GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Witam
Obecnie posiadam Samsunga B2710 Solid - jestem bardzo zadowolony ale po kilku latach uzytkowania jest już trochę przestarzały więc chcę zakupić smartfona aby mieć dostęp do internetu...
Najważniejsze dla mnie jest wytrzymałość obudowy i ekranu
Jak najdłuższy czas rozmów
I to generalnie jest to!
Czy istnieje taki smartfon którego nie będę musiał ładować co 10 godzin ?
Telefon: Nokia 100
Sieć GSM: 2segrees
Internet: vodafone
Wysłany: Czw Wrz 19, 2013 05:00
Hej, sama szukam wytrzymalego telefonu. A czy Ty juz wybrales? Szukajac dlugo trafilam na Lenovo A660, a teraz na jego nastepce S750 i zastanawiam sie nad nimi! Mial ktos z nimi do czynienia?? Opinie maja dobre.I baterie tez niczego sobie. Jest tez Lenovo ktore ma baterie 4000 a nie 100 jak inne!
Pancerne to może być etui Rok temu kupiłem do swojego xiaomi które uważane jest za mało trwały sprzęt, spadł parę razy ale się nie przejął wcale
Pozdrawiam
Sieć GSM: Play
Wysłany: Pon Lut 13, 2023 23:19
Jeśli chodzi o wytrzymałość, to jak wspomniał przedmówca - grunt to odpowiednie etui. Oczywiście można się zaopatrzyć w etui silikonowe, lub z klapką, zależnie od własnego gustu. No, a do tego polecam oczywiście szkło hartowane, które jednak jest podstawą jeśli chodzi o ochronę ekranu. Nie wiem ile właściwie chcesz wydać na telefon, ale jeśli już chodzi o samo urządzenie z jak najlepszą wytrzymałością, a także trwałością baterii to sprawdź sobie to zestawienie https://satelitarnecyfrowe.pl/telefon-do-pracy-w-trudnych-warunkach/ a na pewno znajdziesz coś odpowiedniego dla siebie.
Tymczasem ja wykupiłem ubezpieczenie. Pomyślałem, że 200 zł rocznie mnie nie zbawi, a w razie czego zwrócą mi kasę. No i zdarzyło się, że będąc pod wpływem napojów wyskokowych telefon wypadł mi z kieszonki w tak niefortunny sposób, że najpierw uderzył w ostrą krawędź, a potem wpadł do kibla. Oczywiście odszkodowania mi nie wypłacili, bo stwierdzili, że uszkodzenie ma charakter mechaniczny. .
Nie ubezpieczajcie telefonów, bo to są stracone pieniądze, bo jakby nie patrzeć każde uszkodzenie ma charakter mechaniczny i najczęściej jest z winy właściciela. Pozostawiam informacje jakby kiedys komuś komuś przyszło do głowy, aby zapłacić ubezpieczenie od zniszczenia ekranu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.