii chyba nie mają szans na tę promocję.
A skąd masz takie info? Pytałeś w salonie orange bądź dzwoniłeś do Bok? na stronie www nie ma takich info. , więc wydaje mi się , że każdy nowy klient może skorzystać z tej promocji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.