GSM, Telefony, Smartfony, Telekomunikacja, Internet - Forum Forum poświęcone tematyce GSM, urządzeniom mobilnym, internetowi, nowym technologiom oraz szeroko rozumianej telekomunikacji
Wysłany: Wto Mar 25, 2014 09:36 prosty smartfon do 1000 pln
Witam,
jeszcze dzisiaj muszę dokonać zakupu nowego telefonu i zwracam się do Was z prośbą o poradę.
Cechy które są dla mnie najważniejsze:
- solidne wykonanie
- płynność działania
- przyzwoita nawigacja
Obecnie wybieram miedzy trzema modelami:
- HTC Desire 500 - brak gorilla glass
- Motorola Moto G - gdzieś czytałem że po wykupieniu przez Lenovo telefon zostanie pozostawiony bez żadnych aktualizacji.
- Samsung Galaxy S3 - chyba dość stary model
Czy możecie polecić mi któryś z modeli wybranych przeze mnie lub jakiś całkiem inny? Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
EDIT:
a co sądzicie o Samsung ATIV S?
Raczej nie ma dla mnie znacznie czy to Windows czy Android.
Telefon: Nokia 6120 Classic
Sieć GSM: PlusGSM
Internet: Play na kartę Pomógł: 3 razy Dołączył: 09 Lut 2005 Posty: 972
Wysłany: Wto Mar 25, 2014 18:04
shishe napisał/a:
-HTC Desire 500 - brak gorilla glass
- Motorola Moto G - gdzieś czytałem że po wykupieniu przez Lenovo telefon zostanie pozostawiony bez żadnych aktualizacji.
- Samsung Galaxy S3 - chyba dość stary model
Z tych trzech wybrałbym Galaxy S3, natomiast jeżeli myślisz o przyzwoitej nawigacji to brałbym pod uwagę też jakąś nokię (zdaje się, ze ciągle w nokiach jest nawigacja darmowa i np z doświadczenia wiem, że bardzo, bardzo przyzwoita)
shishe napisał/a:
a co sądzicie o Samsung ATIV S?
Akurat mam od kilku dni, tel. lekki, ładny, działa płynnie, Windows sytem - pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, ładne zdjęcia robi, dobrze działa internet. Ale sporo funkcji oraz nawigacji jeszcze nie testowałem bo oczywiście najpierw parę gier wgrałem i je pierwsze testuję
minusy: bateria - liczyłem na więcej i widzę, że do samochodu będę też potrzebował ładowarki... dwa przycisk do podgłaśniania i ściszania mógłby by być ciut niżej albo mogło by go nie być w ogóle bo narazie mi więcej przeszkadza niż pomaga.
Telefon: WP4 - Wor(l)d Phone 4
Sieć GSM: Play
Internet: Aero2
Wysłany: Śro Kwi 23, 2014 14:32
Polecam telefon Wor(l)d Phone 4
Paramerty telefonu:
Cytat:
- 5" HD Display 1280x720
- Android Jelly Bean 4.3
- ULTRA SLIM 6.5 MM
- 1.6 GHz Quadcore CPU
- Dual sim slots
- Super HD Camera
- 13.0 MPx Back Camera
- 5.0 MPx Front Camera
- AdKash
- SoftSim
- Video Suite
- Lifestyle App
Cena 335$ + koszt przesyłki
(o koszt przesyłki trzeba się zapytać - ja nie pamiętam ile wynosił)
edit:
W sumie nie doczytałem.
Cytat:
jeszcze dzisiaj muszę dokonać zakupu nowego telefonu
Tak więc mój post nic tu nie wniósł - spóźniłem się z poradą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Strona korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z: Polityka Prywatności i Cookies Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.