GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Telefon: samsung galaxy ace
Wysłany: Pon Sie 20, 2012 16:46 Samsung Galaxy Ace a internet mobilny
Hej, mam pytanie odnośnie internetu mobilnego przy użyciu telefonu Samsung Galaxy Ace.
Mianowicie chodzi mi o to, że ponoć jest możliwość aby połączyć się z internetem mobilnym na komputerze (laptopie) przez telefon. Ściślej rzecz ujmując - wkładam kartę sim z mobilnym internetem do telefonu, telefon łączę przez USB do komputera i na komputerze korzystam z tego internetu.
Czy jest to możliwe przy użyciu mojego telefonu (samsung galaxy ace) ?
Wiem, że są specjalne usb-modemy do używania mobilnego internetu w komputerach(laptopach) ale koszt takiego modemu to ponad 100zł a potrzebuję tego internetu jedynie okazjonalnie więc mi się to nie kalkuluje.
Witam!Oczywiście jest taka możliwość,podłącz kabel, w telefonie wchodzisz w ustawienia w komunikacja, następnie zaznacz udostępnienie internetu,następnie udostępnienie przez ubs,jeżeli nie znajdzie ci laptopa automatycznie ,to musisz zmienić ustawienia w laptopie.
Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.