GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Wysłany: Sob Lut 05, 2011 17:43 android - co jest platne?
Witam mam pytanie , kupilem motorole mileston i korzystalem z roznych aplikacji i niewiem co bylo platne a co za darmo.
Korzystalem z internetu ( przez chwile tylko) , z mapy i z uslugi market ( sciagnalem z tamtad kilka gier ale byly one bezplatne ) .
Prosze napisac co jest platne , a moze czegos niewymienilem ...
Telefon: Samsung Galaxy S
Sieć GSM: Play Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 18 Cze 2010 Posty: 100 Skąd: Podlasie
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 15:27
Żeby kupić aplikacje musisz mieć kartę kredytową, bo to jedyna opcja zapłaty dostępna na razie (chyba, że coś się zmieniło w ostatnich dniach?), więc nic płatnego mieć nie możesz. Wszystko jest jasno i wyraźnie napisane, więc jak kolega wyżej nie rozumiem skąd takie pytanie.
Ja jedną aplikację (smsoid) kupiłem wysyłając właścicielowi przelew z hasłem które wyświetliło mi się w aplikacji. Kolejnego dnia była aktywowana (bo ściągało się za darmo trial).
Jeśli chodzi Ci co z tych czynności które wymieniłeś jest płatne to tylko dostęp do internetu (same mapy i android market są darmowe tylko trzeba płacić za łącze, chyba że wifi)
Ostatnio dominującym trendem jest wydawanie apek w systemie freemium, dlatego jest coraz więcej np gier w tym modelu. Jak chcesz zobaczyć jakieś ciekawe darmowe gierki to nie powinieneś mieć problemów ze znalezieniem czego chcesz w sumie troche dziwne pytanie...
Telefon: iphone5
Wysłany: Pią Paź 04, 2013 13:14
pytanie bardzo dziwne. Ogólnie w markecie masz wyszczególnione rzeczy płatne i darmowe. Swoją drogą na androida wszystko może być darmowe Gorzej z iOS.
Wysłany: Śro Lis 06, 2013 12:57 Na androidzie wszystko jest darmo
to widać na przykładzie gier i mikropłatności. Największa liczba aplikacji jest aktualnie tworzona w modelu free to play, albo freemium (to to samo). Praktycznie wszystkie są za darmo, bo na Androidzie jest takie piractwo, że twórcom pozostaje chyba tylko ten model by mieć cokolwiek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.